středa 18. února 2015

TO CHCI! / MATEŘSKÁ DOVOLENÁ NA VĚČNÉ ČASY

Nedávno jsem si říkala, že jsem v současné chvíli moc spokojená s tím, jak mám nastavený soukromý a pracovní režim. Do práce chodím na dvacet hodin, což obnáší dva dlouhé pracovní dny a občasný domácí úkol. Erwínek chodí každý den na půl dne do školky, kde je moc spokojený. Včera při vystupování z tramvaje dokonce hulákal: „Hurá, jedeme o školky“! Dopoledne mám tedy čas odmáznout některé domácí povinnosti, věnovat se blogu, studijním záležitostem a v tuto chvíli i přípravám festivalu Jeden svět. Pokud mě netlačí nějaký rest, snáším pak dobře i Erwínovi občasné návaly pláče. Samozřejmě to má své mouchy. Typoška musí dohánět práci po večerech a o víkendech, ale na druhou stranu je moc rád za všechen čas, který s Erwínem stráví. Já taky nestihnu přes den všechno a pak společně datlujeme do kompů nebo se unaveni svalíme na gauč a zmůžeme se akorát tak na nějakou intelektuálně nenáročnou zábavu. Peněz by taky mohlo být víc. Je znát, že mi v lednu přestal chodit rodičovský příspěvek, ale snažíme se uskrovnit a dopřát si tento režim co nejdéle. Jak to máte nastavené vy? A jste spokojené nebo byste uvítali změnu?

4 komentáře:

  1. Taky ze současné situace nechci měnit :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Rado, ja bych taky nemenila. A musim rict, ze jak jsem se bala, ze dve deti bude zahul, naplnuje me to mnohem vic nez, kdyz byl Boban sam. Mam sice mene casu, ale zase o to efektivneji ho vyuzivam. A hlavne, jsem mnohem klidnejsi a oba kluky si mnohem vic uzivam. Stejne tak i materskou. Navic jsem rada, ze mi materska navazovala na pomerne kratky rodicak a ze se nemusim znovu vracet do prace. Nejsem si totiz jista, jak by se mi pak zase chtelo odchazet a tehotnet. Takhle jsem to zfoukla pri jednom:) Je to drina, vychovavat deti, ale nemenila bych. Zivot nabral jiny smer, ale na konicky si clovek vzdycky cas najde, i kdyz uz ho neni tolik.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, souhlasím, dřív sem si myslela, že se budu chtít vrátit do práce tak po roce, brzy mě to přešlo... část práce taky stíhám i na mateřské a jsem spokojená, že nemusím juniora nikam odkládat, uvidím, jak to pjde, až budou dva, ale myslím, že když se chce, všechno jde, i najít čas na to, co chci (potřebuji) dělat já... B.

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo, mateřská dovolená je něco, co si každá žena užívá a zároveň z toho je hrozně nešťastná, anebo ne? Nechám posoudit Vás :) Ale třeba já jsem si svou mateřskou užila nejvíce a to hlavně i díky tomu, že jsme byli párkrát na dovolené. Manžel mi nadělil k narozeninám kurz potápění , takže jsem byla po celou dobu hýčkána jako na mráčku.

    OdpovědětVymazat