pondělí 31. prosince 2018

Deset předsevzetí pro rok 2019



Příroda ještě spí a většina z nás by se touhle dobou taky nejraději někam schovala a odpočívala. Já už ale začínám cítit jaro a s přemítáním nad uplynulým rokem se do mě vlévá nová energie a odhodlání svůj život zase trochu vylepšit. A cítím, že to bude dobrý rok. Tady je deset mých předsevzetí, které se týkají zdraví. Nechci všechno hned a na 100%, protože věřím, že i malé kroky se počítají...

1. Víc pohybu
Opravdu upřímně závidím všem, kdo mají tu vůli/čas/odhodlání/povahu a sportu se pravidelně věnovují. Mně to prostě nějak nejde. A tak se letos nebudu mučit předsevzetím o začátku svojí sportovní kariéry a prostě se budu snažit chodit víc na procházky a plánovat výlety do přírody, kde už vzhledem k věku dětí snad taky něco ujdem. Občas se projedu s Erwínem na kole, které si přál k narozkám, a třeba pohybu ještě přijdu na chuť.

2. Pevnější střed
Co už si ale musím dát do pořádku je střed těla. A tady prostě bude potřeba trochu máknout, protože moje břicho, z kterého si Erwín a následně Adélka udělali během těhotenství nafukovací hrad rozměry hodný Disneylandu, se z toho ještě pořád vzpamatovává. A je známá věc, že slabým břišním svalstvem trpí i zbytek těla. Na podzim jsem se byla podívat do studia Zdravá maminka, kde se dva bráchové rozhodli zaměřit právě na tuto problematiku. Jeden z nich, Filip, mi při setkání ukázal několik jednoduchých cviků, které posilují vnitřní svalstvo břicha, které je pro zpevnění středu, zdravé držení těla a úlevy od bolesti zad nejdůležitější. Zvládne je opravdu každý, to vám slibuju. Dokonce jsem koketovala s myšlenkou, že k nim budu chodit pravidelně, jenže jak už jsem psala výše, nemám na to vůli/čas/odhodlání/povahu a tak si to cvičení (občas) dávám aspoň doma. Mrkněte na jejich stránku (tady) a youtube kanál (tady), nebo se za nimi rovnou vypravte.

3. Návrat k józe
Jedinou výjimku, kterou jsem při své nesportovní povaze ochotná udělat, je jóga. Ve svých začátcích se mi sice občas stalo, že jsem si během cvičení regulerně zdřímla (a můžu jen doufat, že jsem při tom nechrápala!), ale od té doby uplynylo už hodně vody a já si několikrát ověřila, že jóga dělá dobře mému tělu i mé mysli. Loni se mi párkrát podařilo vyrazit a doufám, že letos svoji frekvenci zvýším. Blízko práce jsem našla krásné studio Jógovna, kam si stihnu zaběhnout místo oběda. Začnu ale až v únoru, počítám, že v lednu tam bude dost plno...

4. Míň masa
Co naopak mému tělu moc nesvědčí, je maso. Pokud čtete můj blog od začátku, víte, že jsem bývala vegetariánka (tedy spíš peskateriánka), s příchodem Adélky, která po mě vyžadovala pečínku už v břiše (proto to jméno), se to nějak zvrtlo. Chvíli jsem na maso měla vyloženě chuť, pak už to byl spíš nedostatek energie vařit si něco extra. Zkouším teď experimentovat s jídly, které můžu vařit všem a vytvořit z nich masovou a nemasovou verzi. Pár dní to tak praktikuju a je mi mnohem líp. Doufám, že letos se mi zase podaří se k nemasové stravě vrátit.

5. Víc ovoce a zeleniny
Díky nedostatku energie často sahám po nesprávném jídle, které mi následně energie znovu ubírá. Ovoce a zelenina v mém jídelníčku figuruje jen pomálu. Letos bych se už z tohohle začarovaného kruhu ráda dostala a vrátila se k jídlu, které jsem jedla, než se mi narodili ty dva trpaslíci. 

6. Omezit kafe
Kafe je další "vymoženost", kterou mi přinesl život s dětmi. Před nimi jsem vypila maximálně dvě tři za měsíc. Dneska jsou dny, kdy je kafe můj nejlepší kámoš. Jenže cítím, že mi taky nedělá dobře. Energie mi díky ní sice vystřelí, ale za několik hodin se cítím jako totální zombie. Navíc jsem díky ní hodně dehydrovaná, proto zase postupně zkusím přesedlat na bylinkové čaje. Zrovna testuji sadu od Teatox, kterou mi přinesl Mojžíšek a cítím se mnohem líp.

