úterý 22. září 2015

DÁRKOVÝ SET MAM / GIVEAWAY & Moje malá kojící story

Včera jsem na Facebooku zmiňovala, že v internetovém obchodě Feedo, který nabízí celou škálu produktů pro děti, se až do 28. září konají Týdny kojeneckých potřeb, během nichž si můžete ve výrazných slevách pořídit výbavičku od 20 značek. Mě tahle akce konečně přiměla k tomu, abych se zamyslela, co vlastně budu pro malou Adélku potřebovat a začala příchod nového človíčka trochu plánovat. Po nákupu prvních šatiček jsem se totiž daleko nepohla... A jedna z věcí, kterou chci do zásoby mít, jsou kojenecké lahvičky. Erwína jsem kojila, ale jak to tak bývá, začátek nebyl úplně lehký. V porodnici nám to krásně šlo, protože jsem mohla kojit vleže. Po porodu jsem si nemohla moc sednout a tak mi doporučili tuhle polohu. Byla to pohodička a za sebe bych to všem takhle do začátku doporučovala. Když jsem totiž z pohodlí postele se spokojeně přisátým Erwínem pozorovala, jak v nočních hodinách sestry štelují rozespalým maminkám na klín přehlé polštáře, na ně pokládají lehce balancující miminka a zmatené prvorodičky, které neví, kam s rukama, chňapají za prsa, která se snaží miminkům nějak vtlačit do pusinky, říkala jsem si, že takhle bych se asi taky měla problém rozkojit. Erwínek si u mě hověl v "hnízdečku" pod "křídlem" a sosal, zatímco já si u toho mohla samým blahem klidně i na chviličku zdřímnout. Jenže po příchodu domů jsem zjistila, že naše postel je příliš měkká a ke kojení vleže naprosto nevhodná. První domácí kojení tak po krátké panice zachránila odsávačka a lahvička pro novorozence. Jsem si vědoma, že pro některé je to kontraverzní postup, který vyvolává obavy, že se miminko už nebude chtít znovu přisát. Mně se ale ulevilo, plačící Erwín dostal svůj příděl a já se mohla v klidu na druhé kojení připravit a vymyslet, kde a jak se na krmení uhnízdíme doma. Nechci říkat, že to pak šlo jako po másle, protože kojení se pro mě nikdy nestalo příjemným zážitkem, ale krmila jsem ho z vlastních zdrojů přesně po dobu, se kterou jsem byla spokojená já i on. Ale to už trochu odbíhám... Dneska jsem si totiž pro vás právě ve spolupráci s Feedo připravila malou giveaway, ve které můžete vyhrát DÁRKOVÝ SET PRO NOVOROZENCE MAM. Pokud jste tedy v radostném očekávání jako já, nebo máte kolem sebe nějakou nastávající maminku, zkuste svoje štěstí. I kojící maminky podle mě časem tyhle lahvičky ocení. Feedo nabízí tyto sety ve čtyřech barvách a je jen na vás, který si vyberete!

Podmínky soutěže:

1. Napsat mi do komentáře, který z dárkových setů byste v případě výhry chtěli + zanechat svůj kontakt
2. Mít lajknutý FB mého blogu
3. Lajknout FB Feedo / Lehčí život maminkám
4. A pokud chcete, zanechte v komentáři i příběh o tom, jak šlo kojení vám, a jestli to třeba u druhého miminka bylo nějak výrazně jiné, než u prvního. Sama jsem na tot totiž zvědavá.

Vítěze vyhlásím příští pátek. Soutěžit můžete do půlnoci předešlého dne. Tak hodně štěstí!

