pátek 1. září 2017

Prázdninový deník 2017 / 7. týden


Sedmý prázdninový týden jsme strávili v Praze. Typoška musel pracovat, ostatně já po ránu taky. Odpoledne jsme pak podnikli několik výprav po pražských pamětihodnostech.

Jeden den jsme třeba navštívili hračkářství Hamley's. Erwín totiž na mě několik týdnů žadonil o spinner. Oddolávala jsem, ale protože si nedávno focením pro Yedoo vydělal nějaké peníze, část jsem mu jich přidělila a slíbila, že si za ně může koupit co bude chtít. A on zajásal a rozhodl se, že si tedy koupí ten vysněný spinner. A vzápětí si vzpomněl na to veliké hračkářství "se Star Wars u dveří". Adélku jsme strategicky uhoupali k spánku a vyrazili. Byl tam radostí bez sebe, koupil si dva spinnery za cenu jednoho a ještě část peněz probendil na autodráze. Adélka se bohužel v tom hluku probudila docela brzo a tak z toho byl pláč, protože s dvěma dětma bych to tam ve zdraví nepřežila. 

Příslib zmrzliny a hřiště ho po pochování a krátkém ale intenzivním utěšování trochu zklidnil a navnadil na další cestu. Namířili jsme si to do Františkánské zahrady. Původně jsem je chtěla vzít na pohár do Světozoru, což je taková pražská klasika, ale hned u vchodu jsme narazili na kavárnu s lákavou zahrádkou - Garden Coffee Shop. Obsluha byla vzhledem k našemu rozpoložení více než trpělivá. Erwín uspokojil svou chuť na zmrzku, já si odskočila na záchod a Adélka se spokojeně rozhlížela kolem.

Po čokoládové zmrzlině Erwín vyzoušel nový spinner...

...i Adélčinu vanilkovou.

Pak už oba vyzkočili a trochu si na kavárenském dvorku zaskotačili, zatímco já si v klidu dopila svoje cappuccino.

Poté jsme přešli na hřiště, kde si Adélka hrála na písku, 

...a lozila po prolejzačkách. Erwín se mezitím skamarádil s nějakým klukem a nás k zábavě skoro vůbec nepotřeboval. Narychlo jsem se ještě domluvila na předvečerní návštěvu kamaráda ze školky Matyáše a Johanky.

Další den jsme s ještě s partičkou dalších dětí vyrazili na Žofín. Povozili jsme se v místním vláčku Český lvíček, což je funkční replika původního parovozu Český lev, který byl poprvé představen v roce 1841 právě tady. Oběd jsme si dali v restauraci Žofín Garden, kde jsou na děti docela dobře vybaveni. Venku je pískoviště, skluzavka a trampolína, což zabránilo vzpouře z hladu. Pak jsme se kvůli rozdílným spánkovým režimům a plánům rozloučili. Já vzala ty svoje raubíře na zmrzku do Angelata a pak do Muzea hudby. To bylo ale ten den zavřené a tak jsme šli oběd i s dyertem vyběhat na Kampu, kde se k nám po chvilce zase přidala Jitka s Milánkem a s Františkem. (Ten den jsem si zapomněla kartu do foťáku doma a tak jediná fotka tohoto dne je z FB Žofín Garden...)

Do Muzea hudby jsme se tak vydali ve středu. Zrovna tam mají výstavu pro děti s názvem Hudba a pohádka, která stojí za samostatný článek. A ani tenhle den se neobešel bez zmrzliny z Angelata...

Ve čtvrtek jsme vyrazili do Zemědělského muzea na Sedlácký čtvrtek s pohádkou pro děti. Ta ale rozhodně neobstála před vidinou traktorů uvnitř a tak jsme museli nakonec tam. Adélka si hrála u malého ponku...

...protože Erwína uhranula počítačová hra, od které se nemohl odtrhnout.

Tentokrát jsem děti odměnila točenou ze Záletné, kterou jsme se hned vydali na letenské hřiště trochu vyběhat... 

