čtvrtek 7. srpna 2014

Letní biják

Dneska se zase poroučím do Póčo a zítra možná do Kladna, tak si dám nejspíš zase páteční pauzičku. Abyste se ale nenudili, sepsala jsem sobě i vám tipy na filmy, které bych v létě ráda stihla.

Prvním je jednoznačně Ida. Polský film o dívce Anně, musí před přijetím do kláštera navštívit svou jedinou žijící příbuznou Wandu, o jejíž existenci neměla dosud ani tušení. Ukazuje se, že teta Wanda je bývalá zapálená komunistka a soudkyně, která v 50. letech posílala na smrt kněze a další odpůrce režimu. Nečekané setkání nasměruje Annu na cestu za odkrytím rodinného tajemství, svého židovského původu a svého pravého jména, Ida. Mimochodem, nedávno ho viděl i Honza s kterým jste si v pondělí mohli přečíst rozhovor a mám vám vzkázat, že na něj musíte! Pokud se nedostanete do kina, můžete si ho večer pustit i tady na Aerovodu.

V kině jsem nedávno viděla upoutávku na film Láska na kari (The Hundred-Foot Journey) chladně působící vdově, pro kterou je jedinou životní láskou její cenami ověnčená restaurace, a o indické rodině, která si naproti ní otevře vlastní v mnohém úplně odlišný podnik. Zdá se, že všechno dobře dopadne a vy z kina poběžíte do nejbližšé indické restaurace.

Pak je tu novina Kouzlo měsíčního svitu (Magic in the Moonlight) od Woodyho Allena, který - když snížíte svoje očekávání - nezklame. Film je zasazen do 20. let minukého století, takže na své si přijdou i milovníci módy a designu z téhle éry. Jo, a hlavní mužskou roli hraje Colin Firth.

Pro super letní odpočinek by mohla posloužit americká komedie Sex Tape a pokud chcete vyrazit do kina s dětmi, tak je téměř povinností je vzít na Mikulášovy patálie na prázdninách, případně na novou pohádku od Jana a Zdeňka Svěráka Tři bratři.

Jaké jsou vaše filmové tipy z poslední doby?
---
Fotka je z filmu 500 Days of Summer.

4 komentáře:

  1. No, do kina se nedostaneme, ale Idu máme v nejbližší době v plánu :). Už se těším. Viděli jsme např. Život Adele, skvělý film, moc doporučuju!

    OdpovědětVymazat
  2. dokument Kubisova a ještě Cesta do školy, ale netusim vůbec kde ještě moznost a zda, film videt!

    OdpovědětVymazat
  3. Mě teda kino v nejbližší době nehrozí. Naše malá má půl roku a bydlíme 180km od jedné babičky a 100km od druhé :-D. A tady v Brně moc možností na hlídání nemáme. Navíc si myslím, že bych celý film asi stejně myslela na to, co právě Esterka dělá, jak se má a jestli nepláče :-D. Hrůza :-D
    Ale film 500 dní se Summer jsem viděla a celkem se mi líbil. Mám ráda tu herečku :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Po delší době jsem teď o víkendu otevřela Reflex a docela mě navnadili na komedii Fakjů pane učiteli.
    Jako letní oddychovka by to mohlo být fajn.

    OdpovědětVymazat