16 komentářů:

  1. Ahoj Radko, pokud bych vyhrala tak poprosim tu bilou neutralni sadu. Obe deti uz mam vetsi , ale mela bych ji komu podarovat. Co se tyce kojeni pred porodem jsem si rikala vsak dam prso a miminko se prisaje.Ale jak jsem zjistila to je cela kojici veda!!:-)Abych to zkratila podpora v porodnici slaba(rodila jsem na Slovensku) prvni prisati po porodu stylem narvat diteti bradavku do pusy a je to! Par tydnu jsem kojila pres kloboucek a asi mesic a pul vecer dokrmovala UM.Pak se to rozbehlo a kojila jsem do roku a pul. S druhou Lu to je uplna pohodicka bez problemu. Pristi tyden bude mit rok. Muj nazor ohledne kojeni je ten, ze kazda maminka se snazi dat diteti to nejlepsi a kdyz to kojeni proste nejde tak budme rady, ze je tady ta moznost umelyho mlika a miminko je spokojeny. lenka.polakovicova7@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ja bych brala bily set. U nas slo kojeni od zacatku skvěle a kojime se dodnes(mala bude mit v rijnu 2roky)😜eliska@kzk.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem si vzpomněla na své přesvědčení před prvním porodem, že na kojení nic není, stačí strčit dítěti prso a je to:-) Realita byla úplně někde jinde - řvoucí mimino, které se tvářilo, že vůbec neví, co má s prsem dělat a dostávalo hysterický záchvat kdykoliv vidělo, že se ho snažím nakojit. Z porodnice jsme odcházeli s UM a lahvičkou, pomoc sester na odd. šestinedělí bohužel téměř žádná. Nakonec jsme to s pomocí výborné laktační poradkyně zvládli, po 6 týdnech jsem se vrátila ke kojení, fakt zázrak. U dalších dětí to šlo daleko líp, už jsem věděla, že moje tělo zvládne kojit (myslím, že je sebedůvěra je v tomhle opravdu důležitá, člověk je pak víc v klidu a nerozhodí ho blbé řeči o slabém mléku, hladovém dítěti apod.:). A taky jsem už věděla, že problémy u kojení jsou normální, není to důvod hned dát UM, že prostě všechno nemusí jít snadno a samo. U dalších 2 dětí jsem plánovala, že v případě problémů najdu dobrou LP, kterou si zavolám i do porodnice, kdyby to bylo nutné. Držím Radko palce, ať jde všechno jako po másle a kdyby náhodou ne, svět se taky nezboří:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, Radko, nejvíce se mi líbí asi zelený set. Kdybych vyhrála, věnovala bych ho svému 3-týdennímu krásnému synovci :)
    No a my to měli s kojením taky ze začátku těžké, syna jsem kojila s problémy 4 měsíce, dojížděla jsem za lakt. poradkyní, měla půjčené super výkonné elektrické odsávačky a nakonec to stejně už dál nešlo. S dcerou to bylo jiné, přisála se hned po porodu a byla super jedlík. Kojila jsem ji 7 měsíců a potom se nějak odstavila sama a přešla rovnou na flašku.
    Na FB sleduji jako Lenka Jaskova
    Mějte se hezky a ať se daří. Lenka
    lenka_jas@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    nejvíce se mi líbí bílý set.
    Mám první miminko a s kojením jsme trochu bojovali. Prvních pár dní se malý neuměl přisát, jak se to naučil, tak chtěl být přisátý téměř pořád. Šestinedělí jsem prakticky celé prokojila:-) Teď je malému 5 měsíců a je to trochu lepší, ale stejně jedno kojení trvá minimálně 30 minut. Ale užívám si tyto společné chvilky. Je to relax pro mě i pro syna.
    Na fb sleduji jako Lucie K. Johaníková
    Přeji krásný den
    Lucie
    kadlecova.l@email.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, najviac sa mi paci biely set. Ja stale kojim moju 16 mesacnu dcerku. Kojenie je super. Zaciatky vsak taktiez u nas neboli jednoduche. Prve tyzdne som kojila hadam aj 20 hodin denne! Boleli ma bradavky, okolie ma miesto toho, aby ma povzbudilo, len hucalo reci o slabom/ziadnom mlieku a pod. Dcerka vsak priberala ukazkovo a aj to caste kojenie sa po case upravilo. Sm rada, ze som to vydrzala, hoci, sama som bola neista, ci je vsetko tak ako ma byt, ci ozaj nie je hladna, ci ju nieco neboli a pod. Cumlik odmietala, takze inak ako kojenim/nosenim som ju upokojit nevedela, nebola totiz moc pokojne a spave mimino a to jej aj stale ostalo :)

