pátek 17. listopadu 2017

Pár pátečních tipů #6 / Výběr nejlepších adventních kalendářů


Blíží se prosinec a s ním oslavy nejoblíbenějších dětských svátků. Zatímco většina z vás se připravuje na advent a vánoce, my se chystáme na oslavu chanuky. Letos se ke mě ale dostalo několik hezkých nápadů na kreativní nebo zdravé adventní kalendáře, tak jsem se rozhodla vám tu některé ukázat.  Já už několik let zvažuju, že některý nápad taky využiju. Na chanuku by stačilo snížit počet okýnek/obálek na osm. A na konci článku samozřejmě zase najdete pár tipů na zajímavé akce. (Úvodní fotka je z článku blogu na These Four Walls, ve kterém najdete šest nápadů na podomácku vyrobené kalendáře.)

Děti rády mlsají a tak začnu s kalendáři se zdravou náplní. Zaujal mě třeba adventní kalendář Frukvik, který v sobě skrývá ovocné tyčinky a puzzle. (Fotku jsem si zase vypůjčila, tentokrát od Bláznivé mámy, u které najdete na kalendář i recenzi.) Koupíte ho třeba tady. Frukvik dělá výborné dětské tyčinky čistě ze sušeného ovoce, které můžete koupit i samostatně a dětem je dát do vlastních kalendářů. K sehnání jsou ve vybraných obchodech se zdravou výživou, on-line je koupíte třeba tady Hezký adventní kalendář připravila i česká firma Mixit (tady) a menším dětem zase udělá radost ten od Hami (tady).

Tyhle tři domečkové koupíte na Bonami tady. A z Instagramu na mě u jedné kamarádky vyskočil jeden hezký z Tchiba (tady).

Moc se mi líbí i tyhle dva z Fleru od Kláry Vágnerové, od které mám Adélka medvídka. Proděti.cz nabízí adventní kalendáře od LEGO, Playmobil nebo kreativní kalendář - výběr najdete tady. A pokud chcete dětem dávat malá překvápka do pytlíčků, můžete si k tomu koupit krásné samolepky od NANA Party. Ta letos připravila pro svoje fandy i kalendář aktivit, který je ke stažení zdrarma tady. Ke stažení zdarma je i jeden pěkný adventní kalendář na blogu Z lesa. Hezký nápad je i kamínkový kalendář z blogu Advent spolu. A nakonec ještě zmínka o jednom neobvyklém "obráceném adventní, kalendáři" od Deer Meadow, která se rozhodla během sváteční doby dávat potřebným. Víc najdete v jejím článku tady.

Pokud hledáte nějaká doporučení na akce, mrkněte se do mého předchozího článku s přehledem podzimních výstav a výtvarných dílen nebo sledujte můj Facebook, kde do kalendáře pravidelně zajímavé události přidávám. Tady je malá ochutnávka: V sobotu můžete v 15:00 - 18:00 vyrazit na workshop Improvizovaný fotoateliér III v Domě fotografie (Revoluční ul. 1006/5), který je připravovaná přímo s umělcem Pavlem Baňkou. V divadelním prostoru Jatka78 můžete ten samý den zajít s dětmi na pohádku Ošklivé kačátko, které zahraje Divadlo u staré herečky. Zítra taky začíná Týden japonské kultury, během kterého představí téměř 1300 umělců tradiční i moderní japonskou kulturu a umění. Navíc se vstupným zdarma. A pokud máte rádi jídlo, nenechte si ujít Restaurant Day

Tento víkend také znovuotvírá Uměleckoprůmyslové muzeum, vstup do nově zrekonstruovaných prostor bude od pátku až do neděle zdarma. A v neděli můžete kromě dalších akcí vzít děti od 8 let na workshop s Michaelou Tůmovou Pohyb, zvuk a obraz.

---
PS: A nezapomeňte si zasoutěžit o krásnou stavebnici LEGO DUPLO Školka (tady)!

2 komentáře:

  1. Super tipy, k výrobě, která by byla asi nejlepší, jsem se zatím nedostala, ale pokud mohu, koupím alespoň kalendář s kvalitní čokoládou přímo z nějaké čokoládovny. Letos např. od Janka. Helena

    OdpovědětVymazat