pondělí 10. prosince 2018

SLOU DAYS zima 2018 / Nejlepší kousky udržitelného stylu

Včera jsem od Erwína převzala virózovu štafetu. Není mi sice nejlíp, ale v klidovém režimu vám zkusím sepsat několik článků, které pro vás nosím nějakou dobu v hlavě. A začnu soupisem svých favoritů z nedávné akce SLOU DAYS. Asi největším objevem pro mě byl obchod Beloved. Nabízí přírodní kosmetiku s jednoduchými recepturami v překrásných minimalistických obalech. Prostě sen! Až budu potřebovat nový deodorant, sáhnu u nich po jednom od slovinské značky Madres.

Úžasně vypadají i tělové oleje od dánské značky Yoga Mood, které se dají pořídit ve třech variantách Activate, Meditate a Unify, a nejluxusnější dětské olejíčky od rakouské značky Alma.


U své oblíbené značky CILA jsem si koupila chic bílou košili Bea a vyzkoušela ten nejúžasnější vlněný kabát, na který jsem si rozhodla do příští zimy ušetřit. 

Do bytu jsem nám koupila modrošedý běhoun na sváteční stůl od Kateřiny Soukupové, který jsem si vyhlídla už minule a od té doby si na něj myslela. Kromě opravdu nádherných a cenově dostupných ubrusů u ní najdete i božské plédy a deky.


...a vyzkoušela i jejich úžasnou růžovou vodu, po které jsem pokukoval už na Green Beauty Market. Tip od profíka: nebojte si při používání nechat otevřené oči. I když nosíte kontaktní čočky!

Z oblečení mě ještě zaujaly něžné kousky u značky MILD, ...


...a pohodlná podprsenka u Meera Design. Když jsem si ji zkoušela, potakala jsem u nich Kamilu, organizátorkou SLOU DAYS, která si ji taky brala, což je záruka kvality. Prozatím jsem ji tam nechala, plánuju ji ale pořídit hned jako první kousek oblečení v příštím roce. (Jejich oblečení najdete i v mém oblíbené e-shopu Econea.)

Na docela dlouho jsem se zapovídala se sympatickou Natálií Steklovou, jejíž barevné kousky (bohužel) nemám odvahu nosit...

...a s Martinou, zakladatelkou eshopu Minimalista.

U ní jsem se zamilovala do dokonalé černé tašky Lou's Big Bag od amsterodamské značky O My Bag, kterou si doufám jednou taky pořídím!



Nadšeně kvituju počin T2S2 / Dressibly, za kterým stojí partička lidí z VŠE. Nabízí úplně jednoduché základní kousky, jako jsou trička, košile, svetry, mikiny a k tomu ještě parádní batohy od značek, které musí ustát jejich náročná kritéria na kvalitu a udržitelnost. Až se budete příště shánět po nějakém jednoduchém šedivém nebo černém svetru, určitě se mrkněte k nim! Aspoň já to tak rozhodně udělám...

6 komentářů:

  1. Krásné kousky! Většinu značek neznám, takže moc děkuji za rozšíření obzorů. Krásné a pohodové dny přeji! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, taky jsem byla překvapená, kolik toho je ještě k objevování! Jinak díky a přeju ti hezké svátky!

      Vymazat
  2. Tady já vždycky objevím "ameriku". Děkuju!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo! Však já u tebe taky objevila nejeden skvost... ❤️

      Vymazat
  3. Já jsem si poslední dobou oblíbila nákupy z druhé ruky, občas se totiž na online tržištích dají najít opravdu zajímavé kousky, které mi v práci úplně všichni chválí.

    OdpovědětVymazat
  4. Nám se se spolubydlícími podařilo letos konečně vyjednat to, že nám česká firma postavila tepelné čerpadlo (konkrétně se tedy jedná o: https://mastertherm.cz/tepelne-cerpadlo/) a hlavně díky tomu se nám podařilo stáhnout měsíční poplatek za energie. Já si tudíž mohu každý měsíc koupit nějaké ty hadříky navíc a nechat se tak třeba inspirovat tvými tipy na nákupy! :-)

    OdpovědětVymazat