úterý 21. února 2017

Dárky inspirované jarem a přírodou / Giveaway


Dneska tu mám pro vás jednu soutěž, ze které mám velkou radost. Na vítěze čeká sada tří dárků s přírodní/ekologickou tematikou - knížka 23 způsobů, jak se stát ekohrdinou, rodinná vstupenka do Národního zemědělského muzea a krásná dřevěná loďka od průkopníka ekologických hraček Plan Toys.



Knížku 23 způsobů, jak se stát ekohrdinou jsem na blogu představovala nedávno. Je plná tipů a triků, které děti naučí odpovědnosti k přírodě a rodičům dává příležitost otevřít zajímavá témata, jako je recyklace, využití odpadků a plýtvání jídlem. Je rozdělena do tří kategorií - venkovní projekty, kutilské rady na doma a sekce nazvaná Život nazeleno, ve které najdete třeba recept na bezmasý burger, návod na papírové sazeničkové květníčky, nebo tipy na ekologickou oslavu. Celou recenzi s několika nafocenými stránkami najdete tady.

Dalším dárkem je rodinná vstupenka do Národního zemědělského muzea, o kterém jsem se na blogu už taky několikrát zmiňovala. Erwín miluje přízemí plné traktorů - a to nejen opravdových, ale i plastových, se kterými se dá expozicí jezdit - a interaktivní výstavu o rybářství. Já bych vás zase poslala na zážitkovou expozici recykLES s parádní instalací na konci, a interaktivní výstavu Od věku sloužím člověku o obalech a recyklaci. Pokud vám zní trochu nudně, tak se nenechte mýlit - kromě vtipných kreseb od výtvarníků Davida Böhma a Jiřího Franty (ti jsou i autory knížek Proč obrazy nepotřebují názvy a Jak se dělá galerie) tu najdete secesní láhev na mléko, exportní žok žateckého chmele, nebo skafandry amerických astronautů a současné potraviny používané v ruském vesmírném programu. Na report z naší první návštěvy letenské pobočky se můžete podívat tady. Pod tohle muzeum ale spadá i několik mimopražských poboček.

Posledním dárkem, který vítěz dostane, je balanční loďka od Plan Toys. Jednu máme doma už asi dva roky a pořád nás neomrzela. Využíváme ji jako pěknou dekoraci, k soutěžím ve vršení zvířátek nebo ke hře na zoo a Noemovu archu. Balanční loďku jsem do téhle soutěže zařadila proto, že firma Plan Toys se už přes třicet let věnuje výrobě ekologických hraček. I když jsem původně uvažovala, že si pro vás do giveaway vyprosím nějakou českou hračku, nakonec převážily sympatie k téhle značce. Více o tom, proč mám tuhle značku ráda, a můj výběr z jejich nabídky najdete v jenom z mých předchozích článků tady. Samotnou loďku pak můžete koupit třeba zde. A teď už k podmínkám soutěže, které jsou zase úplně jednoduché.

Podmínky soutěže:

1. V komentářích na sebe zanechte kontakt. Pokud budete mít chvilku, podělte se o svoje tipy, jak s dětmi mluvíte o ekologii nebo jak jste tento aspekt do výchovy zařadili. (Pokud vám nefunguje vkládání komentářů, což se občas stává, zkuste to nejdřív v Google Chromu, a když ani to nepomůže, napište mi na kusanec.cz@gmail.com nebo zanechte vzkaz na FB a já vás do slosování přidám.)
2. Lajkněte FB mého blogu. A uděláte mi radost, když budete sledovat i můj Instagram. 
3. Podpořte na Facebooku lajkem i partnery soutěže: Feedo a Národní zemědělské muzeum Praha. Knížku mi pro vás věnovalo vydavatelství Mladá fronta, to ale vlastní profil nemá.
4. A pokud chcete být do slosování zařazeni několikrát, sdílejte článek po svých kanálech. Napište mi prosím vás do komentářů, kolikrát a kde jste soutěž sdíleli. Díky!

Soutěžit můžete do neděle 5. března. Následující den vylosuji přes Random vítěze, kterého zveřejním na Facebooku a budu kontaktovat mailem. Přeju vám hodně štěstí!
---
Soutěž vyhrála soutěžící s emailem: zaleska.j(at)email.cz. Moc gratuluju a posílám vám mail! 

80 komentářů:

  1. Krasna soutez, tak zkusim stesti... s Rozinkou to zatim nijak neresim, ale ve skolce je to tema, ktere se prolina celym skolnim rokem. At uz to jsou programy, ktere prijedou do skolky, nebo nami vymyslene a zprostredkovane. Motivovane nejakym pribehem, ruzne recyhratky a tvoreni... ale uprimne nejradeji mam to, kdyz si proste povidame treba nekde na prochazce a vyplyne to ze situace. o.k.hanicka_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, to jsou skvělé ceny. Knížka mě zaujala už v předchozím článku, tak zkusím štěstí.
    V.Belikova_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Knizka me zaujala hned v recenzi. Syn ma zatim 1 rok, takze na ekologicke diskuze je jeste cas, tak ted jdeme alespon vlastnim prikladem.
    IG sleduji! :-)
    Pekny den

