středa 15. listopadu 2017

Green Beauty Market / Nové kosmetické objevy a staré lásky

V sobotu jsem naložila po příjemné pozdní snídani s kamarády Adélku do kočárku a vyrazila na obhlídku Green Beauty Marketu 2017. Dopolední program ji naštěstí náležitě vyčerpal a tak mi dala docela dost času na průzkum vší té šetrné kosmetické krásy. Ráda se teď s vámi o svoje objevy podělím. Třeba jsem se úplně zamilovala do výrobků belgické značky Self. Všechny jejich výrobky mají 100% přírodní složení a krásné skleněné obaly. Razí filosofii, že člověk by se měl radovat z maličkostí a myslet i na sebe. Já se obzvlášť nemohla nabažit jejich tělového másla s obsahem esenciálních olejů geránia a mandarinky. Jak mi Bea, která k nám tuhle kosmetiku dováží, vysvětlila, geránium je tradičně považováno za vůni pro ženy, která uklidňuje, osvěžuje psychiku a povzbuzuje nervový systém. Voní opravdu skvostně!


Konečně jsem taky měla možnost naživo očichat a vyzkoušet výrobky americké značky profesionální vlasové péče John Masters Organics. Nedávno značka rozšířila sortiment i o tělové produkty a já bych si tedy dala říct. Na zkoušku jsem si koupila aspoň malé balení mléka s vůní gerania (ha, zase to geranuim!) a grapefruitu. Mou mysl tahle kombinace odnesla někam do luxusních lázní a to je pocit, který si teda nechám po náročném dni líbit...



Láskou na první pohled byly produkty minimalistické finské kosmetika Ole Hyvä, což ve finštině znamená  "není zač" jako odpověď na "díky", nebo taky "buď v pohodě". A tahle značka teda rozhodně v pohodě je. Používá minimum ingrediencí, vše samozřejmě přírodní bez syntetiky a ropných derivátů. Ve výrobě usiluje o co nejmenší odpad a vše, co si od nich koupíte je v přírodě plně odbouratelné. No a ten design samozřejmě! V koupelně jsem přešla na tuhé mýdlo, u dřezu se ale bude Tekuté mýdlo Březová míza + Citron se žlutým kolečkem ve světle modrém obdelníku krásně vyjímat. A až dojde, lze dokoupit litr tekuté náplně, aby se to příště jen tak nestalo.

U stejného stánku jsem objevila i opalovací krémy od malé italské značky laSaponaria. S Bárou / Mama Pocket jsme je na místě otestovaly a shodly se, že je příští rok vyzkoušíme. E-shop gaea je ale plný i dalších zajímavých značek a produktů a rozhodně stojí za vaši pozornost!

Další značka, která mě zaujala, je slovenský výrobce kávových peelingů Mark. Podle mě by se tahle věcička parádně hodila jako dárek pro kamarádku. Dá se koupit v e-shopu i ve vybraných drogeriích teta. Na výběr máte několik vůní i druhů - na tělo, obličej a rty. Já neodolala tělovému peelingu s vůní kávy a pomeranče. Až ho vyzkouším, napíšu vám o něm víc a navíc jsem pro vás jeden dostala do soutěže, tak sledujte blog, brzy ho budete moct u mě vyhrát!

Zaregistrovali jste už taky nový kosmetický trend korejské několikafázové péče o pleť, který pomalu proniká do Evropy? Korejky těch kroků prý každý večer zvládnou i deset. Dovozce inovativní značky kontrolované přírodní kosmetiky WHAMISA nám je zredukovali na čtyři - odličovací olej, pěnivý čistící krém, tonikum a krém/mléko. Můžete přidat jetě sérum a k tomu si pořídit pěstící pleťové  masky. Název značky je slovní hříčka. V korejštině WHA znamená květina, MI krása a SA zastupuje čtyři principy rozkvetlé přírody - země, voda, kořen a rostlina. Zkouším miniatury některých produktů a musím potvrdit, že jsou opravdu exkluzivní. Mají jemnou květinovou vůni a moje pleť je díky nim krásně rozzářená. Vyzkoušet je můžete v novém obchůdku Pure District kousek od náměstí Míru. Tam koupíte i korejské čaje Kombe nebo italské bytovou vůni PUROTATTO.

