čtvrtek 27. srpna 2015

Dobrodružná plavba z Holešovic do Karlína

Úterní odpoledne jsme si s Erwínem vyhradili na dobrodružnou plavbu lodí. Mezi Holešovicemi a Karlínem totiž začal jezdit přívoz. A to jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít! Vzala jsem Erwínův ještě novotou vonící First Bike a jelo se. Bydlíme od místa kotviště docela blízko. Cesta přes Pražskou tržnici se sice trochu protáhla, protože musel prozkoumat každou blbinku, co tam prodávají. Obzvlášť ho zaujaly čínské mávající kočky. Asi mu časem nějakou koupím...

Když jsme přišli na zastávku, měli jsme štěstí a loď zrovna připlouvala. Přivítal nás sympatický kapitán ve stylovém pruhovaném tričku. Samotná jízda trvá jen několik málo minut. Přívoz staví na Štvanici a pak rovnou v Karlíně. Tam je to trochu země nikoho. Beton, suť, křoví a poházené odpadky.

Navíc bych přívoz z té karlínské strany asi těžko hledala. Ostatně posuďte sami. Najdete na fotce cedulku s loďkou? Dalším zádrhelem je, že na letáčcích, které jsme dostali do schránek, se uvádí, že je přívoz bezbariérový. Evidentně to psal nějaký úředníček od stolu. Ke kotvišti na obou stranách totiž vedou schody. A v Karlíně jsou navíc dost vachrlaté, takže jsem byla ráda, že jsem nechala kočárek tentokrát doma. Až na tyhle menší mouchy, je to ale chvályhodný počin, který myslím slaví mezi obyvateli Holešovic i Karlína veliký úspěch. Místo půlhodinových intervalů totiž přívoz jezdí většinu dne nepřetržitě tam a zpátky a za nás s Erwínem vám ji vřele doporučujeme!

Cestu jsme spojili s návštěvou Divokých matek, kde jsme nebyli ani nepamatuju. Tuhle kavárnu snad znají všechny mámy z Prahy, tak se vám tu nebudu rozepisovat, jak je super. Když je plná "spratků," jak tu označují malé děti, tak je to asi docela hardcore, ale my jsme měli štěstí a užili si tam celkem poklidné odpoledne. Osvěžili jsme se moštem, domácí limonádou a prvotřídním mrkvovým dortem, Erwín si pohrál s místním zooparkem...

...trochu pošteloval autopark...

...a pak hrací místnost v rámci zdržovací akce při nechtěném odchodu pečlivě uklidil. Mrkněte se, jak pěkně zaparkoval všechny pojízdné stroje. Kdyby mu to šlo takhle pěkně od ruky i doma, to by bylo něco! 

2 komentáře:

  1. erwin vypada na te posledni fotce prekrasne sladce:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Radko super my zname jen zoo a podbaba:-) kavarnu neznam, my v karline radi mlsnou kavku. Co Ty a Letni Letna a Vysehratky? Cekala jsem post:-)
    Vcera jsme navstivili barevnou devitku a super jen to jidlo se nam zdalo drahy... iveta

    OdpovědětVymazat