    Lenka
    ludinova.lenka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Budem skúšať šťastie..recyklujem s deťmi od malička a vnúci radi upozorňovali pri kontajneroch iných keď hádzali plasty alebo fľaše do kontajnera a bežný odpad ....
    irena.dvorackova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Super vyhry. Dcery maji 4 a 2 roky. Obe dve uz ucim doma recyklovat. Taky uz vi, ze odpadky se venku nezahazuji a kdyz neni kos tak se odpad vezme domu. A dokonce jsme sbiraly odpadky za nasi zahradou takze myslim, ze zakladni pojem uz maji.lenka.polakovicova7@gmail.com a sdilim i na fb

    OdpovědětVymazat
  6. U nás se synem tridime odpad od malinka i jsme trénovali aktivity aby poznal co kam vytřídit:-) hankafb@centrum.cz (sdílím na FB:Hanka Šafářová Chmelinová)

    OdpovědětVymazat
  7. Syna som cielene k recyklácii neviedla, napodobňuje to, čo vidí doma a triedenie je pre neho prirodzené. Akurát keď vidí odpad pohodený na ulici, tak sa vždy čuduje odkiaľ sa to tam vzalo a chce ho vždy odniesť tam kam patrí:-)anicka.kapcova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, my se o ekologii celkem bavíme -např.o recyklaci, dopravě (např.nevlastníme auto, což si někdy žádá vysvětlení)atd, starší syn chodí do Skauta, kde si o ekologii taky povídají a hlavně tráví spoustu času v přírodě.Sdílím na FB, vše lajkuju. marta_czech@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Zkouším štěstí. K ekologii se dostávám postupně, už dlouho třídíme odpad (papír, plast, hliník, samozřejmostí jsou baterie) a teď je mým velkým přáním pořídit si domů vermikompostér. Ale je to dražší kousek, tak zatím šetřím a snad se mi ho podaří nadělit ke kulatinám.
    Děti mají třídění odpadu na rozdíl od nás téměř čtyřicátníků za samozřejmost, což je fajn.
    A mou malou soukromou snahou posledních měsíců je snaha omezit počet igelitových sáčků při nakupování na minimum.
    Eliška M. (eliska.mazancova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  10. Super soutěž o krásné ceny. :-)Doma odpad třídíme (papír, plast, sklo, baterie, také máme popelnici na bio odpad). Děti třídění odpadu už berou jako samozřejmost. :-)
    zaleska.j@email.cz
    outěž jsem sdílela na fb

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za soutěž, dceři zatím ukazuju třídění odpadu, je to na ni ještě složitější, ale aspoň má povědomí, že se všechno smetí nehaze do jednoho koše.

    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Dobry den, moc hezka soutez:-) Se synem o ekologii jeste nedebatujeme (2roky), ale chodime spolu vynaset trideny odpad, coz je velka zabava. Setreni vodou ci jidlem bude ovsem jednou nase velke tema.. Takze dekuji za tip na knizku, omrknu.. Petra (petrafai@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý den, krásný soutěžní balíček. O ekologii zatím s mou dvouletou dcerou nemluvíme. Jen jsme ji naučili sešlapávat pet láhve a to ji velice baví. Martina, makaface@seznam.cz (sdílím na FB jako Martina Skočovská)

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné výhry :) syn má zatím 16 měsíců,takže na tohle téma zatím nemluvime.ale může vidět jak doma třídíme odpad.
    MK.Michaela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Krasna soutez! S dcerkou (2,5) zatim tridime odpad, ucime se o zviratkach, o rostlinkach a obecne o prirode. Urcite casem navazeme i na ekologii, takze by se knizka hodila! ☘️

    Sdílím i na fb!

    mikuskovav@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. S dcerou predevsim tridime odpad a snazime se ji vysvetlit i setreni vodou ci elektřinou:-) zuzankat@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. snažíme se s dětmi třídit odpad, vysvětlujeme šetření vodou, elektrikou, máme solární elektrárnu na střeše, na zahradě máme kompost, takže "kompostová" popelnice od města je čistá a nepoužitá :) gebin@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  19. všechny body pro soutěž splněny ;)
    děláme vše nějak přirozeně, třídíme odpad, který se snažíme ale redukovat, šetříme vodou, používáme přírodní kosmetiku, ekočistící prostředky, sbíráme bylinky..
    taky jsme začali zahradničit - máme svoje brambory, jablka, zeleninu..
    myslím, že to dcera bere tak nějak automaticky.
    a doufám, že letos bude víc času na pobyt v lese.
    hezký den, lucie
    eiben@post.cz

    OdpovědětVymazat
  20. ideme prikladom...triedime odpad, setrime vodou, elektrinou, bavime sa o odpadkoch na ulici, zbierame okolo domu...Viki, viktoria133@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Dcera je jeste na trideni odpadu mala,ale jelikoz u nas tridime,myslim si,ze poctive,tak urcite se do toho brzo taky ,,spadne,,:)
    horakol@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  22. To je ale krasna soutez, knizka je skvela...mam ulozeno na wishlistu pro señora...a balancni lodicka s listky do muzea je tresnicka na dortu. Doma señor vi, ze tridime odpad. Vi na co je ktera popelnice a umi od 1,5 roku taky pojmenovat...hneda byla chvilku misto hnede bio :-D...chtela bych se vic do eko domacnosti ponorit, tak jsem sama zvedava, co vsechno nas ceka...sdilim na FB Foto@veronikakovackova.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Super ceny! Doma odpad třídíme poctive, syn 19mesicu, vkládá do spravnych nádob s námi. Z jara se chystáme na prehazovani kompostu, to ho bude bavit; ) vendulmarkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Nádherná knížka, hned mě podlerecenzí zaujala! Děti jsou ještě malé, tak se aspoň snažíme jít s mužem příkladem :-) třídíme odpad, na zahradě pěstujeme vlastní ovoce, zeleninu, chováme slepičky a máme kompost. Sdílím na FB
    Eva.Auerbachova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Doma tridime odpad a s Danym ho chodime vyhazovat do kontejneru, chystame zaridit vermikomposter, takze budeme mit kyblík domacich mazlicku, co nam sni kuch.zbytky :)
    hanapotmesilova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Doma třídíme odpad a dcera (4r.) začíná pomáhat. Miluje knihy, takže kniha by k otevření tématu ekologie byla fajn. :-)
    Sdílím na FB jako Katka KaTka
    Sleduji na instagramu jako Kettr