7. Přírodní make-up
Doma už jedu téměř komplet v přírodě. Několik pozůstaků po svém starém životě najdete v mojí kosmetické taštičce. V prosinci jsem ale poslední BB krém od Clinique vyměnila za BB krém od české značky Cosm'etika. Obsahuje léčivé nanočástice stříbra a já se přidávám ke všem, kdo si ho nemůžou vynachválit. Moje pleť po něm už po několika dnech používání jenom září. Taky jsem si nedávno pořídila rtěnku od novozélandské značky Antipodes, kterou prodávají v Nile nebo v Countrylifu.

8. Lepší chrup
Další oblast, ve které střídám přírodní prostředky s těmi konvenčními, je péče o zuby. A nejspíš to tak zůstane, protože jak se zdá, fluorid přeci jenom před kazem zuby ochrání. Ale protože mě štve ostaní chemie, která se v konvenčních pastách nachází, budu je i nadále střídat s pastami přírodními. Nedávno jsem třeba dostala na vyzkoušení českou zubní pastu Herbadent a jsem nadšená. Obsahuje hřebíček, který má desinfekční účinky a pro mě příjemnou chuť. Dřív jsem zkoušela i pasty od Urtekram, s kterými jsem byla taky spokojená. Co ale určitě vyměním jsou ústní vody. Ty z drogerie totiž obsahují většinou alkohol a mix chemikálií, které si už do pusy pouštět nechci. Sedla mi ta od Herbadentu i od Alverde. A od té doby, co Typoška dostal sonický kartáček po něm taky toužím. No a taky už musím jít konečně po (raději se mě neptejte jak) dlouhé době k zubaři. A i proto se zuby dostaly do letošního výběru předsevzetí...

9. Netoxické intimčo
Nečekejte žádné pikanterie, jen jsem nevěděla, jak tuhle kategorii pořádně nazvat. :) Prostě už jenom nechci používat vložky a tampóny z drogerie a místo toho na 100 procent přesedlat na ty netoxické. Tady už mám nakročeno správnou cestou, jen musím být trochu víc organizovaná, abych nemusela na poslední chvíli běžet do DMka. Naštěstí je kousek od nás obchod kalisek, kde se dají všechny menstruační potřeby pěkně na jednom místě sehnat. Do samotného kalíšku se asi nepustím, co mě ale zaujalo jsou menstruační kalhotky, na které jsem dostala od jedné z vás tip na Instagramu (ať žijí sociální sítě!). 

10. Víc času s lidmi, s kterými je mi dobře
Tohle si slibuju každý rok, protože trávit čas s blízkými, se kterými je mi dobře, je prostě nejvíc! Doufám, že letos frekvenci sedánků s přáteli ještě zvýším...
---
Co vy? Dáváte si na Nový rok předsevzetí? A daří se vám je držet? 

12 komentářů:

  1. Loni jsem si dala jen jedno předsevzetí, a to, že na sebe budu každý den hodná jako kdybych měla narozeniny. Nepodařilo se mi naplnit zcela, ale lepším se!
    Milá Radko, Vám i celé rodině přeju hodně zdraví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je hezké předsevzetí, být na sebe hodná je samozřejmě základ! (A protože já se ráda docela mám, snažím se o sebe co nejlíp starat. A i proto pravidelně rekapituluju a připomínám si, co mám dělat proto, abych zůstala fit.) Také vám do nového roku přeji hodně zdraví, inspirace a pozitivní energie všude kolem vás! Radka ♥

      Vymazat


    2. 🔥☑️COMPOSITE CYBER SECURITY SPECIALISTS ☑️🔥

      •• Are you Seeking for the Top Notched Legit Hackers online?
      Congratulations Your search ends right here with us. •• ⚡️⚡️

      ☑️☑️For Years Now We have Been helping companies secure their Infrastructures against malicious Attacks, however private individuals have been making use of our services to provide Optimum solutions to their cyber and Hacking related Issues by providing them unlimited Access to their desired informations from their Target such as Phone Hack (Which enables them to monitor their kids/wife/husband/boyfriend/girlfriend, by gaining access to everything they are doing on their phone without their notice), Credit Card Mishaps, Website Hacking, Funds Recoveries And Every Other Cyber Related Issues That has to Do With HACKING.

