pátek 17. května 2013

Šavuot v Boskovicích

Fotka z boskovického letňáku, kam už chodila moje maminka
Právě jsme se vrátili z výletu do Boskovic, kam jsme se s pár kamarády vydali oslavit svátek Šavuot. Bylo to úžasný. Většina lidí si přivezla i svoje ratolesti, na které jsme si vzájemně dohlíželi a stačili si tak i něco říct. Což je vzhledem k tomu, že to tam chvílmi opravdu vypadalo, jak "v židovský škole," docela luxus. Na jídlo jsme chodili na zámek. Měli jsme i vlasního kuchaře, který nám neskutečně vyvářel. Je to odborník na judeo-arabskou kuchyni a tak kromě non-stop přísunu humusu, došlo i na šoulet. Hromadně jsme přibrali nejmíň 70 kilo. Má vlastní blog Rozinky a mandle. Pokud vás tahle kuchyně zajímá, určitě ho omrkněte.

Jednou z šavuotových tradic je celonoční studium. Vydržela jsem tak do půl jedné a pak cinknutá mandlovým likérem a inspirovaná zajímavou diskuzí, hupla do peřin. Jelikož byl svátek, většinu výletu jsme nefotili. Pár fotek jsme ale vyblejskli během výšlapu na místní zříceninu hradu. Naskytnutý výhled rozhodně stál za ta bolavá lýtka.

Boskovický hrad. Omluva návštěvníkům, že popraviště je bohužel v rekonstrukci.

Přestože je hrad z velké části zřícenej, pořád se na něm bydlí.


Zbytky sklepení. Dobré akorát tak na revma. 












Typoška zase pásl po místních nápisech a našel tenhle skvost.  


Cesta domů. Erwín je frája, flašku už si drží sám.

6 komentářů:

  1. Hezký výlet, zní to fajn. A díky za odkaz na blog, ten zní taky fajn.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vylet byl super. A to jsem ani nezminila, ze soucasti programu bylo kostovani koser whiskey a vina. Rodice byli jak utrzeni ze retezu... Hned bych jela zas.

      Vymazat
  2. Jo Boskovice, ty máme taky rádi. A díky za tip na blog pana kuchaře, to bude taky něco pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem tam byla poprve. Je to tam opravdu moc krasny. A kuchtik ma krome blogu i porad na Radiu Wave: http://www.rozhlas.cz/lide/radiowave/_zprava/947633.

      Vymazat
  3. První a poslední dvě! Nejkrásnější fotky!!!
    Add 1 - dokonalý industriál a šikovní si přečtou mezi řádky: chic matka, otec s citem pro fotografickou kompozici a dítě hurá-hurá-hurá spí = na světě je tak skvěle!
    Add 4 - To chci na pohled a připíchnout si u nás doma v kuchyni na nástěnku aneb Intelektuálka vaří ... :o)
    Add 5 - Panenka Marie 21. století. Kouzelné, dojemné, vaše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Add add 1 - skvely postreh. Add add 4 - pripichni. Jen davej pri varen bacha. Barva napisu napadne pripomina barvu polivky Bridget Jones... Add add 5 - Madona ve Spilbergu.

      Vymazat