    OdpovědětVymazat
  27. My doma třídíme odpad, máme zahradu, kde pěstujeme především zeleninu a také máme kompost, topime dřevem, takže syn to vše vidí a také se ptá, proč a co jak děláme. Jinak se na toto téma baví ve školce.
    Jana.koloma@email.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Dcera ještě nemá ani dva roky, ale myslím, že toho, že třídíme a že nadávám pokaždé, když vybaluju z obchodu přinesenou zeleninu a ovoce z těch nesmyslných krabiček a igelitů, si už všimla :) hokee@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Take zkusim stesti, knizka me velmi zaujala uz v predchozim clanku. S vychovou k ekologii teprve zaciname,synkove jsou jeste mali...Mya_bee@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Ekologii řešíme často (synové 4,5 a skoro 3)- třídíme odpad, venku řešíme odpadky, kácení stromů, (ne)trhání kytek, krmení ptáků, potravní řetězce (řešíme co kdo jí), hodně čteme knížky např. z nakladatelství Svojtka (Jak rostou květiny, Jak to žije na zahradě,...), poznáváme venku zvířata i kytky... Prostě na co narazíme, to řešíme.
    Terka tereza.glocova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Hezký večer, dceři je ted 19 měsíců, tak ještě máme čas, ale knížka by se hodila:-). Šárka (saui.dj@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  32. My jako rodina odpad třídíme, ale maličkému bude teprve rok a půl, takže tomu moc nerozumí, ale určitě bych ho chtěla vést k dobrému zacházení k Zemi. slunicko1321@seznam.cz, FB - Nikol Horáková, budu i sdílet. Moc se nám líbí balanční lodička.

    OdpovědětVymazat
  33. Tak našemu malému je 16 měsíců, takže zatím "jen" třídíme odpad. Moc ho baví odnášet všechna "BE-E", tak mu stačí vždy jen ukázat, kam to či ono dát. Sám zatím rozliší, co je na kompost a pro ptáčky. :-) magdimax@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Dceři jsou teprve 2 roky, tak spolu o ekologii ještě nemluvíme :D Ale určitě si všímá nebo brzy bude chápat, že místo igelitových tašek na nákup používáme látkové tašky, které jsou i mnohem víc hezčí a veselejší, to samé svačinové sáčky..používáme svačinové boxíky a místo potravinových sáčků používáme z Ikei takové ty omyvatelné pytlíky se zipem na X použití :) sdílím na fb jako libuska.krizova a mailík mám marcrazy@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  35. S mojí dvou a půl letou Eli nadšeně třídíme. Už jsem na tom tak, že potřebuji třídit i třeba na dovolené ☺️ Díky za GA bystrá.lenka@gmail.com
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  36. Kromě kompostování a třídění jsme letos najeli na systém zero waste,sice se nám to ještě nedaří dokonale,ale děti jsou nadšené a předávají dále.Kromě toho moc doporučuji krásnou knížku 50 nápadů pro děti,jak přispět k záchraně planety.A moc děkuji za další krásnou GA Míla.
    MilaLadova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Taky třídíme, zařídili jsme si popelnice do naší čtvrti... Bydlíme v domku se zahradou, spoustu věcí pěstujeme, děti ví, že než si utrhnou okurku, něco to obnáší. Máme i slepice, o které se děti starají. Vím ale, že máme i dost rezervy, hlavně, co se týče jízdy autem... michaela.kankova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj, díky za pěknou soutěž. Se skřítkem zatím neresím, ale jak pochopi;, bude se učit.
    Pěkný den, Štěpka
    Balkova.s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  39. My žijeme ekologicky ať co se týče minimum odpadů, nebo jídla z ekologického zemědělstvím ekologických prostředků a přírodní kosmetiky......stavíme si malý ekologický dům (slaměný, hliněné omítky, zelená střecha) s velkou zahradou pro pěstovaní dobrého jídla....myslím že pokud toho bude naše dcera součástí, výsledek je zaručen :)
    Háňa Dlouhá
    hana.dlouha125@seznam.cz
    hana.dlouha125@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Krasna kniha.Doma tridime odpad, setrime vodou,...tak ma syn (3 roky) alespon pojem o techto vecech.Dale kazdy vikend jezdime do prirody (les) a jsme s manzelem cleny turistickeho oddilu, ktery ma kazdorocne v projektu setrne se chovat k prirode:-)
    Katerina.Alexova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Ráda se zúčastním (s Davidem Böhmem jsem chodila na základku, btw :)) zatím mluvíme jen o třídění odpadu, na větší diskusi ještě nedošlo...

