čtvrtek 14. srpna 2014

Moje nové (lepší) já

Ve snaze porazit svou lenost a začít se konečně hýbat jsem učinila další krok. O tom, že jsem se přihlásila na kurz jógy, jsem už psala. A opravdu se mi daří tam poctivě chodit. Tedy zatím byly dvě lekce a jeden plonkový týden, který jsem ale vyplnila výpravou do jiného studia. Plánovala jsem návštěvu (pravděpodobně) poklidné hatha jógy, ale poté co jsem se u pokladny náhodou potkala s bývalou šéfovou, která mě na jógu kdysi zlákala, jsem se jala vyzkoušet hodinu kundalini jógy. Šla taky naslepo, tak jsme se vzájemně podpořily. Popis hlásal, že tento druh jógy "v nás probouzí životní sílu, která vyrovnává nežádoucí účinky každodenního stresu, a pomáhá nám odhalit náš skrytý potenciál." Celou hodinu jsme víceméně v různých pozicích dýchaly dechem ohně (rozuměj přehřátého psa) a jediné, co jsem v sobě druhý den odhalila, byl natažený sval na stehně a menstruaci, která se z nějakého důvodu dostavila asi o deset dní dřív... No nic. Každopádně jsem se chtěla podělit o další pokrok. V jedné posilovně jsem si našla osobní trenérku, která je zároveň fyzioterapeutka, a zítra jdu po nedávné první konzultaci poprvé naostro cvičit. Ukázalo se, že jsem držitelkou skoro všech neduhů líných lidí sedavého zaměstnání. K tomu si připočtěme lehce vychýlenou pánev a jisté mateřstvím povadlé partie... Doufám, že se nám podaří mě dát aspoň trochu do cajku. Protože když ne teď, tak kdy?!? Co vy a sport? Holdujete nějakému a jak se motivujete ve chvílích, kdy se vám chce přestat? 

3 komentáře:

  1. S pravidelností mám taky potíže - a hlavně po ránu, kdy se musím vykopat z postele, abych dojela na cvičení. Ale úplně stejně si říkám - když se nedám do kupy teď, tak kdy jindy? A tak jsem na tom se cvičením teď tak, že už rok chodím jednou týdně na power jógu a k tomu jsem letos objevila pro mě nový druh sportu - běhání se psem. Divím se sama sobě, že mi ta pravidelnost docela jde. http://hananadovolene.blogspot.cz/2014/07/sportovni-vykony-na-rodicovske-dovolene.html

    OdpovědětVymazat
  2. Chodim na hatha jogu a zatim se silene tesim na kazdou dalsi hodinu. Asi je to hlavne tim, ze je to jedna z mala chvil, kdy si muzu odpocinout od dvou malych deti, domacnosti a obcasne prace.
    Proste byt jen sama se sebou..., to je to, co mi ted nejvic chybi.

    OdpovědětVymazat
  3. Já nepatřím mezi sportovní nadšence. Alespoň co se aktivního sportování týče. Přítel je hokejista, tak se na něho chodím občas podívat, ale to je tak vše. Musím ale říct, že je to poměrně drahý sport. Netušila jsem, co vše je k tomu potřeba. I taková hokejka stojí dost peněz, aby byla kvalitní.

    OdpovědětVymazat