pondělí 17. února 2014

Rodina a práce

Minulý týden jsem vám psala o Márovi, který si v kavárně Divoké matky otevřel fotografický ateliér Vyfoť se se zrovna v době, kdy jsem tam plánovala Erwínovu oslavu prvních narozenin. V tuhle chvíli je pro mě velmi aktuální téma skloubení rodiny a práce a do toho mi přijde zpráva od dávné kolegyně Katky, se kterou jsem se asi po deseti letech potkala měsíc před porodem v Podolí na monitoru, že otvírá v Karlíně školku s hracím koutkem a coworkingovým centrem. A pak že náhody neexistujou...


Zařízení se příznačně jmenuje Family and Job a nabízí hned několik služeb. V hezky zařízené miniškolce vám denně od 7:30 do 19 hodin pohlídají děti od 1,5 - 6 let.

Pokud se ještě úplně necítíte na to své dítě opustit, můžete ho zabavit v místní herničce. Erwínovi se tam během dnů otevřených dveří náramně líbilo.

Kromě spousty hraček a knížek tu mají domek, který je zevnitř vybaven krásnou kuchyňkou a zvenku bezva skluzavkou.

Vy můžete s počítačem sedět buď přímo v herničce nebo ve vedlejší místnosti, ze které na děti uvidíte. Během několika příštích dnů se chystám vyzkoušet, jestli bych takhle mohla s Erwínem ve vypjatých situacích pracovat. A až práce pomine, budem si sem chodit hrát. Chystají tu i několik kroužků včetně jógy pro děti, které prý povede dětská fyzioterapeutka. Více informací a ceník najdete na webových stránkách Family and Job. Pokud se do školičky vypravíte, dejte mi vědět, jak se vám tam líbilo. A Katce moc přeju, aby se jí s manželem podařilo projekt úspěšně odstartovat!  

13 komentářů:

  1. To vypada skvele! Skoda, ze to mame krapet z ruky, jinak bych tam byla taky pecena varena :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to pěkně, ale taky to mám dost daleko :)

    OdpovědětVymazat
  3. Radko, myslim, ze takovych center uz je vic, treba tohle http://www.babyoffice.cz/ a jsou i dalsi, obcas mi o tom chodi tiskove zpravy, docela se to rozrusta.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, moc ráda bych Vás pozvala do našeho centra! Máte možnost využít 2 adaptační hodiny zdarma! www.familyandjob.cz Těšíme se na Vás! Tým Family and Job

    OdpovědětVymazat
  5. Moje kamarádka má taky podobné centrum... je to u Flory, jmenuje se to Pexeso.
    Já jsem si dneska zase vzala práci za dětma, udělala jsem si mini ateliér v dětském pokojíčku :).

    OdpovědětVymazat
  6. Víc takových kamarádek! Ateliér u dětí je super nápad. Jen nevím, jestli se ti nebudou vměšovat do práce... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem to zkoušela zas, a trochu se vměšovaly, ale něco jsem přece jen udělala :)

      Vymazat
    2. Jsem zvědavá na vaše společné dílo! Doufám, že ho vystavíš na blogu. :)

      Vymazat
  7. Mně se třeba docela dost dobře daří skloubit dohromady rodinu a práce . Kor teď, když mají všichni homeoffice jsem doma s rodinou prakticky pořád a tak si mohu užívat rodinu i v pracovní době. Někdy je to na přítěž, ale to k tomu přeci patří, no ne?:)

    OdpovědětVymazat