neděle 10. ledna 2016

The Best of Last Week(s) #8

Vzhledem k tomu, že je Erwín se mnou poslední týden v domácím arestu kvůli rýmičce, nemám moc času na zdravotní procházky, schůzky s přáteli, ani další aktivity, kterým bych se jinak určitě věnovala. Nemám ani moc času na brouzdání po internetu a shánění žhavých novinek, ale několik zajímavostí se ke mě přece jen dostalo. Třeba vás taky zaujmou...

Docela mě pobavila mediální přestřelka kolem tématu dětí v restauracích, kterou vyvolal tenhle článek. Hezky na něj reagovaly tři mámy v Děti nemůžou za vaše posraný životy a Mariana Otterová (tady). Líp bych to nesepsala a tak se k tomu ani nebudu o moc víc vyjadřovat. Snad jen, že by podle mě děti měly být přirozenou součástí života a tyhle diskuse mě vždycky pěkně nadzvednou mandle. V mnoha zemích, které jsem měla šanci navštívit a otestovat místní kavárenský život, je to úplně běžné a nikdo se nad jejich přítomností nepozastavuje. Na druhou stranu je mnoho zákazníků (a nejsou to jen rodiče s dětmi), kteří by potřebovali lekce chování a byla by škoda, kdyby se kvůli pár špatným případům z řad rodičů, staly jediným útočištěm, kde jsou děti vítány, McDonaldy.

A když už jsme u restaurací, mrkněte na seznam 129 nově otevřených podniků 2015 z blogu Storyous, nebo na anglický soupis toho nejlepšího, co za minulý rok v Praze událo podle autorů mého oblíbeného gastronomického blogu Taste of Prague. To, co jsem loni nestihla objevit a vyzkoušet, asi nějaký čas nezkusím. (I když na pár kaváren mám přeci jenom zálusk.) Pokud tedy máte tu možnost, užijte si to prosím vás i za mě!

Na nějakou dobu se brzy budu věnovat téměř výhradně rodičovským povinnostem a snít o tom, až se mi zase poštěstí udělat si chvilku jenom pro sebe mimo domov a dojít si třeba na poporodní masáž, kterou mi doporučila kamarádka. Doma budu odpočítávat dny do doby, kdy se zase budu moct naložit do vany - třeba se svojí novou oblíbenou pěnou od čistě přírodní značky Natura Siberica, kterou jsem nedávno objevila. Mezitím se aspoň budu hýčkat maskou s AHA kyselinami od Mádary - pokud tuhle opěvovanou značku chcete taky zkusit, tahle maska je teď ve výrazné slevě. (Během roku 2016 jsem se rozhodla nahradit svoje konvenční kosmetické produkty přírodními značkami a tohle jsou jedny z prvních testovacích vlaštovek.) A taky budu netrpělivě vyhlížet otevření butiku COS v Pařížské 23, které už je snad na spadnutí! Peněženko, třes se - asi od tebe budu potřebovat další minimalistické černé šaty...

Kromě toho si pohrávám s myšlenkou, že se zapojím do některé ze čtenářských výzev na rok 2016. Během kojení Erwína jsem toho na Kindlu přečetla docela dost - i když žádné velké intelektuální čtení to zas nebylo... Pokud chcete ve čtení taky popíchnout, přihlaste se do Čtenářské výzvy 2016  pořádané webem DatabazeKnih.cz, výzvu webu PopSugar, nebo se zapojte do on-line feministického čtenářského kroužku Emmy Watson (ano té Emmy Watson!).

A aby vám ten rok pěkně utíkal, stáhněte si k tomu nějaký pěkný kalendář. Tady je parádní výběr 20 kalendářů z blogu Cool Mom Picks a tady zase najdete jednoduchý kalendář od Madame Coquette. Taky můžete každý měsíc sledovat blog Kaleidoskop, kde ilustrátorka Markéta Jinochová aka MYYNA zveřejňuje jeden či dva kalendáře, které si můžete uložit na plochu svého počítače. Ten lednový je najdete zde.

Mějte se bájo a příště už vám třeba budu psát z porodnice...
---
Taky mě zaujal článek na webu MY89 S výchovou k filantropii je potřeba začít už od dětství, tvrdí Tereza Maxová. S tím samozřejmě souhlasím a jsem moc ráda, že na toto téma dbají i v Erwínově školce. Nejdůležitější je ale jít příkladem hezly doma. Pokud tedy chcete hned zkraje roku udělat dobrý skutek, přispějte na tuto sbírku, kterou pořádá moje čtenářka Hanka. Šanci máte už jen do 12. ledna! Díky! 

2 komentáře:

  1. A já už po poslední odmlce doufala, že v té porodnici seš! :D tak hodně štěstí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélce se u mě evidentně líbí a nikam nepospíchá... Poslední týden jsem byla odříznutá od společenského a internetového života díky Erwínově nemoci. Zase jsme si to ale společně docela užili!

      Vymazat