středa 12. února 2014

TO CHCI! / SOVA I PTÁČE

Jsem spíš sova než ranní ptáče a tyhle dny by se mi hodilo být obojí. Ideální by bylo, kdyby mi stačily tak tři čtyři hodinky spánku. To by se pak jinčí pracovalo... Jak už jsem vám psala, plácla jsem si s Jedním světem na výpomoci během festivalu. Z práce jsem nadšená (i když při nakoukávání některých filmů se nadšení střídá s melancholií), jen se trošku podepisuje na mém spánkovém deficitu. Naštěstí je Typoška jeden z nejlepších mužů na světě a ráno mě nechá zdřímnout o trochu dýl. Jak to máte vy? Daří se vám kloubit mateřství s pracovními ambicemi? A vyspíte se u toho?
---
Použitá ilustrace je od AshleyPercival

19 komentářů:

  1. Občas taky s něčím v práci "vypomáhám", ale při posledním projektu to šlo teda totálně na spánkový dluh - a to jsem si myslela, že už nemůže být hůř:) Přes den prostě pracovat nejde, aspoň ne zatim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky pracuju hlavně večer. Zítra mám ale na celý den hlídání. Už jsou známá data projekcí a musím do toho šlápnout. Při nejhorším to dospím v půlce března...

      Vymazat
  2. V posledni dobe se moc nevyspim, i kdyz oficialne nepracuji ( kdyz k tomu neradim blog :-)). Mas muj obdiv, snad se to casem podda a nebudes muset ponocovat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí je to jen dočasné a na částečný úvazek. Taková zkouška, jestli to jde skloubit.

      Vymazat
  3. Mne se to doted moc skloubit nepovedlo a poslednich pet let jsem se moc nevyspala :D Ale zas cim starsi to dite je, tim vic se s nim jde rozumne domluvit, ze clovek neco musi udelat. A kdyz ma nekdo takovou prijemnou praci jako ja, ze pise o krasnych vecech, tak mi s tim Domca obcas i vypomaha:) Ukazuju ji, co delam, o cem budu psat, a ona mi to komentuje.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si taky říkám. Erwínovi se teď jen težko vysvětluje, že když sedím a koukám do té záhadné věcičky, s kterou by si tak rád hrál, tak pracuju. :)

      Vymazat
  4. Ta sova je skvela, odkud je:-)?
    Ja chci byt taky sova i skrivan, byt do pulnoci aktivni a rano v 6 cvicit sestavu jogy.... Realita? Za den stihnu 1/3 toho co mam ten den v planu. Ale deprese jsem si uz zakazala. Naopak- asi si toho proste nakladam moc.
    Jinak me pomohlo, ze mam kamaradku na uklid. A taky susicku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sovu jsem objevila na Pinterestu. Pod článkem je link do Etsy obchodu AshleyPercival, kde najdeš i další krásné ilustrace.

      Jsem z rodiny, ve které se chodí spát dlouho po půlnoci a pak se díky tomu adekvátně dlouho spí. Ranní ptáče nejsem a ani na to neaspiruju, ale když si to představuju, taky ve svým myšlenkách cvičím za rozbřesku jógu. :)

      Vymazat
  5. Já zatím zvládám... Na rozdíl od manžela, který má spánek lehký jako pírko, toho vzbudí cokoli a on pak celý den chodí jako mátoha :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za normálních okolností jsem taky v pohodě. Typoškovi vstávání nevadí a rána tráví s Erwínem on. Mě totiž taky jentak něco neprobudí. :)

      Vymazat
  6. No tak mně se to tedy zatím nedaří. Snažím se skloubit mateřství s prací na plný úvazek i přesto, že jsem od začátku přesvědčená, že to nepůjde. Ačkoli už se nám v otázce spánku blýskalo na lepší časy, v posledních dnech opět překvapuju sama sebe, co všechno je moje tělo schopné vydržet.

    OdpovědětVymazat
  7. Hele... aktuálně nepracuju, nevím, jak bych to dala. V poslední době spí B. tak devět hodin (a ještě s několika přerušeními), takže večer uklidím to nejnutnější, na chvíli si sednu s manželem a abych šla zalehnout... snad se to časem zlepší, ale nevím nevím. Bohužel mám energie tak akorát na zvládání jí, sebe a aby mi nepadala domácnost na hlavu, což stejně občas padá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Erwín spí naštěstí jak poleno. I tak je to ale náročné a domov máme pěkně upatlaný od jídla. Stíhám to nejnutnější, ale Erwín je jak mašina na vyrábění bordelu. :)

      Vymazat
  8. Do teď se mi to několik let dařilo, ovšem na úkor vyčerpání a občasného (možná spíš častého) zanedbání rodiny. Bez babiček práce se dvěma dětmi nebyla možná. Vše je otázkou priorit a když jsem u druhého dítěte zjistila, jak ten čas zběsile letí a druhá mateřské je téměř fuč, řekla jsem si, že konečně zvolním tempo a užiju si to. Takže teď s prací spíše aktivně koketuji a občas si na zpestření něco vyfotím :-) Ale vím, že je to nezbytně nutné, aby se člověk z toho mateřství občas nezbláznil.

    OdpovědětVymazat
  9. Já si taky moc dobře uvědomuju, jak čas běží a snažím se, abych si každý den užila naplno. Tahla příležitost je fajn v tom, že je jenom dočasná a navíc moc zajímavá. V půlce března už budu zase jenom jeho...

    OdpovědětVymazat
  10. stvrty tyzden pracovneho nasadenia po materskej a ranne vstavanie je stale kriza. budicek 5.30. a to este tento mesiac nemusela mala do skolky. buduci tyzden zacne skolka a to asi budem musiet vstavat driv =)
    ale aspon sa viac snazime si poriadne uzit cas po obede, ked sme vsetci spolu.

    OdpovědětVymazat
  11. My taky nejsme schopní jít spát včas... chci si večer užít volno bez dětí a něco udělat, namalovat. Rána jsou pak dost krušná... dost často si chodím lehnout odpoledne a dospat to. Je ale fakt, že jak jsou děti větší, už občas zvládám něco dělat přes den, a třeba ilustrace do knížky jsem loni dělala z velké části s dítětem na klíně :).

    OdpovědětVymazat