pondělí 4. srpna 2014

The best of 07/2014

Červenec byl horký a my strávili spoustu času u mých rodičů, kteří mají domek se zahrádkou. Tam jsme se ve stínu stromů brouzdali v trávě, česali ovoce, koupali Erwína v pidibazénku a vůbec užívali léta...

Po tomhle článku o svojí slabé vůli jsem šla do sebe a přihlásila se na letní minikurz jógové terapie v letenském studiu Akasha. Hned první hodinu jsem si sice slušně namohla rameno, ale to mě neodradí a budu pokračovat. Taky jsem náhodou našla sympatickou americkou jogínku Adriene, která má vlastní stránku Yoga with Adriene a YouTube kanál. Občas si ji teď pro motivaci pouštím a doufám, že jednou budu taky s takovou lehkostí střihat i ty nejtěžší asány...

A když už jsme u toho internetu, tenhle měsíc jsem se kochala na české stránce CreativeLife, kde najdete zajímavé fotky a inspiraci na DYI projekty. Další podobnou stránkou, kde se dají najít shromážděné hezké fotky, vtipné články a zajímavé projekty, je Worn nebo překvapivě Čilichili od Vodafonu. Krásné fotky jídla si zdarma můžete stáhnout na FoodiesFeed, které dává všanc fotograf Jakub. Jeho projekt se dostal do výběru 16 Places to Find the Best Free Stock Photos na stránce Designmodo.

Díky blogu Růžová panda jsem objevila projekt HNST.LY, který propaguje tvůrce zajímavých věcí, které dělají s láskou a poctivě a jejich výrobky i prodává. Mohla jsem tak spatřit tvář Michaely Kárové, jejíž vkus obdivuju na jejím Pinterestu, a nakouknout do jejího ateliéru, kde vyrábí kamenné šperky pod značkou Mihulli. Jeden vlastním a moc ráda ho nosím.

V září se k nám chystá návštěva ze St. Louis, kde jsem dva roky bydlela. Nostalgicky jsem si pustila Eryku Badu, jejíž koncert jsem zažila u soutoku řek Missouri a Mississippi a moje oblíbené album Kind of Blue od Miles Davise, který se narodil hnedle přes most v East St. Louis. Když jsem hledala, kam Shawnu a Nata poslat, našla jsem blog Taste of Prague, který se vám pro návštěvy ze zahraničí třeba taky bude hodit. Kromě blogu se spoustu zajímavých informací, nabízí Taste od Prague i průvodcovské služby a pronajímá krásný byt na Letné.

Kdybych v srpnu vyšetřila volný večer, chtěla bych se podívat na nějakou akci v Contailall na Malé straně, Tiskárně na Vzduchu ve Stromovce nebo kavárně Přístav 18600 v Karlíně. Když čtu o takovýhle projektech, zastesknu si po bezstarostných studentských letech... Erwín má ale taky něco do sebe tak si třeba aspoň pustím jeden z dokumentů z 10 Best Documentaries About the Internet.

Z čeho jste byli v červenci nostalgičtí vy? A na co se těšíte v srpnu?

3 komentáře:

  1. Koukala jsem na šperky Mihulli,jsou uzasne,kde se dají sehnat v CR?
    Jinak moc pekny blog,jen mi prijde trochu ulitle psát pod fotky Erwina,v jakých znackovych "hadrech" je vyfoceny,jako kdyby na tom tak zalezelo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jito, já jsem si ten svůj koupila v obchůdku blízko Nové síně. Nevím, jestli je tam ještě mají. Určitě je ale seženeš na Fleru (http://www.fler.cz/mihulli), kde je Michaelu kontakt. Určitě ti ráda poradí.

      Co se týče těch poznámek o oblečení, je to spíš pro mě, protože jsem hlava děravá a zapomněla bych odkud co měl. Často jsou to dárky. Nekupuju žádné super značky, kterými bych se chtěla chlubit - HM, Lindex i Gap (ve slevě) patří k těm levnějším. Z popisu je navíc zřejmé, že toho oblečení nemá Erwín zas tak moc. Točíme dvoje kraťasy a několik triček. Víc toho opravdu nemá. A pokud se někomu nějaký kousek líbí, ví, kde se dá koupit. Pokud je aktuální, je tam i prolink.

      Vymazat
  2. Diky,Michaelu jsem uz kontaktovala,takze budu mit snad brzy taky nejakou radost:)
    Tak jo,me to jen mrzi,jak se dnes vse porovnava jenom pres znacky a penize.My mame desetimesicni holcicky (dvojcata),tak jsem rada ze maji co na sebe,protoze to maji na takovou chvilku,ze je mi lito nejak moc nakupovat.A dalsi neplanujeme,takze co s tim pak :)

    OdpovědětVymazat