čtvrtek 20. února 2014

TO CHCI! / CUKR, KÁVA...

...MARMELÁDA. Vím, že už to tu omílám poněkolikáté, ale holt je to teď můj denní chleba. Každá zábava něco stojí a mě to moje lidskoprávní angažmá asi přijde na kilíčko dvě navíc. Odpoledne se dopuju kafem, které normálně skoro nepiju a večer bych nejradči vyrabovala cukrárnu. Sladkosti ale domů moc nekupujem, tak po lžičkách aspoň ujídám marmeládu, což sice považuju za dost zoufalý čin, ale v obchodě si vždycky hraju na hrdinku a předstírám, že dneska žádně sladkosti potřebovat nebudu... A věděli jste, že 5. února se slavil Den Nutelly? Raději na to nebudu myslet nebo tu nechám Erwína bez dozoru a vyběhnu si jí někam koupit. Koketuju ale s myšlenkou vylepšit svůj recept na banánový chleba a příště ho upéct s ní. Na blogu Cup of Jo byl nedávno tenhle hříšně vypadající recept... Co vy? Slavili jste? A existuje vůbec někdo, kdo nemá Nutellu rád?

11 komentářů:

  1. My jsme patrioti a radši Nugetu :o) Kdy má svátek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, tu já taky moc ráda. Je to pro mě těžká nostalgie. Svátek ještě nemá, třeba se toho nějaký nadšenec ujme. :)

      Vymazat
  2. Radko, neco podobneho pecu v muffinech, zrovna o vikendu je chci vyvesit na blog. Kdyz chci hodne hresit, tak davam prave do muffinu lzicku nutelly a malej nadsene vola, ze to je jako Brumik:-)! Kteryho moc prave nekupuji, tak Jachym ma abstak....a tyhle muffiny jsou taky skvely s mackanyma bananama! Mnam:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se těším! Omrknu je a třeba se pustím do pečení...

      Vymazat
  3. A zapomnela jsem dodat, ze nejlepsi je domaci nutella! Dokonce i veganska je silene dobra:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recepty na domácí Nutellu jsem už někde zahlídla, ale nenapadlo mě si jí udělat. Dlouho jsem jí nekupovala, tak ani nevím, co v ní je. Od té doby,co nejím maso, jsem přestala mít chuť na sladké. O víkendu s Typoškou zajdem do nějaké kavárny a občas si nějaký dortík dopřeju, ale domů si skoro nikdy nic nekupuju. A pak jsem v energetické krizi nucena jíst marmeládu...

      Vymazat
  4. Nutellu mam rada, ale ne uz tak jeji slozeni, takze planuju si ji vyrobit doma z trosku zdravejsich surovin :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ji pak dáš na blog! Taky bych ji ráda zkusila...

      Vymazat
  5. Zrovna dnes jsme si ji asi po roce koupili a teď s ní jím už třetí krajíc vánočky, ehm:)

    OdpovědětVymazat
  6. Banánový chlebíček s Nutellou - večer upečen, dnes z poloviny sněden a stále ho chodím užírat - nedá se tomu odolat - je to mor! :)))

    OdpovědětVymazat