      🔥☑️COMPOSITE CYBER SECURITY SPECIALISTS is a vibrant Team of dedicated online hackers maintaining the highest standards and unparalleled professionalism in every aspect.
      We Are One Of The Leading Hack Teams In The United States With So Much Accolades From The Deep Web And IT Companies. ••
      ••We Offer Varieties Of LEGIT Hacking Services With the Help Of Our Root HackTools, Special HackTools and Our Technical Hacking Strategies Which Surpasses All Other Hackers.

      🔥☑️ Below Is A Full List Of Our Services:
      ▪️ FUNDS RECOVERY ON BITCOIN SCAM, INVESTMENTS, BINARY OPTIONS TRADING, LOANS and ALL TYPES OF SCAMS.
      ▪️ WEBSITE AND DATABASE HACKING 💻
      ▪️ CREDIT REPAIR. 💳
      ▪️ PHONE HACKING & CLONING (giving you 📱 Unnoticeable access to everything Happening on the Target’s Phone)
      ▪️ CLEARING OF CRIMINAL RECORDS ❌
      ▪️ SOCIAL MEDIA ACCOUNTS HACKING 📱
      ▪️RECOVERY OF DELETED FILES 📤
      ▪️LOCATION TRACKING 📌
      ▪️BITCOIN MINING ⛏ And lot More.


      🔥☑️We have a team of seasoned PROFESSIONALS under various skillsets when it comes to online hacking services. Our company in fact houses a separate group of specialists who are productively focussed and established authorities in different platforms. They hail from a proven track record and have cracked even the toughest of barriers to intrude and capture all relevant data needed by our Clients. Some Of These Specialist Includes ⭐️ DAWID CZAGAN⭐️ JACK CABLE ⭐️ SEAN MELIA ⭐️ ARNE SWINNEN ⭐️And More. All you Need To do is To Write us a Mail Then We’ll Assign any of These Hackers To You Instantly. Trust Me You Don’t wanna miss this Great Experience.

      🔥☑️COMPOSITE CYBER SECURITY SPECIALISTS is available for customer care 24/7. Feel Free to Place your Requests.

      We’ll Be Glad to Have You Join Over 20,000 satisfied clients around the world that have used our services 🤗

      🔥☑️☑️CONTACT US TODAY:
      ••• Email:
      composite.cybersecurity@protonmail.com

      🔘2020 © composite cybersecurity specialists
      🔘Want faster service? Contact us!
      🔘All Rights Reserved ®️.

      Vymazat
  2. Mé předsevzetí je-nedávat si žádná předsevzetí,protože se znám a stejně bych je nedodržela. Takže se budu snažit,jako loni, udržet si pozitivní přístup k životu, to je pro mně základ všeho.
    Krásný rok přeji a hodně zdraví.
    I.N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Já to beru spíš jako takovou rekapitulaci a připomenutí, než razantní předsevzetí, která bych vydržela tak do prvního lednového víkendu. A i cesta je v tomto případě cíl, takže se spokojím s každým malým pokrokem. I tobě/vám přeju krásný rok plný optimismu a radosti! Radka ♥

      Vymazat
  3. I have been casting spells for many years and I have helped many people, I might be able to help you too. I am honest, and I genuinely care for all the clients who choose me to cast a spell for them.


    If you have any questions about Love, Money, curse, protection, bad luck, divorce, court cases, or about me please call or email me. I really want you to feel comfortable before moving forward with any spells, or other services. I will take the time to explain things to you and provide you with honest advice, to what is best for your situation. I will not pressure you into having a spell cast, I will leave that decision up to you, and when or if you decide to move forward, I might be able to help you.
    I will respect your Privacy. I will not seek to obtain any of your personal information beyond what you might voluntarily offer and all information you might give me including emails, phone numbers and photos will remain private and confidential.
    I perform my Rituals only at night between the hours of 0.00 - 0.59 (South African time) lasting 1 hour but of course, this depends on the nature of the ritual, some rituals might take hours and can also become necessary to be performed at specials places like; flowing streams, cemeteries and other places dictated by the gods.
    I do not want anyone to be under any illusions about my spells and its numerous rituals. Real and effective Voodoo is no child's play, it is expensive because, after the rituals, I will have to destroy all the materials involved by fire and the ashes scattered over a flowing stream or river.
    You will get what you seek.But please understand this might take a lot of time and that individual results may vary. contact +27663492930, greatogudugu@gmail.com

    Herbal cure for Following DISEASES,this is not scam is 100% Real.

