středa 17. července 2013

TO CHCI! / CRAFT A DAY

Všichni kolem mě s příchodem dětí začali tvořit. Jakoby se v nás uvolnila nějaká skrytá nebo potlačovaná kreativita. Většinou to plíživě začíná tím, že zatoužíme po něčem, co u nás není k sehnání, nebo je to příliš drahé. Pak se doma zabíjí čas, když mimino spí a končí to společnou tvorbou. Protože jsem estét a jen tak nějaký samovýrobek mě nepotěší, knížka Craft-A-Day by mi mohla pomoct. Je v ní spousta šablon, takže i takovej kutil jako já, může teoreticky vytvořit něco, s čím se lze pochlubit i někomu jinému než mrněti.

Co vy? Taky doma vyrábíte? A jde vám to?

10 komentářů:

  1. Super tip, knížka vypadá hezky. I mě to s příchodem mateřství chytlo. Nejdřív jsem začala psát, pak kreslit a v posldní době taky vyšívat. Ale s návratem do práce na to už není moc času.(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro me je ted nejvetsi vyzvou tenhle blog. Vzdycky jsem vedela, ze by me bavilo psat, ale nemela jsem na to odvahu. Jsem rada, ze jsem se prekonala...

      Vymazat
  2. Hmm vypadá pěkně, já na moc velké tvoření nemám trpělivost, třeba jednou s dcerou když mi bude pomáhat, tomu taky propadnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam na sebe prilis velke esteticke naroky. Navic je mi odmalicka predkladano, ze jsem moc sikovnosti nepobrala. Pomoci sablon bych si mohla zrucnost vycvicit...

      Vymazat
  3. A mě to zachvátilo na starší kolena :-) Když děti byly malé, šila a pletla jsem na ně, poněvadž dokonce i moje amatérské kousky vypadaly lépe než výrobky pozdního reálného socialismu, postupem času to samozřejmě ztratilo smysl. Díky jedné hnusné chřipce před rokem jsem se probrouzdala webem až k "maminkovským" tvořivým stránkám - a začala jsem háčkovat. Báječně si u toho odpočinu a dcery se perou, pro kterou budu háčkovat dřív :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hackovani by me taky bavilo. Je to takova meditacni cinnost, ktera ma navic zhmotneny vysledek. Treba si na nej jednou troufnu.

      Vymazat
  4. Tak jen do toho... a hlavně, ať vydrží to "Protože jsem estét a jen tak nějaký samovýrobek mě nepotěší..." ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje esteticke citeni trpi pod atakem nekterych plastovych hracek, ktere se u nas zacinaji hromadit. Zatim to jde korigovat, ale tusim, ze az si Erwin bude hracky a obleceni vybirat podle sveho, bude to obcas (ne)esteticky masakr. Nebyla jsem ale jina... :)

      Vymazat
  5. mě hrozně baví něco kutat, ale dlouho mi trvá než něco zrealizuju :-) po půl roce rozmýšlení jsem minulý týden nakreslila dítku k posteli na zeď traktor, jinak se realizuju na svých kabelkách, který šiju tempem jedna za rok :-D

    OdpovědětVymazat
  6. No teda! Díky mockrát za tip na tu knížku! Něco takového bych si měla také koupit. My s dětmi doma také pořád zkoušíme něco vyrábět. Většinou ale podle návodů, které najdu na internetu. Teď nedávno jsem dokonce narazila i na jednu stránku, která se přímo zaměřuje na prodej rukodělných výrobků, tak docela přemýšlím, že bych tam zkusila nějaké věci, které vyrobíme prodat. :-)

    OdpovědětVymazat