středa 22. listopadu 2017

Festival mini / Tipy na nákup dárků pro malé parádnice




Vždycky jsem chtěla mít kluky. Pak se mi jeden narodil a mě to při nakupování jeho oblečení pokaždé táhlo i do holčičího oddělení, kde jsem okukovala všechny ty krásný šatičky, plavečky a doplňky. Tak jsem si napodruhé u Typošky objednala holčičku a teď si užívám nákupy pro oba. Na druhou stranu se od narození svých dětí daleko víc zamýšlím nad tím, odkud všechno, co jim kupuju, pochází. Samozřejmě, že oba mají oblečení z normálních obchodů, co nejvíc se ale snažím hledat alternativy mezi lokálními a etickými výrobci. Moc se těším na prosincový festival mini, kde se na jednom místě sejdou návrháři a prodejci těch nějkrásnějších kousků, které se u nás (a na Slovensku) dají sehnat. Dneska jsem si pro vás připravila výběr těch nejlepších módních značek, z kterých můžete vybírat oblečení pro svoje malé parádnice.

Vezmu to hezky podle věku. Krásné šatičky a doplňky pro ty úplně nejmenší holčičky najdete u Míši, která stojí za značkou Beans. Zakládá si na tom, že všechny její doplňky a oblečení jsou navrženy a vyrobeny v České republice. Látky na oblečení s atestem ECO-TEX Standart 100 navíc také pořizuje u českých výrobců. Lépe to snad už ani nejde!

V seznamu vystavovatelů mě zaujala i slovenská značka Haloo, od které je kombinace oblečení nalevo a půvabný overálek od nizozemské minimalistické značky Grey Label, který seženete v obchodě Nila.

Pohodlné oblečení na doma seženete u lokálních návrhářek Duomamas (tričko na obrázku) a Be Birdie.

Letošní novinkou bude česká značka Julie, u které pořídíte originální lněné šaty, noční košilky, kalhoty a roláky.

Mezi další moje favority patří šatičky Grey Label, které má Adélka na úvodní fotce, a které jsou po týdnech nošení pořád jako nové, světle růžové šaty s pastelkami z nové písmenkové kolekce Mile, které budete moct koupit u stánku nového koncept storu Wildmini a jednoduché černé šatičky se zavazováním u krku z obchodu Gugenio. Ten se specializují na prodej bot značky RAK, ale nedávno rozšířili svůj sortiment i o další zajímavé kousky. Při objednávání podzimních botiček jsem neodolala a šatičky jí taky pořídila. Jsou z příjemné teplákoviny a pro sebe bych klidně brala úplně stejné.

Jednoduché šaty šatičky přesně podle mého gusta ze Slovenska přiveze i Ala se svojí značkou Cila. Kromě dětského oblečení si tu můžete dopřát i něco pro sebe.

To ostatně můžete i mojí oblíbené značky Shark in the Park, která si na nadcházející sezónu připravila oblečení s jednoduchými lesními motivy. Zamilovala jsem se i do jejich zimních čepic a nákrčníků, které najdete tady.

A pokud chcete být se svou dcerou stylově sladěná, stavte se u již zmíněného koncept storu Wildmini nebo u slovenských takitak.kids.

Za vaši pozornost stojí určitě i obchod Fór Kids, ve kterém najdete mimo jiné skvosty dostupné skandinávské značky Small Rags. Mimo mini je najdete kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad. Část obchodu kromě oblečení a hraček zabírá i výběrový second hand, ve kterém jsem Erwínovi nedávno za pakatel pořídila parádní sako.

Rozkošné věci najdete i ve slovenském obchodě BubbaChic. Adélka třeba miluje tyhle svoje liščí podkolenky, které jsem jí pořídila na mini v květnu. Sladit je můžete i z roztomilými kabelkami ve stejném motivu. A když jsme u kabelek, MUSÍTE se jít podívat ke stánku Lumpky, která má ty nejhezčí!

4 komentáře:

  1. FINANCIAL BREAKTHROUGH

    Life indeed is GRACE, I'am Daan Sophia currently in California USA. I would like to share my experience with you guys on how I got a loan of $185,000.00 USD to clear my bank draft and start up a new business. It all started when i lost my home and belongings due to the bank draft I took to offset some bills and some personal needs. I became so desperate and began to seek for funds at all means. Luckily for me I heard a colleague of mine talking about this company, I got interested although i was scared of being scammed, I was compelled by my situation and had no choice than to seek advise from my friend regarding this very company and was given their contact number, getting intouch with them really made me skeptical due to my past experience with online lenders, little did i know this very Company "PROGRESSIVE LOAN INC. was a godsent to me and my family and the entire Internet World, this company has been of great help to me and some of my colleague and today am a proud owner of well organized business and responsibilities are well handled all thanks to Josef Lewis of (progresiveloan@yahoo.com).. So if really you are genuinely in need of a loan either to expand or start up your own business or in any form of financial difficulty, i advise you give Mr Josef Lewis of Progressive loan the opportunity of financial upliftment in your life Email: progresiveloan@yahoo.com OR Call/Text +1(603) 786-7565 and not fall victim of online scam in the name of getting a loan. thanks


    OdpovědětVymazat
  2. Taky máme doma malou parádnici a jen tak něco se jí nelíbí. Má plnou skříň různých šatiček a sukýnek. Naštěstí vše kupuji ze second handu , kde mají hodně pěkného oblečení a hlavně není drahé, takže toho dceři můžu koupit hodně.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem teď narazila na slevový kupón k jednomu eshopu s dětským oblečením, takže jsem neváhala a malé pořídila rovnou celou novou výbavičku. Myslím si, že se to vyplatilo, protože jsem tím pár stovek ušetřila.

    OdpovědětVymazat
  4. To já pro ty, který mají zájem o nějaké slevy při nákupech mám velice zajímavou stránku. Jedná se o tento web, kde se nachází veliké množství různých slev a všeho možné, takže určitě doporučuji ... Také jsem tam ušetřila pár stováků :-)

    OdpovědětVymazat