čtvrtek 26. září 2013

Kakao se šlehačkou

O téhle vinohradské kavárně básnily kamarádky tak dlouho, až jsme se tam s Erwínem taky vypravili. A pak se vrátili a vrátíme se zas. Je to tu moc příjemné a pro mámy (a táty) s dětmi jako dělané. 

Kafé a Kakao má na první pohled dvě části - pro kavárenské povaleče s dětmi a bez nich. Po chvilce ale zjistíte, že se obě části organicky prolínají a ani obsluhu ani osazení kavárny lezoucí objevitel nevyvede z míry. Nabízí tu fair-trade kávu, sladké a slané dobroty a samozřejmě i to kakao. 

Pro děti je k dispozici dětský koutek se spoustou hraček. Pro dospělé wi-fi zdarma. Kousek odtud je Grébovka, takže návštěva se dá spojit i s příjemnou procházkou v parku. 

Kafé a Kakao nabízí i nepravidelné kulturní programy, jako jsou výtvarné dílničky, muzicírování nebo pohádková odpoledne s angličtinou. Navíc si celou kavárnu můžete zamluvit pro rodinnou slavnost. Za poplatek 800,- Kč pro vás celou kavárnu zavřou, vyzdobí a jako bonus přihodí dětský šampus. Samozřejmě vám tu upečou i dort. Je skvělé, že kromě tradičních ovocných, čokoládových a tvarohových nabízí i dorty ze špaldové a z celozrnné mouky. Příbuzným můžete nabídnout francouzské slané koláče, záviny, klasické chlebíčky nebo jednohubky. A abyste se stihli dozvědět poslední rodinné pikanterie, děti vám na přání zabaví program přizpůsobený jejich věku - kreativní dílna, loutkové divadlo, soutěže nebo třeba kouzelník.



Dětské menu je sice laděno do sladka, ale například dospělácký kuskus se sušenými rajčaty by mohl u dětí taky uspět. Mně chutnal moc.

Bezbariérový vstup: ne, do kavárny vede schodiště, obsluha je ale vždy připravena pomoct. Pokud není na obzoru, chvilku vyčkejte, dorazí.
Dětský koutek: ano
Dětské menu: ano
Dětské židličky: ano
Přebalovací pult: ne, ale atmosféra dovoluje přebalení v prostorách kavárny; na WC je k dispozici dětský nočník
Místo na kočárek: ano, shromaždiště je pod schody
Klady: Kafé a Kakao je moc příjemné místo. Obsluha je nadmíru trpělivá a to i když se jí pletou mrňousové pod nohama. Rodiče navzájem bdí nad svými, ale i cizími dětmi, konflikty jsou se tu urovnávájí mírovou cestou. Při odchodu nezapomeňte omrknout koutek pod schody, kde si můžete zdarma vzít CD nebo knížku, která už dosloužila jinde.
Zápory: Jelikož je kavárna mezi maminkami oblíbená, může tu být "přematkováno." Pokud se chystáte sejít s někým bez dětí, zvažte, zda zvládne rozhovor o papání a kakání od vedlejšího stolu. Taky je škoda, že kavárna, která se profiluje jako místo pro rodiče s dětmi, má přístup stížený poměrné dlouhým schodištěm. Nic ale není ideální a v tomto případě to schodiště rozhodně stojí za to překonat.

6 komentářů:

  1. Skvělá! A ty jejich koláče....

    OdpovědětVymazat
  2. Tam je to moc fajn, chodívala jsem tam ještě jako bezdětná na kafíčko, bydleli jsme skoro za rohem. Teď už to máme trochu víc dál, jinak bych tam byla pečená vařená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kavarna je moc prijemna. Bydlet na Vinohradech muselo byt fajn. Tam je spousta zajimavych podniku.

      Vymazat
  3. Tam se musím vypravit, miluju Tvoje kavárno-reporty.) Díky!

    OdpovědětVymazat