    -HPV
    -DIABETES
    -PENIS ENLARGEMENT AND WEAK ERECTION
    -VIRGINA PROBLEM
    -WHOOPING COUGH
    - HEPATITIS B
    -FORDYCE SPOT
    -COLD SORE
    -ALS
    -LOWER RESPIRATORY INFECTION
    -LOW SPERM COUNT
    -MRSA(METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS
    -ZIKA VIRUS
    -HIV
    -STROKE
    -IMPOTENCE
    -PILE
    -HYPERTENSION
    -LOW SPERM COUNT
    -MENOPAUSE DISEASE
    -ASTHMA
    -CANCER
    -BARENESS/INFERTILITY
    -PCOS
    -SHINGLES
    -VIRAL HEPATITIS/HEPATITIS B
    -FIBROID
    -ASTHMA
    -SICKLE CELL
    -TINNITUS
    -BARENESS/INFERTILITY
    -DIARRHEA and so on...

    OdpovědětVymazat
  4. 1,2,3,5,8,9. Je dobré si to připomínat, přesně, jak píšete. A desítka - to je zatím ve hvězdách, nejmladší je ještě kojenec.

    Ad 9. Právě na Vašem instagramu jsem narazila na debatu ohledně menstruačních kalhotek a jelikož nejsem tamponový typ, zajásala jsem. Testuju 1ks kalhotek cca půl roku (dlouho schnou, tj. za měsíční cyklus je mám pouze 2-3x) a jsem spokojena. Šetřím si do prasátka a chci si pořídit celou sadu meracusek a vložky si nechat jen na cestování a nouzovky. Oslovilo mne i to, že je to český výrobek (tj. menší ekostopa při přepravě).

    Martina

    OdpovědětVymazat
  5. COLLINS GUZMAN FUNDINGS

    We offer a variety of Financial packages at a very low interest rate, We stand apart from other lenders because we believe in customer service, We offer the right solution to your financial needs.In general we are FINANCE COMPANY, We offer loan at 3% interest rate, Commercial loans, business loans, home loans, car loans and debt consolidation loan are available for you. Contact us for more information via E-MAIL: collinsguzmanfundings@gmail.com

    Names:
    Occupation:
    Loan Amount Needed:
    Loan Duration:
    Your Country:
    Mobile NO:
    Purpose Of Loan:
    Email Address:
    monthly income:
    Sex:
    Age:

    Thanks and best regards
    Mr Collins Guzman
    WhatsApp: +1 (786) 598-8751

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Radko,

    super článek! My jsme si letos dali jen jediné předsevzetí, a to, že budeme co nejvíce cestovat. Letos už jsme procestovali kus Španělska, Francii, Norsko, velkou část Dánska, čeká nás ještě kus Slovenska a zlatý hřeb celého roku bude Dovolená Bali, kde strávíme 3 týdny!

    Dávat si předsevzetí, které člověk nakonec vyplní je skvělé, člověk se pak za svým rokem může ohlídnout a říct si, že opravdu stál zato.

    Posílám pozdravy, Lenka.

    OdpovědětVymazat
  7. Já si dávám každý rok také předsevzetí a vždy mi to nadšení vydrží tak měsíc a pak je po všem :-D Letošní předsevzetí ale pořád ještě držím :-) S přítelem jsme se rozhodli, že začneme cvičit a jelikož cvičíme spolu, tak se k tomu donutíme. Už jsem si dokonce koupila i dámské leginy na cvičení ve kterých se mi cvičí dobře a nic mě hlavně neškrtí.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné předsevzetí. Nicméně jak jsem si tak pročítala ten tvůj blog a zmínka o trpaslících mi úplně vybavila minulý rok. Chtěla jsem našim nakoupit nějaké věci jako jsou vánoční trpaslíci a celou dobu jsme doma mluvili o trpaslících. No a když už se blížili Vánoce, všichni si mysleli, že mluvíme o dětech a darovali jsme pouze tyto ozdobičky :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji moc za všechny tyto velice zajímavé rady a tipy a určitě přeji brzké uzdravení... Co mne tedy osobně pomohlo na tu bolest zad, tak to bylo cvičení nějaké té jogy, ale hlavně mi pomohli cbd produkty , které jsem si našla na značce cibdol... Teď tam u nich dokonce probíhají snad i nějaké nabídky, tak na to mrkněte :)

    OdpovědětVymazat