    OdpovědětVymazat
  42. Od: Jana M.
    Dobrý den. My doma třídíme odpad. Děti ví, že když sme venku, tak vše co si do přírody přineseme, to si i odneseme. Ví, že zelenina se hnojí koňským hnojem od sousedovic koní. A je toho více, co se je snažím naučit. Třeba, že zelenina a ovoce jsou lepší Česká. Ale určitě je hodně věcí, které by šlo dělat líp.
    Sdílím na FB.
    Kontakt: janculinek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  43. S dcerkou jsme zatím řešily pouze třídění odpadu a že odpadky nepatří na zem (je potřeba je vhodně "umístit"). Také používá českou kosmetiku, hodně i bio, takže postupně seznamujeme. Zatím víc ne, ale postupně určitě přidáme :-) Kontakt: zuzvil@centrum.cz Sdílím na FB a sleduji Instragram.

    OdpovědětVymazat
  44. Moc hezké soutěžní ceny. S dcerou (5 let) se o udržitelném rozvoji hodně bavíme, společně třídíme, kompostujeme, bavíme se o negativním vlivu člověka na přírodu, na zvířata, proč šetřit energiemi apod. V poslední době si taky hodně oblíbila písničky od Ekopely :-) fb Jana Šaurová (helsis@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  45. Dcerka je jeste malicka, takze mi zatim pomaha doma tridit a hazet plastove lahve do kontejneru:) monika.kopecna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  46. Třídění je v naší domácnosti samozřejmostí. Léta jsem k tomu vedla děti ve škole, teď pracuji v tomto směru na naší dcerce :-) Snad budou úspěchy. Tato tématika je mi hodně blízká, ceny bych opravdu cenila.
    FB: Andrea Petrová, andrea.petrov@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Juuuuu to jsou krasne ceny, syn am teprve 1,5 roku,ale snazim se mu vysvetlovat ze se neplytva jidlem, ze se nenici knizky, ze se k hrackam ma chovat hezky atd... :) rmarci@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. spoustu věcí prostě děláme, třídíme jak klasiku tak taky bioodpad, nekupujeme balenou vodu a pijeme normálně vodu z kohoutku, snažíme se nekupovat kraviny na jedno použití a na balkoně pěstujeme jahody :-) díky za soutěž, rennfri@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Třídíme, třídíme a třídíme! tereza.ponikelska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  50. Dobry vecer. Priznam sa, ze sme so synom (3r) o ekologii este vela nehovorili. Uz recenzia na knihu ma zaujala a prinutila ma zecet to riesit.
    redajka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  51. Dcerce je zatím jen 2 a čtvrt roku, takže s ekologii zatím začínáme. Důležité je, aby od malička viděla, že třeba třídění odpadu má být samozřejmostí. Jako rodiče se snažíme být pro naši dceru příkladem. Sdílím na FB a sleduji i IG. iveta-ptackova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Snažíme se žít šetrně k životnímu prostředí. Třídím odpad (nově i hliník), šetříme vodou, neplytvame jídlem. Margitla@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Dobrý den, zanechávám svůj e-mail: katerina.bukovska.cz@gmail.com. Jelikož do ekologie řadím i třídění odpadů - se synem je to hračka, má zájem o popeláře, popelnice a vše okolo toho. Takže jakmile začal poznávat barvy, říkáme si, který kontejner je na co. Už to pozná sám. Vodou šetříme tak nějak z pocitu. Ušila jsem si i látkové pytlíky, abych v obchodě nemusela brát igelitové. Když už zapomenu, nastrkám všechno jen do jednoho...
    Doufám, že postupně všichni lidé pochopí, že se musíme starat o naši Matku Zemi - bez ní by nebyl život, nebyli bysme my.

    OdpovědětVymazat
  54. Hezky den, tridime doma do specialniho kose a nasledne az pred tridenym odpadem s detmi rozhodujeme, co kam prijde. Kniha vypada skvele.
    Bara
    Barbora.Kosinova@jikos.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Dobrý den, třídíme odpad a automaticky zapojujeme i děti, žijeme na vesnici, takže se snažíme obecně s dětmi mluvit o tom, co by jsme dělat v přírodě neměli, co by jsme mohli zlepšit... Ivona ivonafabikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  56. Inspirativní soutěž, moc ráda se zapojím, kniha mě velmi zaujala už v recenzi. Obě děti (5 a 2,5) umí třídit odpad a ví, který kontejner je na co. Pomalu je zasvěcuji do zero waste domácnosti, o kterou se snažím. Chodí se mnou nakupovat, takže na trzích nabírají ovoce a zeleninu do mých látkových pytlíčků místo do igelitu. Dnes se mnou doma vyráběly krémy a balzámy na rty. Většina věcí vyplyne z běžného provozu - proč byly oba v látkových plenách, proč šetříme vodou, proč u babiček na zahradě kompostujeme atd. jana.zdvihalova()email.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Syn 2,5 roku si rád povídá o popelářích a hodně ted řeší, co se děje s odpadem.
    Pěkná soutěž.
    edubjakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  58. Ahojky, ekologie k nám přišla tak nějak sama, když jsme si stavili dům za Prahou a stěhovali se z bytu, založili jsme si kompost, kluci mají nářadí, pěstují si mrkev, ředkvičky a dýně, pak je sbírají, pomáhají z nich vařit.
    Tehdy téměř dvouletý syn se naučil perfektně třídit, když jsme při stavbě domu potřebovali přistavit 2 kontejnery, vývoz jednoho je za 5000, já se rozhodla, že co půjde vytřídím a ušetřím za jeden kontejner, a tak syn třídil se mnou, každý den jsme asi 40x jezdili s kárkou s plastem a papírem. Poté jsme byli na nějakém Dni Země, kde syn sám od sebe vystál frontu, když přišelna řadu, řekli mu že je na soutěž ještě malý, rozčílil se, že není a že chce soutěžit, kartičky roztřídil líp než leckterý školák (myslím, že teď v 6 letech by to tak perfektně nedal :-) oni užasli a dali mu speciální cenu a to malou plastovou popelnici a mě letáček, kde všude můžeme získat ostatní barvy a tak jsme za tehdejší sezónu sesbírali 5 různě barevných popelnic. Dodnes si s nimi dnes už 2 kluci hrají na popeláře. :-)
    Sdílím na fb jako Iveta Daniel.
    Hezký víkend, Iveta
    medif@email.cz