Další kosmetickou bombou je značka InLight. Slyšela jsem na ní už tolik chvály a nakonec se u jejich stánku zapovídala, vyfotila jednu bídnou fotku (proto obrázek z webu výrobce) a zapomněla si vzít vzorečky. Ze zákulisí vím, že si ji oblíbila Aňa Geislerová, která v současnsti značku po svých dobrých osobních zkušenostech propaguje. Takže žádná prázdná reklama za milión, ale opravdová spokojenost. A stěmi novými obaly láká k vyzkoušení i mě. InLight se dá u nás koupit v obchodě BioOrganica, kde se dají objednat i vzorečky. Dám vám vědět, až je vyzkouším!

Zrovna se poohlížím se po novém BB krému/make-upu a zaujal mě ten od americké značky 100% Pure. Na Green Beauty Marketu jsem ho konečně měla šanci vyzkoušet a docela mě přesvědčil. Mám v merku ještě jeden, tak jsem sama zvědavá, který to nakonec vyhraje. 100% Pure nabízí i parádní polomatné rtěnky s kakaovým máslem. Vypadá to, že moje kosmetická výbava bude díky téhle značce už definitivně šetrná a netoxická.

Z dětských produktů, mě kromě opalovacího krému laSaponaria, o kterém jsem se už zmiňovala, zaujala novinka Pure Beginnings. Pochází z JAR a vedle veselých obalů se vyznačuje exotickými ingrediencemi, jako je baobab nebo rooibos. K vyzkoušení mě lákala dětská malinová zubní pasta, která se bohužel nedala na místě koupit. Odnesla jsem si apoň krém na opruzeniny se zmíněným baobabem. Pokud budeme já i Adélčin zadeček spokojeni, zkusím s nimi domluvit nějakou spolupráci a giveaway. (A mimochodem výrobky Pure Beginnings se dají koupit i v obchodě gaea).

Další novinkou je i Dětské tělové máslo od Purity vision, které  obsahuje kombinaci kvalitních rostlinných olejů a másel. Žádná chemie. Ideální k přebalování, masáži nebo do koupele (což by mě nenapadlo, ale odteď budu praktikovat). Z osvědčených značek, které na děti používám tu pak byl třeba Urtekram, Weleda a Nobilis Tilia.

Poslední stánek, u kterého jsem se zasekla, a o kterém se vám tu zmíním, nabízel britskou ekodrogerii Ecozone. Kromě pracích gelů, tablet do myčky a dalších už celkem běžně nabízených ekologických produktů do domácnosti mě zaujaly tyčinky k čištění odpadu, přírodní odpuzovač molů a postřik na roztoče. Bylo toho tady ale mnohem mnohem víc. Jsem moc ráda, že se podobné akce organizují. Je fajn potkat podobně smýšlející lidi, načerpat inspiraci a zásobit se produkty, které vám udělají radost nejen svou funkčností, ale i tím, že děláte správnou věc.
---
PS: Na Green Beauty Marketu se vyhlašovaly i ceny za nejleší produkty v oblasti péče o pleť, tělo, vlasy a make-up. Pokud by vás zajímaly výsledky, tady jsou.

Vítězové Green Beauty Awards 2017. Kromě mnou zmíněných značek je ve výčtu šlehané bambucké máslo s levandulí od nové české značky Be Butter.

A tady jsou vítězové Green Guru Choice 2017, tedy vítězné produkty podle bloggerek, které se přírodní kosmetice věnují. Kromě mnou již zmíněných značek se umístil i vlasový olej od britské značky kontrolované přírodní kosmetiky Fushi.

3 komentáře:

  1. Clovek zasne, kolik prirodni kosmetiky se da koupit. Cim dal tim vic, a to mi dela radost. Vetsinu techto neznam, takze diky:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Před pár lety člověk horko těžko něco sháněl a dneska bych potřebovala nejmíň tři obličeje, abych mohla všechno vyzkoušet. :)

      Vymazat
  2. To já jsem si o víkendu udělala také po delší době radost :-) Objednala jsem si můj oblíbený keratin: https://www.beamia.cz/vlasova-pece/1/ , tak už se těším, až mi dorazí balíček a budu moct začít používat.

    OdpovědětVymazat