středa 22. ledna 2014

TO CHCI! / FEMME FRANCAISE

Minulý týden jsem se byla v Českém centru Praha podívat na diskusní večer FASHION TALK ROOM. Mluvilo se o módě a budování značky. Po debatě jsem s několika aktéry večera zašla na drink, kde jsme mimo jiné diskutovali o aspektu pohodlnosti českých žen v módě a o tom, co definuje šarm francouzských žen. Cestou domů jsem učinila rozhodnutí, že se budu řídit francouzským stylem, který jsme vydestilovali na dokonalé vlasy, krásnou pleť a červenou rtěnku. A že občas taky zapomenu na pohodlí a trochu se vyfinku. Co vy? Jak byste definovali krásu Francouzek? A dáte v módě na praktičnost nebo nosíte podpadky i na české dlažbě? A vlastníte aspoň jedno šikózní psaníčko, které nelze nosit přes rameno, ale hezky jenom v ruce?

21 komentářů:

  1. Psaníčka miluju a nosím je v ruce (při nákupu potravin a ládování zboží do koše dost "unpraktiš"), ale za ten pocit to stojí! Taky červené rtěnky a taky šátky (to je má definice :). A taky lítám na podpatcích, protože Anna Wintour řekla, že móda není o pohodlnosti. Tak se mi to líbilo, že to říkám furt a každému....a říkám si to hlavně tehdy, když mě už z podpatků po celém dni hrozně bolí nohy! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však na tebe jsem při psaní článku nejvíc myslela. :)
      Mně šátky nesluší - vypadám v nich jako úča, ale červená rtěnka dokáže udělat divy!

      Vymazat
  2. Já teda rtěnky nesnáším :). Nelíbí se mi na mně ani na jiných... to podle mě patří spíš na večer. Miluju pruhovaný trička, sukně, baleríny... myslím, že to klidně jde i pohodlně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já mám svou červenou rtěnku moc ráda. Když se to nepřežene se zbytkem make-upu, tak se dá nosit i přes den. Ovšem na kombinaci pruhovanýho trička, sukně a balerínek taky nedám dopustit.

      Vymazat
  3. Tak rtěnku teda taky nemusím a červenou už vůbec ne. Přijde mi to jako něco zbytečně navíc. Ale podpatkům znovu přicházím na chuť, zrovna dneska jsem je měla. Ale jak píše Janul, myslím, že to jde i bez nich. Krásné vlasy a dokonalá pleť bez tuny make upu určitě ano, ale ten šarm podle mě ony mají v krvi, ten vychází zevnitř :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o víkendu taky vytáhla svoje "poslední boty před dítětem." Podpatek mírně řečeno nepohodlný, ale po té diskusi jsem to prostě musela dát. :)

      Vymazat
    2. Tak jistě jsem to měla i já :-) Krásný název "poslední boty před dítětem." Měla jsem ty stejné! Jo a psaníčko do ruky nosím!

      Vymazat
    3. Přesně s touhle myšlenkou jsem si je kupovala. Mají nejvyšší podpatek, co jsem kdy měla. Jsou ale od dobré značky, takže to na nohách není skoro vůbec znát - pokud se v nich teda nerozhodnu štrádovat celé odpoledne po Vinohradech...

      Vymazat
  4. Já podpatky nenávidím a nosím je jen, když jdeme sami s mužem na nějakou extra nóbl událost. Nebo jako miluju je, ale mnohem míň než svoje pohodlí.) Jsem v tomhle typická praktická Češka - tašku přes rameno, čepici na hlavu a pohodlný boty:) Ale čas od času se moc ráda oblíknu nějak líp, ale představa, že to dělám každodenně je pro mě strašidelná:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já podpatky miluju. Ale bohužel (nebo bohudík pro moje nohy) jen na obrázcích v časopisech a na Pinterestu. Nějak jsem se je nenaučila pořádně nosit. Třeba k tomu jednou dospěju...

      Vymazat
  5. Já podpatky nosím jednou za rok na ples :). Tam mě to baví, jindy vůbec. Taky jsem dost praktická... ale myslím, že se dá nastrojit i pohodlně a prakticky. Maluju se taky jen pro nějakou příležitost, třeba i dost obyčejnou, ale fintit se každý den mě taky vůbec neláká. Ale co já taky, na mateřský na vesnici v domku u kravína... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, že člověk může vypadat dobře a cítit se pohodlně. A kdyby sis to kolem kravína štrádovala v podpadcích a výraznějším make-upu, asi by si místňáci mysleli, že se vracíš z nějakýho flámu... :)

      Vymazat
  6. Psanicko vlastnim lec noseni ho odkladam na jindy, protoze mi jeho barva nesedi ke kocarku :D Psanicko nosim do divadla a na plesy, na kazdodenni noseni je moc male.
    Rtenku jsem jeste nenasla vhodny odstin, abych si nepripadala prilis kriklave a obduvuju zeny, ktere je nosi a umi to!
    Sama se snazim o praktickou a krasnou kombinaci. V posledni dobe to znamena nenosit teplaky cely den :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsme koukali na film Woodyho Allena Do Říma s láskou a když jsem viděla několik ženských postav, které si to ležérně vykračovaly s psaníčky v podpaždí, říkala jsem si, že to má vážně něco do sebe. Žádná z nich si to ale nedrandila s kočárkem, což vážně moc praktický neí. Budu si holt muset chvilku počkat...

      Vymazat
  7. Ahoj Radko,
    Ja si tedy osobne myslim, ze francouzsky smrc je uz davno precenovany mytus. Kdyz jsem byla ve Francii, velmi me zklamalo, ze vsechny holky chodi skoro stejne oblekane. Proste podle jednoho modniho diktatu...
    Ale jinak s cervenou rtenkou a kabelkou souhlasim, po navratu z materske jsem po tydnu v praci zamirila rovnou do Sephory a nechala si tam vybrat cervenou rtenku od Lancome. Doted kdyz jsem unavena s malym a chci zazarit, staci minimalisticky make- up a tahle rtenka...
    Preji hodne inspirace ve tvem zivote!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, díky! Je možné, že Francouzsky by mým představám nakonec nedostály. Pořád je ale dobré vzhlížet k tomu ideálu. A s tou rtěnkou je to pravda pravdoucí. Přiláká tolik pozornosti, že kruhům pod očima už pak málokdo věnuje pozornost a všichni chválí, jak vypadám skvěle... :)

      Vymazat
  8. Já hopsala na podpatcích, dokud jsem neotěhotněla. A teď už jsem sice zpátky v pracovním procesu, ale na ty podpatky se mi už nějak nechce. Odvykla jsem si. Možná je to taky tím ročním obdobím. Na červenou rtěnku nemám dost odvahy a ani psaníčko nevlastním.

    OdpovědětVymazat
  9. Mně přijde, že důležitá ingredience u francouzek je i "stav mysli." A vůně samozřejmě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš pravdu. Možná proto u mě za posledních deset let uspěly jenom parfémy od Chanel a YSL. :)

      Vymazat
  10. No tak to je paráda! Tento francouzský styl mi naprosto sedí. Když se s Pavlíkem chystáme na nějakou maškarádu nebo třeba lidový ples a já (klasicky) nevím co na sebe, zajdu na https://www.onlinesekac.cz a nakupuji s výrazně nižší cenovkou, než by tomu bylo v kamenných obchodech. Jedná se totiž o internetové tržiště s oblečením. A těch produktů, které tam mají! Nedopočítáte se. Za to ceny… to je aspoň paráda.

    OdpovědětVymazat