pondělí 2. června 2014

Pozdrav z Khamorora

Posíláme vám s Erwínem pozdrav z pátečního Khamorora! Dětský den festivalu Khamoro se konal poprvé, a jak jsem měla možnost prodiskutovat s jednou z pořadatelek, snad ne naposledy. Rozplývaly jsme se nad tím, jak je krásný, že si všechny ty romské a neromské děti hrají pěkně pohromadě, což se bohužel v reálu zas tak často nestává. Děti etnické rozdíly nijak neřeší a mrzí mě, že je na ně časem přenášíme. Beru jako svoji rodičovskou povinnost Erwínovi ukázat, že svět je krásně rozmanitej a lidi by se neměli soudit podle toho, jak vypadají.

Oba jsme si Khamororo moc užili. Erwín si to vesele bloumal po celém areálu, okukoval dění na pódiu, snědl strejdovi, kterému říkáme Lulu, a který nám nafotil tyhle fotky, kus chleba od klobásy a pak svoje putování zakončil v pískovišti.

Pečlivě zaparkoval na okraji místní vozový park a zároveň po očku sledoval, co zajímavého se na festivalu děje. Na hudbu se občas zakolébal a malým tanečnicím pěkně zatleskal. Bylo to moc příjemné odpoledne a moc doufám, že příští rok se bude Khamororo konat zas.

---
Všechny fotky nafotil: Lukáš Houdek

Khamororo se konalo na Habrovce, což je místo, o kterém jsem před tím nikdy neslyšela. Přitom je kousek od Budějovický. Pokud nevíte, co budete dělat o víkendu, vyražte na 12. ročník festivalu bloumající veřejnosti HABROVKA, který podle fotek z předchozích ročníků nevypadá vůbec špatně.

2 komentáře:

  1. zas muzu jen fnukat, jak se v te praze mate, tolik akci .) taky se snazim synatorovi ukazat, ze clovek muze mit ruzne odstiny kuze, mluvi ruznymi jazyky.. tohle mate v praze jednodussi ,) kdyz jsme s nim byli v londyne (mel rok a ctvrt), navazoval pri piknicich v parcich kontakty uplne napric kulturami a rasami, strasne se nam ta bezprostrednost libila.. docela by mne zajimalo, jak by na tom byl ted jako trilety ,)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že v Praze je tohle jednodušší. I když je tu určitě dost lidí, kteří by od takovéhle akce dali ruce pryč. Je mi z toho smutno a doufám, že Erwíno bude vždycky hlava otevřená. Tobě a tvým dětem přeju totéž!

      Vymazat