    OdpovědětVymazat
  59. Ahoj. Krásné dárky. Vzhledem k věku dětí řešíme zatím jen třídění odpadu.
    Pěkný den Jitka
    Jitkahrncirikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  60. Michal Humplík4. 3. 2017 11:16:00

    Máme super třídicí boxy, se kterými si naše dcera ráda hraje na třídění různých materiálů.
    m.humplik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Syn třídí odpad takřka od batolete, máme dobře vymyšlený třídící systém a je vidět, že jak je k tomu vedený odmala, nemá nejmenší problém poznat, kam co patří. Na jaře děláme úklid vybrané lokality (les poblíž domku..), což děti taky moc baví. Oblečení a hračky, které už nevyužijeme, prodáváme nebo darujeme dál, syn se mnou opět chodí na blešáky a prodejní akce, kde se učí, že věci nemusí skončit v koši, někomu udělají radost a on si ještě z vydělaných korunek může něco pěkného pořídit pro sebe. Kompostujeme na vlastní zahrádce vše z domácnosti.
    svobore@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Krásná soutěž :-) Doma třídíme a snažíme se žít v souladu s přírodou. vedlejedle@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Krásná soutěž;-) Snažíme se chovat ekologicky, šetříme vodu, třídíme odpad, na výlet jezdíme vlakem, nevyhazujeme papírky od svačiny do lesa...witlucie@gmail.com. Sdílím na mém profilu witlucie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  64. Ahojky...

    Soutezka je velmi lakava.. My vlastni deti jeste nemame, ale kdyz mame na hlidani neterinky, tak chodime s odpadkama... jedna nese papir, druha PET lahve a treti sklenice.. Podotykam, ze za chvilku uz nebudu mit do ceho zavarat okurky, jelikoz vsechny 3 chteji neco vytridit...
    Velmi je bavi, kdyz schvalne vyhazuji veci do spatnych pytliku a ty male cacorky me pak s radosti napominaji..

    Ja sama mam doma na nakup jen latkove tasky, je to pro me velmi prijemne, si nakup odnest na rameni, nez to tahat v rukach...

    Da se chovat pekne ekologicky i ve meste, pokud jsou k tomu vedeny deti uz malicka, tak to pak delaji automaticky..
    Ja sama si vzpominam, jak jsme s bratrem chodili vyhazovat Pet lahve zvlast uz snad ve 12 letech..A dneska jsem za to rodicum vdecna..Je to pro me proste automatika...

    A musim rici, ze po vanocich jsem ten certicim koupila takovou tu klasickou vystrihovaci panenku...kazde jednu.. No to bylo radosti.. Vrele doporucuji vsem mamnkam holcicek.. je to zase neco jineho, je to levne a nebudeme me mrzet, kdyz uz se toho ani nechytnou, mrzelo by me, kdyby si nehraly s drahou hrackou..Svuj ucel to splnilo a je potreba detem ukazat i ty obycejne veci..Hlavne v dnesni dobe...

    v.e.r.d.a@centrum.cz
    FB: Veronika Muniková

    OdpovědětVymazat
  65. Veronika Mikušková / Diky za krasnou soutez! S dcerkou (2,5) zatim tridime odpad, ucime se o zviratkach, o rostlinkach a obecne o prirode. Urcite casem navazeme i na ekologii, takze by se knizka hodila!

    OdpovědětVymazat
  66. Kateřina Spurná / Krasna kniha.Doma tridime odpad, setrime vodou,...tak ma syn (3 roky) alespon pojem o techto vecech.Dale kazdy vikend jezdime do prirody (les) a jsme s manzelem cleny turistickeho oddilu, ktery ma kazdorocne v projektu setrne se chovat k prirode:-)

    OdpovědětVymazat
  67. O ekologii nijak zvlášť nemluvíme. Doma třídíme papír, plasty, hliník, pet flašky a zbytky jídla z kuchyně pro domácí zvířata takže při úklidu s dcerou třídíme a říkáme si, co se s odpadem děje dál. Je to pro nás přirozené a abych pravdu řekla ani mě nenapadlo to zatím řešit nějak víc. Nemám facebok ani instagram tak snad nevadí, že se taky účastním soutěže alespoň komentářem. mpetruzelova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Vážení investori / financní hledající.