    OdpovědětVymazat
  7. Poprosím bily neutrální set. Ja jsem se v porodnici nedokázala rozkojit a aby nás pustili domu, musela jsem nasadit UM. Pomoc sester-laktacnich poradkyní v nemocnici vůbec žádná. Doma jsme zoufale hledali na internetu, jak se rozkojit, vůbec jsme netušili, ze existuje nějaká odsavacka, takhle propouští prvorodicky domu? I dětská doktorka mi říkala, at se s kojením netrapim!? Bylo to psychicky náročné, ale s pomoci internetu,laktacni ligy a odsavacky jsem se po měsíci rozkojila a nutrilon hodila do koše. A kojim dodnes, malý je na tom závislý :) suezi@email.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, právě mi volali z genetiky, že čekáme kluka - tak bych v případě výhry uvítala modrý set. Když se narodila dcera, byla slabá a moc se jí přisát nechtělo, ale v porodnici mi pomohla laktační poradkyně - sestřička (to jsem asi jediná, jak to tady čtu) a z porodnice jsme odcházeli sice dýl, ale za to rozkojený. Kojila jsem až do roka. No a teď s druhým uvidíme, jak to dopadne �� petrafialka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Tak pro mého prvního lišáčka, který si zatím spokojeně lebedí ve mně a o kojení toho zatím asi moc neví, bych brala modrý set. A já se nechám překvapit, co všechno mně to vlastně čeká. Každopádně díky moc za všechny ty postřehy, určitě se něco bude pro vykulenou prvorodičku hodit. Jinak super blog. Z liščího doupě mává jaliska@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Pokud bych měla štěstí, líbila by se mi zelená sada. Zelenou může mít i kluk i holka (necháváme se překvapit, kdo se nám nakonec narodí). Děkuji.
    Kojení s prvním dítětem u nás naštěstí probíhalo dobře. Občas mě potrápil náběh na zánět, ale podařilo se to vždy včas rozehnat. Doufám, že i napodruhé to proběhne bez počátečních komplikací, o jakých některé maminky vyprávějí.

    OdpovědětVymazat
  12. Mě se líbí zelená :) Jednu MAM zelenou lahvičku už jsme měli. Mám 4. dítě, kojila jsem je všechny (10-18 měsíců), tak uvidíme jak vydržíme teď (poslední má zrovna 4 měsíce). Zažila jsem si i porádný zánět, ale jinak bez komplikací. Nejhorších je pro mě prvních 14 dní, než si bradavky zvyknou. Držim palec a kojení zdar! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nejvic se mi libi ten bily set:) Kojeni pro nas nebyl zadny problem, kojila sem az do 2,5 roku. Druhe dite zatim nemam,tak nemohu posoudit:)

    OdpovědětVymazat
  14. MAM dárkový set velký - bílý
    FB-Patricie Lexová
    patri.l@email.cz

    OdpovědětVymazat
  15. MAM dárkový set zelený. FB Veronika Sivek, veronika@sivek.com
    Čekám č. 3 a jsem po těch letech zvědavá, jak budeme fungovat i ve sféře kojení. S druhým synem to bylo utrpení, přestala jsem po 4 měsících, ožužlaná do krve jsem se s obrovskou úlevou obrátila k umělé výživě a ačkoliv jsem si zrovna neklepala po rameni, jaký jsem pašák, nikdy jsem nepropadla panice, že jsem zklamala. Tentokrát bych se ovšem nebála nechat si lépe poradit, třeba i vícero lidmi, bude-li potřeba. Tenkrát jsem v tom byla nějak sama...

    OdpovědětVymazat
  16. MAM dárkový set růžový.
    Jsem novopečená babička malinké Evičky a tak se zapojuji do soutěže, dárek vždycky potěší.
    Miminko se pilně krmí, zdárně prospívá a já mám hrdostí nos až....no prostě hodně vysoko :)
    Hanka Růžičková
    JACKYOO1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat