čtvrtek 14. září 2017

Teribear hýbe Prahou & Randíčko s Terezou Maxovou



Až do soboty se na Vítkově koná akce Teribear hýbe Prahou, při které sportovní nadšenci můžou pohybem podpořit dobrou věc. Byla jsem pozvaná na zahájení a setkání s Terezou Maxovou, tak jsem nám z toho udělala s Erwínem randíčko. A to se zase moc povedlo!

Teribear hýbe Prahou asi znáte, ale pokud ne, v rychlosti vysvětlím. Na Vítkově vznikla po dobu konání akce běžecká dráha. Registrovaní účastníci obdrží čip, který zaznamenává jejich pohyb. Za každý uběhnutý či prochozený kilometr věnují partneři akce 50 korun Nadaci Terezy Maxové - a to buď nějakému konkrétnímu dítěti či rodině, které si zvolí nebo neadresně na obecnou podporu projektu. Jedním ze sponzorů akce byla česká kosmetická firma Astrid. Právě u jejich stánku se konalo setkání s Terezou Maxovou, která nám s opravdovým nadšením vyprávěla o projektu i o několika osudech dětí, které zná už dvacet let. Děti znala jmény a bylo jasné, že dává do nadace srdce a není jenom její reklamní tváří. 

U startu je podél běžecké dráhy přichystáno i několik stánků, u kterých jsme se s Erwínem na několik hodin slušně zasekli. Jedním z nich je LEGO herna, kde si můžou unavené děti odpočinout, zatímco rodiče se vydají zdolat další kilometry. 

Erwín si spokojeně hrál, pak si odskočil vedle do stánku IGN, kde jeho slovy "mají rádi oranžovou" na stejnobarevnou zmrzlinu. (Porazil mě tam i v oranžovém člověče nezlob se.) Z druhé strany je čítárna dětských knížek ELLA&MAX, kde si spolu s milou paní, která stánek stráží, prohlížel knížky. Spolu jsme pak hledali v jedné z nich ztracenou Ovečku Shaun. Hledání v obrázcích ho totiž v poslední době obzvlášť baví. Dál jsme se nedostali, ale k vyžití toho tady je mnohem víc, včetně občerstvení.

A teď už ta společná fotka. Chtěla jsem, aby měl Erwín tohle setkání vyfocené na památku. On ovšem opáčil: "Mami, to je to trapný!" a tvářil se, že má zrovna něco důležitějšího na práci. Nakonec se jedna fotka přeci jen povedla a myslím, že je rád. Navíc pokaždé, když teď po Praze vidí obří Teribear billboardy, tetelí se radostí, že je taky slavnej...
---
PS: Akce Teribear hýbe Prahou je letos tak úspěšná, že už jsou další registrace zastaveny. Pokud vám je ale tenhle projekt sympatický, můžete si koupit nějakou hezkou věc s motivem červenobílého medvěda a udělat si tak dvojitou radost. My máme doma už několik let třeba jejich létající talíře. Nabízí ale i hezké kalendáře, anglické pexeso a bloky pro děti i dospělé. E-shop najdete tady.

Žádné komentáře:

Okomentovat