pátek 3. listopadu 2017

Pár pátečních tipů #4 / Dej mi dárek & zajímavé akce

Svátky se nezadržitelně blíží a vy už si možná sepisujete seznamy, co komu pořídíte. Doufám, že vás inspiruje kolekce Holka do nepohody, kterou jsem vytvořila pro Dejmidarek. Je určena pro vaše nejlepší kámošky, ségry a vůbec všechny milé (a stylové) ženy, s kterými byste se nebáli vyrazit na konec světa. Kolekci najdete tady, můj vlastní profil na Dejmidárek potom tady. A co se týče dárků, Bonami připravilo super nakupovací lákadlo. Kolik u nich do 20. prosince utratíte, tolik dostanete na Štědrý den v kreditech na svůj Bonami účet zpátky. To není vůbec špatné, co? Po něčem hezkém se u nich můžete poohlídnout tady. Pokud vás zajímá přírodní kosmetika, vyrazte příští pátek a sobotu na Green Beauty Market. Loni jsem tam načerpala spoustu zajímavé inspirace a letos jdu zas! No a kromě tipů na dárky tu mám pro vás dneska zase několik zajímavých akcí a jednu charitativní appku...

Připomínám, že o víkendu můžete vyrazit na pozdní oslavu Halloween a Dia de los muertos do Alfréda ve dvoře (více zde) a do Divokých matek (tady).

Pokud vás baví komiks, nenechte si ujít FRAME Prague Comics Art festival. V Karolinu na vás o víkendu čeká  40 vystavovatelů, díky nimž nahlédnete do průřezu současného evropského komiksu a autorské tvorby. Součástí festivalu jsou workshopy pro děti a dospělé, přednášky a diskuze. A dobrá zpráva je, že je to zadara.

Díky Danielovi Rušarovi, o jehož knížce Kamzíkův velký skok, jsem vám psala minulý týden, jsem se dozvěděla o třetím ročníku Festivalu české slovenské tvorby pro děti, který se paralelně koná ve Zvolenu, Piešťanech a v Praze. U nás můžete vyrazit na prezentace dětských knížek, vernisáže ilustrací a workshopy pro děti i dospělé od 6. do 10. listopadu. Festival se koná na několika místech a prezentovat se budou opravdu krásní autoři a ilustrátoři. Tiskovou zpávu, program a plakátek k akci si můžete stáhnout tady.

V úterý 8. listopadu doporučuju dát děti někomu na hlídání a vyrazit na křest knížky Falešná Pařížanka od Kamily Boudové, která stojí za vznikem Sustainable Fashion Days a následně Slou Fashion Days. Pokud vás knížka z prostředí pařížské módní scény zajímá, můžete si ji už teď koupit - třeba tady. V ten samý den se navíc v kině Dlabačov koná minikonference Co ví věda o zdraví. V průběhu jednoho večera se skrz čtyři témata dozvíte to nejdůležitější, co člověk může udělat pro své zdraví. Přítomní odborníci se podívají na péči o vlastní já z hlediska jídla, životního stylu, stresu a smyslu v práci a v životě. Vše podložené nejnovějšími vědeckými výzkumy a s konkrétními praktickými tipy pro každodenní život.

Ve středu 9. listopadu můžete svoji absenci dětem vynahradit na workshopu s Martinou, která tvoří pod značkou MMMoje, a společně si vyrobit úchopovku v rámci workshopu v Hračkotéce v Růžové ulici. Více informací najdete u ní na Faceboku tady.

A nakonec slibovaná appka. Pokud chcete dát dětem příklad a zapojit je do svých sportovních a charitativních aktivit, stáhněte si aplikaci Pomáhej pohybem. Svou aktivitou a energií budete generovat body pro vámi vybraný projekt, který Skupina ČEZ prostřednictvím Nadace ČEZ finančně podpoří. Víc najdete zde.
---
PS: Nezapomeňte si zasoutěžit v kosmetické giveaway u mě na blogu - najdete ji tady!

2 komentáře:

  1. Moc díky za tip na Frame, dneska jsme tam byli i s dětmi a skvělé!! Načerpali jsme spoustu inspirace na vánoční dárky, podpořili pár umělců (s dvěma dětmi za zadkem se dárky špatně nakupují :-D) a odcházeli maximálně spokojení.
    Džejn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda! Mě to bohužel nevyšlo, jeli jsme za mamkou, ale akce vypadala skvěle.

      Vymazat