neděle 27. září 2015

LUSTR / Výstavní tip

Sváteční maraton pokračuje a dneska večer nám po oslavách Roš ha-šana a Jom Kippur začíná Sukot. V přestávce se nám ale podařilo vyrazit na druhý ročník festivalu mladých českých a slovenských ilustrátorů LUSTR. A rozhodně jsme nelitovali! Tady je malý report a dobrá zpráva. Oproti plánu se festival otevře i zítra. Pokud tedy ještě nemáte na volné pondělí žádný plán, rozhodně se sem vydejte. A vezměte i děti. (Na téhle fotce sice vypadá Erwín trochu smutně, ale nenechte se mýlit, byla to pro něj velká zábava.)

Kromě spousty fajnových obrázků tu na něj čekaly hned dva dětské koutky. Tenhle vytvořili autoři časopisu Raketa. Ostatně jedna část výstavy je věnována právě ilustrátorům, kteří v tomto časopise publikují.

Dovoleno je i kreslení na zeď, čehož Erwín s chutí využil.

Zaujala nás ale i písmenková instalace ALFABETA od Patrika Antczaka...



...tahle tři prasátka (už nevím, od koho, ale myslím, že od Alžběty Zemanové)...

...a ilustrace od LOV B&D.

Tam jsme si i trochu zařádili. Pak nás bavila lesní instalace Davida Dolenského a ilustrace Alžběty Zemanové.

Vtipný mi přišel i tenhle rodinný portrét.

Typoškovi se zase nejvíc líbily ilustrace od Barbory Idesové. Zajímavých umělců tu je ale nespočet, což může jednoho znavit...


...i s tím ale pořadatelé počítali a přichystali tu pro návštěvníky stylovou kavárnu, kde se dá kromě kafe pořídit i zmrzlina a nějaký ten dortík - za nás doporučujeme pistáciovou makronku, která chutná jako pendrek a barví pusu jako uhlí a švédský tvarohový dort. Vše je domácí výroba od značky Hlína, za kterou se skrývají "studenti umění, kteří si vyrobili stánek a vyjeli prodávat svojí zmrzlinu do světa." LUSTR je prostě parádní zážitek po všech strankách!

Žádné komentáře:

Okomentovat