úterý 10. června 2014

Sedmdesátý devátý týden

Do Čech dorazily tropy. Nechci si moc stěžovat, protože vím, že tak hrozný to zase není. Žila jsem dva roky v New Yorku a pak to - co se týče počasí - trumfla dalšími dvěma roky v St. Louis. Proti tomu, jak vypadají léta tam, je tohle slabej odvárek. Na druhou stranu jsou tam ale na tohle počasí vybavení a všude je klimoška. Tu my nemáme a tak jsme se byli po návratu z Boskovic schovat u babí. Stín zahrady, čerstvé jahody, pískovitě a brouzdaliště pro Erwína a hadicová sprcha pro Typošku, procházky parkem, kavárna se silnou kávou a sladkou zmrzlinou, Počernická jedenáctka z obnoveného Počernického pivovaru, večerní grilovačka s rodiči a vzpomínky na dětství byly moc fajn. Erwín si pořídil první odřené koleno a ani se s ním nepřišel pochlubit. Nastávající dny budeme nejspíš trávit schovaný doma. Uděláme si bazén ve vaně, kde se budeme rochnit aspoň třikrát denně. Teda pokud Erwín někam neschová špunt... Jaký je váš tip na přežití horka s dětmi?
---
Bodýčko H&M, kraťasy NEXT od tety Hany.

12 komentářů:

  1. Pokud jsem chodila do práce, vedra mi nevadila, pres den jsem byla v klimatizované místnosti a večer už to šlo. Nyní s miminkem celý den doma, je to teda peklo. Nedělá to dobře ani mě ani jemu. Pokud by vedra měla trvat týden, vidím to na odjezd na hory, ale ne vždy to jde....
    Nazén ve vaně nemáme, přes kočár jsem dala mokrou plínu, ale nevím zda to k něčemu je....balit mimčo do mokré plíny - to u nás neprošlo. taky bych uvítala nějaké tipy jak s mimčem vedro přežít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V bytě to fakt není nic moc. Naštěstí máme vanu. A na balení do mokrýho prostěradla si ještě pamatuju. Byl to pro mě silně nepříjemnej zážitek. Chápu, že se tomu brání i to vaše mimi...

      Vymazat
  2. Neustale se uklidňují, že jinde jsou na tom hůř a trvají ty vedra déle. Takže můj recept je pozitivní mysl, koupání a větrák :D Naštěstí mám doma pohodáře, který je protivný jen když se špatně vyspí a teplo mu nějak extra nevadí... (protože pak doma lítá nahatej)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si právě taky říkám. Ty naše tropy vždycky trvají jenom kolem týdne a to se dá přežít.

      Vymazat
  3. Vedro jsme trávili v Podolí nebo starejch Žlutejch lázních nebo pidibazénku na pidibalkóně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na veřejný koupáky nějak nemám odvahu. Říkám si, že tam bude tolik lidí, že mi z toho bude ještě větší vedro... :)

      Vymazat
  4. Doporučuji rozprašovač s vodou (případně dražší variantu - termální vodu z lékárny). Na cesty je to výborné, ale i doma se to hodí ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se tím občas chladím. Každý rok je naštěstí termální voda jako dárek v nějakým časopise. :)

      Vymazat
  5. My to resime zatemnenymi okny, rozprasovacem nebo sprskou a ven vychazime az v podvecer. Nastesti mame dum se dvorem a pergolou, kde se to da pozdeji odpoledne celkem dobre prezit. No a taky venkovni bazenek, samozrejme:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme stejné metody. Až na ten dvůr a pergolu. :)

      Vymazat
  6. Já jsem asi jediná, kdo to má rád. Rozhodně radši, než když prší.

    Můžu se zeptat na Erwínův účes? Můj syn (podobného věku) má obdobnou kštici, ale zatím jsem ho přistřihávala já, což je dál neudržitelné. Jak je to u vás s kadeřníkem a jaké dáváš zadání? Nerada bych, aby to dopadlo univerzálně strojkem. Jinak na to nemá tvar hlavy a hlavně by to byla škoda.

    Přeju hezký horký den, Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kateřino, zatím taky přistřihávám já. Občas se nám zdá, že už má to háro pěkně přebujelý a chtělo by to odborný zásah, ale pak si to zase nějak sedne a necháme to být. Hlídám jenom ofinu, aby mu moc nelezla do očí.

      Vymazat