úterý 5. srpna 2014

Osmdesátý sedmý týden

Tentokrát bylo focení rychlé. Erwín se pomazlil se svou novou "bibou," kterou dostal od tety Vandy...

...a vydal se na úprk. "Biba" je teď Erwínovo oblíbené slovo. Minulý týden jsme ho vzali do zoo a skoro nejvíc byl nadšený právě z ryb v indonéské džungli. Vzrušeně ukazoval a opakoval "biba" a "oko". Lední medvědi, sloni a koně taky dobrý. Bylo to vlastně poprvé, kdy v zoo na zvířata nějak reagoval. Kromě zoo jsme ještě podnikli výlet na Petřín a na Karlštejn. Měli jsme tu totiž na návštěvě - Typoškova bráchu s dětma. A ty Erwín taky miluje. Když odjeli, smutně volal "děti, děti." Pořád spolu něco vyváděli. Myslím si, že mu bude školka svědčit. Potřebuje už nějaký vzrůšo, které mu prostě každý den nedokážu zařídit. Taky si začíná zpívat. Udrží jakžtakž melodii a napodobuje slova. Nejraději má Houpy, houpy, kočka snědla kroupy, Kluky kočičí, Bing Bong song z Peppy Piga a David melech Jisrael. U toho nadšeně tleská a zpívá "chaj, chaj, chaj", což se tímto stalo prvním hebrejským slovem, které vyslovil. Chaj znamená život, tak to je optimistický. Jeho první a jediné a už skoro nikdy nezopakované anglické slovo bylo před pár týdny coookieee. A první slovo ze spaní řekl včera a bylo to ještě. 

2 komentáře:

  1. deti nam take chybi a casto se po nich ptame..:-(
    chaj a cookie krasna slova:-) hloubka i lehkost.. muj chlapecek rika nejradeji ahooj a licht.. :-)
    od zari budeme pravidelne dochazet do hudebni skolicky, byli jsme na dni otevrenych dveri a moc se nam to libilo, erwin bude ve skolce urcite take zpivat a tancovat
    uzijte si dny:-)
    mia (d.)

    OdpovědětVymazat
  2. Cookie je super :-D. Můžu se zeptat jak vedete malého k angličtině? Pouštíte mu pohádky? Čtete mu? A od kolika let? My bychom chtěli malou Esterku začít na angličtinu zvykat taky co nejdříve, ať jí to pak jde snáze. Teda snad.

    OdpovědětVymazat