    Jsme registrovaní soukromí investori / úverní veritelé, potrebujete FINANCNÍ POMOC? Jste ve financním neporádku NEBO dluhy? Nabízíme pujcku ve výši 3% úrokové sazby v období od 1 roku do 30 let na dobu trvání splácení jednotlivcum a spolecnostem, které potrebují financní pomoc, a do kterékoli cásti sveta. Poskytujeme úvery v rozmezí od 5 000 do 500 000 000 USD, meny: USD, CAD, KWD, OMR, SGD, RUB, GBP, AUD, MYR, ZAR, IDR, UAH, PHP, MUR, EURO.Naše pujcky jsou dobre pojištené pro maximální bezpecnost je naší prioritou. Legální pujcka? Jste v chudobe? Potrebujete financní pomoc (LOAN) k založení firmy? Mužeme vám pomoci financne.

    Osobní zájemci OR firmy by nás meli kontaktovat prostrednictvím: Email: {yusuf.mustafa09390@gmail.com}

    Celé jméno:
    Potrebné množství:
    Doba trvání úveru:
    Úcel úveru:
    Kontaktní císlo:
    Zeme:
    Stát:
    Sex:
    S pozdravem

    Vaše služby jsou v provozu,
    Yusuf Mustafa
    Email: (yusuf.mustafa09390@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  69. DOBRÝ DEN,

    Nabízíme soukromé, obchodní a osobní pujcky s velmi minimálními rocními úrokovými sazbami ve výši 0,5% za období 1 rok až 20 let na dobu splatnosti na jakoukoli cást sveta. DÁVAJÍME PUJCKY V RÁMCI $ 10.000 dolaru na $ 150.000.000 dolaru NAŠE PUJCKY JSOU ZAJIŠTENE ZAJIŠTENI ZA MAXIMÁLNÍ BEZPECNOST JE NAŠÍ PRIORITOU.

    JSOU ZTRÁTAJTE SPÁNKU V NOCI, KTERÝ JE PRÁCI SMLUVNÍM ZÁKAZNÍKEM? JSOU VÁS VÁM PRÍPRAVKEM DO RYCHLÉHO? NÁSLEDUJTE, ŽE NAPLNETE VÁS, NÁSLEDUJTE NÁSLEDUJÍCÍ INVESTICNÍ ZÁVAZKY, SPECIÁLNÍ ÚROKOVÉ ZÁRUKY, KTERÉ POMÁHAJÍ ZASTAVTE ZÁMERNOU KREDITNÍ HISTORIU, abyste objevili WIN-WIN rešení, které je naší misí.

    ZÁJMOVÉ OSOBY NAPLNEJI FORMULÁR APLIKACE níže. E-MAIL US WITH:yusuf.mustafa09390@gmail.com

    NÁZEV:
    SEX:
    ZEME:
    AMOUNT, KTERÝ POTREBUJE:
    DOBA TRVÁNÍ:
    TELEFONNÍ CÍSLO:

    DEKUJEME ZA VAŠI SPOLUPRÁCI

    YUSUF MUSTAFA SERVISNÍ SPOLECNOST
    E-MAIL:yusuf.mustafa09390@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  70. Dobrý den,

    Jsem pan Yusuf Mustafa soukromý úver veritel, kterí poskytují úver ve velmi nízké úrokové sazbe 2%. Dáváme všechny druhy úveru, jako je vzdelávací pujcka, podnikatelský úver, úver na bydlení, zemedelský úver, osobní pujcka, auto úver A jiný dobrý duvod, jsem také poskytnout úvery od telefonu $ 50,000USD - $ 100,000,000.00USD s 2% úrokovou sazbou. Délka trvání 1 - 15 let v závislosti na výši, kterou potrebujete jako pujcku. Další informace získáte na adrese: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    Kontakt pro více informací:
    s pozdravem
    Yusuf Mustafa
    Generální reditel / prezident
    Email: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  71. Svedectví o tom, jak byl muj život transformován (yusuf.mustafa09390@gmail.com)

    Dobrý den, prátelé!!! Jmenuji se Sharon Vivian. Chci svedcit o dobrém pujcce úveru, který mi ukázal svetlo poté, co byl vydešen dvema ruznými internetovými mezinárodními veriteli, všichni slibují, že mi pujcou poté, co jsem zaplatil spoustu poplatku, které nic neudelají a nemelo žádný pozitivní výsledek. Ztratil jsem težké vydelat peníze a to bylo celkem 8000USD. Jednoho dne, když jsem procházel internetem, vypadal frustrovane, když jsem narazil na svedeckou ženu, která byla také vydírána a nakonec se spojila s legitímní úverovou spolecností nazvanou Financní pujcka Yusuf Mustafa a e-mailem (yusuf.mustafa09390@gmail.com), kde ona Konecne jsem dostala pujcku, a tak jsem se rozhodla kontaktovat stejnou pujcku a pak jsem jim vyprávela svuj príbeh o tom, jak jsem byl podvodníkem ze dvou ruzných veritelu, kterí neudelali nic jiného než samozrejme mi bolest. Vysvetlím firme poštu a všechno, co mi rekli, bylo, že už nemám plakat, protože dostanu svuj úver ve své firme a také jsem si udelal správnou volbu kontaktovat je. Vyplnil jsem formulár žádosti o úver a pokracoval se všemi, co jsem o to požádal, a na muj šok dostal jsem úver ve výši 65.000 dolaru dolaru od této skvelé spolecnosti (Yusuf Mustafa Financní pujcka), kterou spravoval pan Yusuf Mustafa Buh se bojí ženy a tady Jsem dnes štastný, protože tato spolecnost mi poskytla pujcku, takže jsem se sliboval svému já, že budu svedcit na internetu o tom, jak jsem dostal svuj úver. Potrebujete úver naléhave? Láskave a rychle kontaktujte tuto skvelou firmu, která Vám nyní pujcila prostrednictvím e-mailu: (yusuf.mustafa09390@gmail.com)
    povzbudit. Hodne štestí.

