pátek 28. února 2014

The best of 02/2014

Únor byl hlavně o práci. Připravuju pofilmové debaty pro festival Jeden svět, jehož letošním tématem je příhodně právě práce. Ukázalo se, že se dá dočasné pracovní vytížení zvládnout i s malým dítětem, ale chce to pomoc.

Velké díky tímto patří hlavně Typoškovi, který mi pomáhá, abych všechno zvládla a uklidňuje mě ve chvílích paniky. Moje mamka byla teď bohužel nějaký čas nemocná, ale sluší se jí na tomto místě poděkovat dopředu, že si Erwínka během festivalu taky vezme pod svá babičkovská křídla. A samozřejmě taky dědovi, který je bude krmit pravou domácí stravou.

Další pomocí byla nová školka Family and Job, o které už jsem psala tady.

Veledůležitý byl tento měsíc i pravidelný přísun kávy. Naštěstí je kousek od Karlínského náměstí nová kavárna Kafe Karlín. Piccolo tam ale nechtějte. To neexistuje! Za oběma počiny jsou stejní kluci a loga jim pomáhal dělat někdo, koho moc dobře znám.

Z jídla mě tento měsíc nadchly čerstvé těstoviny Pasta fidli, které jsem koupila v jednom farmářském obchodě. Kromě toho, že jsou dobré, se mi líbí, že se na tvorbě značky a výrobě těstovin podílejí lidé se zdravotním postižením ze sdružení Náruč. Mrkněte jim na web, třeba zjistíte, že se prodávají i někde kolem vás.

Konečně jsme si taky v Superstoru DBK koupili nové skleničky. Vyhrály to tyhle od firmy Italesse.

I když byl únor vytížený, podařilo se nám s Typoškou zajít na výstavu Petra Nikla Hra o čas, která ukazuje úplně jinou polohu jeho tvorby. Dojmulo mě, jak na mnoha obrazech pracuje se vzpomínkami na svou zesnulou maminku. Uvědomila jsem si u toho důležitost vlastní úlohy v Erwínově životě. Výstavu můžete v Městské knihovně vidět do 23. března.

Pár dní jsem byla bez počítače, což mě přimělo k poslechu rozhlasu. Při brouzdání stanicemi jsem narazila na zahraniční vysílání BBC, které si od té doby snažím mezi 11:00 a 13:00 pouštět. Přemýšlela jsem, jaký vliv má poslech angličtiny v rádiu a sledování příběhů Peppa Pig v originále na Erwínovu jazykovou vybavenost a našla tenhle článek, ve kterém najdete sedm tipů, jak podpořit dětský bilingvismus.

A pokud vám není zrovna hej, třeba vám štěstí pomůže najít jeden z pořadů v rubrice Simply Happy na americkém rádiu NPR. Anebo kanál písničky Happy od Pharella, kterou tam můžete poslouchat 24 hodin v kuse. I když to vás spíš přivede do blázince...

Doufám, že jste se měli v únoru taky dobře a přeju ještě lepší březen! 

2 komentáře:

  1. Ahoj Radko-verim, ze skloubit dohromady praci a rodinu neni jednoduchy. Drzim palce, at to zvladnes bez vetsich problemu.
    Jinak pastu fidli dobre znam, vyrabi ji sdruzeni, ktere pracuje v Modrem Domecku v Revnicich. Tam chodi mimojine Jana z Jana at home a ja, mame to toiz blizko z domova. Skvely projekt a pro tebe tip na vylet- brdy, Berounka a Modry Domecek se skvelym detskym koutkem a moc dobrymi domacimi kolaci:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Nakonec to byl docela kvapík, ale zvládla jsem to. A díky za skvělý tip na výlet! Třeba se tam někdy sejdeme...

      Vymazat