4 komentáře:

  1. MOORE LOANS SAVE ME WHEN THERE WAS NO HOPE {mooreloancompany@yahoo.com}

    Hello everyone in this forum, I am Luis Root from USA, I cannot believe that God really exist not until i was Redeemed and saved from Financial bondage.. l was into financial crisis and needed to pay some bills. l tried seeking help from banks but all to no avail,l also tried seeking help from the internet only to meet scammers who pretended to be private lender and made away with my $15000 and did not get my loan, not until GOD introduce me to Moore Robbinson through a friend who was rescued from financial problem and a loan of $100,000.00 was granted to him by Moore Robbinson, so l took his advise and contacted Moore Loan Company and in the space of one week my loan of $200000 was granted to me.so my advise to everyone seeking for loan at low interest rate of 2% .l am doing this because l am so happy am out of financial bondage and am once again full of joy and life is easy all thanks to GOD and Moore Robbinson. You can contact Moore Loan Company via {mooreloancompany@yahoo.com} OR Text (414) 454-9493

    OdpovědětVymazat
  2. شركة الياسمينة لمكافحة جميع أنواع الحشرات بجدة
    - الاعتماد على افضل العمالة المتواجدة فى الاسواق والمسئولة عن اعمال الرش والقضاء على الحشرات .
    - الاهتمام بتوفير المبيدات التى تتمتع بجودة مميزة فى القضاء على الحشرات .
    - تهتم شركة مكافحة حشرات بجدة بتوفير احدث الاجهزة والالات التى تساعد فى الرش والتى تحقق الابادة التامة من خلال تحديد مكان الحشرات تماما .
    - اسعار شركتنا شركة رش مبيدات بجدة مميزة وفى متناول الجميع بالاضافة الى ان لدينا القدرة على الوصول الى اى مكان فى جدة والقيام بخطوة المكافحة مهما كانت انتشار الحشرات فى المكان .
    معانتك مع الصراصير ، النمل الابيض ،الفئران ،.....غيرها من اى نوع من الحشرات تتلخص فى الاستعانة بنا الان .
    شركة مكافحة الصراصير بجدة
    شركة مكافحة النمل الابيض بجدة
    شركة مكافحة الفئران بجدة
    ونقدم خدمة مكافحة بق الفراش ( البق ) واحشرة العتة باستخدام أفضل مواد الرش الامنة وبدون رائحة وذالك من خلال الخدمة التى تقدمها الشركات الاتية :
    شركة مكافحة العته بجدة
    شركة مكافحة البق بجدة

    OdpovědětVymazat
  3. شركة النور الدولية الشركة ذات الاسم الكبير فى مجال الخدمات المنزلية واولها شركة تنظيف بالبخار بمكة ونقوم بتنظيف وغسيل البقع والقضاء عليها تمام للمجالس والسجاد والموكيت ولاكن قبل ذالك نقدم خدمة النظافة العامة عبر شركة تنظيف بمكة ونقوم بتنظيف المنازل والشقق والبيوت والمصانع ومداخن المطاعم وبيوت الشعر وتلميع الاثاث عبر شركة نظافة بمكة ولم نقف عند ذالك الحد حيث نقوم بتنظيف الخزانات وغسيلها وعمل كافة الخطوات من تطهير وتعقيم الخزان عبر شركة تنظيف خزانات بمكة ولذالك تعتبر شركتنا من أفضل شركات النظافة العامة فى مكة

    OdpovědětVymazat
  4. I'M NOW FULFILL FINANCIALLY BECAUSE OF THE LOAN I GOT FROM UPSTOX FUNDING INC.{ upstoxfunding@yahoo.com }

    I would like to bring this to the notice of the public about how i came in contact with Upstoxfunding INC after i lost my job and being denied loan by my bank and other financial institution due to my credit score. I could not pay my children's fees. I was behind on bills, about to be thrown out of the house due to my inability to pay my rent, It was during this period my kids were taken from me by foster care. Then i set out to seek for funds online where i lost $3,670 that i borrowed from friends which i was rip off by two online loan companies. Until i read about: ( upstoxfunding@yahoo.com ) somewhere on the internet, Still wasn't convince because of what i have been through until a relative of mine who is a clergy also told me about the ongoing loan scheme of Upstoxfunding at a very low interest rate of 2% and lovely repayment terms without penalty for default of payment. I have no choice than to also contact them which i did through text (302) 273-5794.That day was the best and greatest day of my life which can never be forgotten when i receive a credit alert of $124,000Usd loan amount i applied for. I utilized the loan effectively to pay up my debts and to start up a business and today i and my kids are so happy and fulfill. You can as well contact them through email: upstoxfunding@yahoo.com OR call or text their helpline: (302) 273-5794. Why am i doing this? I am doing this to save as many that are in need of a loan not to be victim of scams on the internet. Thanks and God bless you all, I'm Wendy Ryan from Arizona, United States.

    OdpovědětVymazat