    OdpovědětVymazat
  72. ODEVY, KTERÉ JSOU MÁM POSKYTNUTÍ ÚVEROVÉHO ZÁVAZEKEM

    Jmenuji se Danny Meister obcan USA. Byl jsem scammed 4 ruznými internetovými mezinárodními veriteli, všichni slibují, že mi pujcím po zaplacení nekolika poplatku, které nic neudelují a nemají žádný pozitivní výsledek. Ztratil jsem težké vydelat peníze. Jednoho dne, když jsem procházel internetem se slzami na mém oku, jsem narazil na svedectví cloveka, který byl také scammed a nakonec se spojil s legitní úverovou spolecností s názvem YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICES (yusuf.mustafa09390@gmail.com), kde on Nakonec dostal svuj úver, a tak jsem se rozhodl obrátit se na stejnou úverovou spolecnost a pak jim rekl muj príbeh o tom, jak jsem byl scammed 4 ruznými úvery veritelé, kterí udelali nic, ale zpusobit mi více bolesti. Vysvetlím firme poštu a všechno, co mi rekli, bylo, že už nemám plakat, protože dostanu svuj úver ve své firme a také jsem si udelal správnou volbu kontaktovat je. Vyplnil jsem formulár žádosti o pujcku a pokracovala se všemi, co mi bylo vyžádáno a dostal jsem za pujcku cástku 270.000,00 dolaru od této skvelé spolecnosti (YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICES), kterou spravuje pan Gary Mark a tady jsem dnes štastný, protože YUSUF MUSTAFA LOAN SLUŽBY mi poskytly pujcku, takže jsem se sliboval svému já, že budu držet svedectví na internetu o tom, jak jsem dostal svuj úver. Potrebujete úver naléhave Láskave a rychle kontaktujte YUSUF MUSTAFA úver služby nyní pro váš úver prostrednictvím e-mailu: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    KONTAKT
    YUSUF MUSTAFA ÚVER SLUŽEB
    Email: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  73. Slibuji, že sdílí toto svedecké svedectví kvuli Bohu, že má prospech v mém živote

    Ahoj,
     
     Jsem Maria Carols, žijící v Texasu, USA. V tuto chvíli jsem vdova se ctyrmi detmi a v kvetnu 2015 jsem se dostala do financní situace a musel jsem refinancovat a platit své úcty. Snažil jsem se hledat úvery od ruzných úverových firem, soukromých i firemních, ale nikdy s úspechem a vetšina bank odmítla svuj úver. Ale jak to Buh chtelo, predstavil jsem Boží žene pujcku na soukromé pujcky, která mi poskytla pujcku ve výši 850 000 USD a dnes jsem obchodník a mé deti se v soucasné dobe dobre darí, pokud se musíte obrátit na jakoukoli firmu s Odkaz na zajištení úveru bez záruky, bezhotovostní šek, bez podepsatele s pouhou úrokovou sazbou 3% a lepšími splátkovými plány a plánem, kontaktujte prosím paní Betty Mabel (yusuf.mustafa09390@gmail.com). Neví, že to delám, ale ted jsem tak štastná a rozhodla jsem se, že o ní budu vedet víc lidí a že chci, aby ji Buh požehODEVY, KTERÉ JSOU MÁM POSKYTNUTÍ ÚVEROVÉHO ZÁVAZEKEMnal víc. Mužete ji kontaktovat prostrednictvím e-mailu. yusuf.mustafa09390@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  74. Ahoj všichni

    Jmenuji se Luisa Alex, jsem zde, abych svedcil o tom, jak jsem dostal svou hypotéku z YUSUF MUSTAFA SERVICE ÚVER poté, co jsem nekolikrát uplatnil od ruzných hypotecních veritelu. Potreboval jsem naléhavou hypotéku na zahájení podnikání a požádal jsem je od ruzných hypotecních veritelu, kterí slíbili pomoci, ale nikdy mi neposkytli hypotéku. Dokud me kamarád nepredstaví paní Marii Judy, která mi slíbila, že mi pomuže a opravdu Jak jsem slíbil bez jakékoliv formy zpoždení. Nikdy jsem si nemyslel, že stále existují spolehliví hypotecní veritelé, dokud jsem se setkal s paní MARY JUDY, která je opravdu pomohla s hypotékou a menila mé presvedcení. Nevím, jestli jste v nejakém prípade potrebují opravdovou a naléhavou hypotéku, neváhejte kontaktovat, YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE prostrednictvím své spolecnosti Email: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  75. Svedectví mého života o tom, jak jsem dostal pujcku


