čtvrtek 23. ledna 2014

Hodování v parlamentu



Sobotní odpoledne jsme strávili s Typoškou špacírováním po Praze 2. Byli jsme omrknout Vinohradský pavilon a když na nás přišel hlad, rozhodli jsme se vyzkoušet Vinohradský parlament, o kterém už Typoška slyšel. Je to jedna ze sesterských restaurací Staropramenu Potrefená husa, která je na rodiče s dětmi zařízena víc než dobře.



Interiér je laděn v hospodském duchu, ale je decentní a příjemný. Hospody moc nemusím, ale tady jsem se cítila dobře. Obsluha je taky milá, jen jsme moc nepochopili, jak je to tam s kouřením. Na dveřích žádnoucedulku nemají a z menu jsme vyčetli, že je hospoda kuřácká a jen během oběda se kouřit nesmí. Vypadá, že mají dobrou ventilaci, ale i tak. S dítětem raději jen v době oběda.


Je skvělé, že myslí i na děti a nabízí samostatné dětské menu s omalovánkami. K dispozici vám dají dokonce i pastelky, abyste děti na chvilku zaměstnali. Mám jenom trochu problém s výběrem jídla. Chybí mi nějaká zelenina! Ale předpokládejme, že cílovou skupinou jsou tatínci na povinných víkendových vycházkách a ti by ji dětem stejně neobjednali... Stejně je to totiž i s denním menu, kterým jste během oběda limitováni. Při naší návštěvě zrovna nabízeli řízky na několik způsobů. A ani symbolicky mezi ně nezařadili smažák. Naštěstí mi na salátu vyměnili kuře za hlívu a nemuseli jít někam jinam.

Erwín dostal parlamentní housku a jídlo z domova a byl spokojenej. Vesele si s náma připíjel a culil se na obsluhu.



Teď se ale dostáváme k tomu nejlepšímu. Mají tady opravdu skvělý dětský koutek s prolézačkou, kuchyňským koutkem, stolečkem, který je oproti fotografii u okna a televizí. Pro nejmenší je k dispozici bezpečnostní ohrádka. Koutek je úplně oddělený od restaurace a o víkendu tu od 11:30 do 17:00 mají k dispozici profesionální dozor ZDARMA! Pokud jste úzkostliví, můžete svoje děti přes speciální aplikaci neustále sledovat.


Součástí interiéru dětského koutku je i pípa pro budoucí milovníly piva.
---
Vinohradský parlament
Adresa: Korunní 1, Praha 2
Bezbariérový vstup: ne, ale u vchodu brání jenom tři lehce překonatelné schůdky, do dětského koutku pak vedou schody. Kočárek se dá ale nechat venku.
Dětský koutek: ano
Dětské menu: ano
Dětské židličky: ano, jsou připraveni i na větší množství dětí
Přebalovací pult: ne, ale v koutku dítě přebalíte
Místo na kočárek: ano i ne, podle toho, kam si sednete. Obsluha vám ale ráda pomůže.
Klady: Hlavně opravdu hezký a dobře vybavený dětský koutek s víkendovým hlídáním pro děti od 3 let zdarma. Na požádání zajistí i oslavu s výzdobou, dětský dort a pohoštění.
Zápory: Hospodský výběr jídla, který ale nemusí být pro všechny nevýhodou a nejasnost kolem kouření.
---
Další recenze podniků, které můžete navštívit s dětmi, najdete tady.

2 komentáře:

  1. Milá Radko, už si nevybavím, jakým proklikem jsem se dostala ke tvému blogu, nicméně mě potěšilo tě po letech zase vidět/čist a tak tě tímto zdravím! Zuzana Povýšilová
    P.S. Zcela si zrušila moji dnešní dopolední pracovní morálku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzko, jsem moc ráda, že jsi se ozvala! Pořád si připadám trochu jako pitomec, že když jsi odcházela z center, nějak jsem nevěděla, jak ti říct, že mě to mrzí a než jsem se rozhoupala, byla jsi pryč. Vypadalo to celé úplně jinak, než jsem zamýšlela a mrzí mě to o to víc, že mě s tebou bavilo pracovat a výstava animáků, co jsi udělala, byla jedna z nejlepších, co cestovaly po světě. Doufám, že na sebe někde zase narazíme. Nenašla jsem na tebe na netu nikde kontakt. Až budeš chtít zase podrýt pracovní morálku, víš, kde mě najdeš... :)

      Vymazat