    Jmenuji se Lisa Mario. Žiju v Itálii a život me stojí za to pohodlne žít pro me a moji rodinu a nikdy jsem nikdy nevidel dobro, které mi to v mém živote prokázalo tolik, protože jsem matka, která bojuje se tremi detmi a já jdu Díky vážnému problému, jaký muj manžel našel v posledních dvou týdnech hroznou nehodu, a doktori ríkají, že musí projít choulostivým chirurgickým zákrokem, aby mohl znovu chodit a že jsem nemohl zaplatit úcty, pak vaše operace šla do Banka si pujcuje a odmítá me ríkat, že nemám žádnou kreditní kartu, odtud bežím k mému otci a on nebyl schopen pomoci, pak když jsem procházel odpovedi a téma v yahoo a narazil jsem na pujcku veritele paní YUSUF MUSTAFA , Nabízet úvery za prijatelnou úrokovou sazbu a slyšel jsem o tom tolik podvodu na internetu, ale v této zoufalé situaci jsem nemel jinou možnost, než abych to pokusil a prekvapive to bylo jako sen, dostal jsem pujcku 150 000 eur a zaplatil jsem za mého manžela Y a díky Bohu dnes je dobrá a mužete jít a pracovat a bremeno je tak daleko na mne více a my se mužeme dobre živit a moje rodina je dnes štastná a já si ríkal, že budu truchlit nahlas ve svete Boží zázraky pro me prostrednictvím tohoto veritele BUH, který se bojí paní Mary Judyové a já, bychom radili každému, kdo by mel skutecne a vážne potrebu pujcky, aby kontaktoval tuto ženu, která se bojí boha, na (yusuf.mustafa09390@gmail.com) ... a chci te Všichni se modli za tuto ženu za mne.

    dík
    Email: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  76. Najděte rychlou a pohodlnou žádost o půjčku, abyste zaplatili účty, spustili nový
    podnikání nebo refinancovat své projekty za nejlevnější úrokovou sazbu ve výši 2%. The
    minimální úvěrový limit je 5 000 eur až 5 000 000 eur
    jak získat svůj úvěr, prosím navštivte stjamesservice669@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  77. Ahoj všichni Jsem paní Lisa Monica z Limy, Peru. Rád bych se podělil o Boží dobrota v mém životě po tolika měsících, kdy jsem se snažil dostat půjčku na internet a byl jsem scammed, takže jsem se stal neklidným a zoufalým při získávání půjčky od legitního věřitele online. Ale jak to Bůh udělal, viděl jsem komentář od přítele zvané Anabel a ona mluvila o této legitímné úvěrové společnosti, kde získala půjčku rychle a bez stresu, takže mě představila finanční společnosti s názvem George Franklin Loan Company, tak ($ 900,000.00USD) s nízkou úrokovou sazbou ve výši 2%, takže úvěr byl schválen a uložen na můj bankovní účet za méně než 24 hodin, takže jsem se mohl vrátit na nohy, abych si rozbité obchodní činnosti a také splácet své účty, takže vám radím každý z vás, který má zájem získat půjčku bez zajištění, bez kreditní šeky, s pouhými 2% procentní úrokovou sazbou a lepšími splátkovými plány / George Franklin, můžete je kontaktovat prostřednictvím svého e-mailu: lindamooreloans@gmail.com
     nebo whatsapp: +19292227999

    Paní Lisa Monica.

    OdpovědětVymazat
  78. Ahoj všichni!
    Jsem Agáta, v současné době žiji v Opavě, Česká republika. V tuto chvíli jsem vdova se dvěma dětmi a já jsem byl v březnu ve finanční situaci a potřeboval jsem refinancovat a platit své účty. Snažil jsem se hledat půjčky od různých úvěrových firem jak soukromých a firemních, ale nikdy s úspěchem, a většina bank odmítla můj kredit. Ale jak by si to Bůh přál, byl jsem představen v družstevním běhu od Božského muže, soukromého úvěrového věřitele, který mi dal půjčku ve výši 80 000 EUR a dnes jsem vlastníkem firmy a moje děti se v tuto chvíli daří dobře, pokud musíte se obrátit na jakoukoli firmu s odkazem na zajištění úvěru bez zajištění, kontrolu bez úvěru, žádného spolupodpisovatele s úrokovou sazbou pouze 2% a lepší plány splácení a harmonogramu. Neví, že to dělám, ale teď jsem tak šťastný a rozhodl jsem se, že lidé o něm budou vědět více a také chci, aby mu Bůh žehnal více. Můžete ho kontaktovat na jeho emailu: dantecooperativehelp@hotmail.com pro rychlé chatové volání nebo whatsapp / +35677926593

    dík
    Agáta

    OdpovědětVymazat

  79. Potřebujete půjčku na splacení dluhu, abyste splatili své účty? Převzít kontrolu nad svým dluhem ještě dnes? Nabídka prodloužení podnikatelské půjčky nyní? Potřebujete půjčku na splacení účtu? Potřebuješ půjčku? Potřebujete osobní půjčku? Půjčka na rozšíření podnikání? Zahájení podnikání, vzdělání, oddlužení Půjčka na těžké peníze Půjčka na cokoliv? Nabízíme půjčku za nízkou úrokovou sazbu 2 % z půjčky bez kontroly kreditu, Email: (dakany.endre@gmail.com)

    Naléhavá nabídka půjčky.

    OdpovědětVymazat