pondělí 26. ledna 2015

Naše zimní kosmetická výbava

Co se týče kosmetiky, jsem poměrně konzervativní. Mám svoje oblíbené značky a jen nerada se svou pletí (a peněženkou) experimentuju. Když se narodil Erwín musela jsem se trochu zorientovat v nabídce produktů pro děti. Omrkla jsem několik značek a vybrala Weledu, od které jsem pořídila veškerou Erwínovu kosmetickou výbavu. S jejich produkty jsem spokojená, ale poslední dobou mi najednou přestaly vonět. Vrací mi totiž vzpomínky na ne úplně příjemné šestinedělí.  A byl tedy čas poohlédnout se po nějakém náhradníkovi...

 ...a zrovna ve stejnou dobu přišla nabídka vyzkoušet dětskou kosmetiku SebaMed Baby od firmy Sebapharma, která původně vyvíjela lékařskou kosmetiku. Na českém webu jsem nikde nenašla informace o obsahu, ale po progooglování jejich výrobků na zahraničních webech, jsem se rychle dozvěděla, že neobsahují žádné nežádoucí chemikálie, což je pro mě u dětské kosmetiky zásadní. A tak jsem na nabídku kývla a jala se na Erwínovi testovat. Přes rok - kromě ochranného krému - moc kosmetiku nepoužíváme. S nástupem zimy jsem si ale všimla, že Erwínova pleť na těle trochu zhrubla a na i na tváři se mu občas udělali hrubší flíčky. Obojí se naštěstí brzy zlepšilo. Krémy SebaMed Baby jsou krásně hutné, ale dobře se na pleti vstřebávají a navíc mi krásně voní. Vyzkoušeli jsme dětský pleťový krém, dětský extra jemný krém a krém na opruzeniny a s čistým svědomím vám můžu všechny doporučit. Milujeme i jejich bublinkovou koupel, do které mám občas chuť se Erwínovi taky naložit. Jediný výrobek, který mě úplně nenadchnul bylo dětské mýdlo (sydent), které bylo na mytí určitých zaneřáděných partií příliš jemné. Na miminka bude ale určitě výborné. My už holt občas potřebujeme silnější kalibr...

SebaMed vyrábí i kosmetiku pro dospělé. Dostala jsem několik vzorků a moc si oblíbila Sprchový gel Fresh Shower, který mi vůní evokuje lázně. Za odměnu jsem si mohla vybrat i něco od spřízněných značek. Sáhla jsem po koupeli svaly a klouby od firmy tetesept, v které jsem se macerovala už loňskou zimu a Blistex, který znám z Ameriky jako jeden z nejosvědčenějších prostředků na rozpraskané rty, který je vhodný i na doléčení oparů. Ráda taky používám dětskou kosmetiku od české firmy Manufaktura a nově i dánskou bio kosmetiku Urtekram. Co používáte na dětskou pleť vy? A jak jsou vaše další zimné vychytávky? 
---
Článek vznikl za podpory firmy, která tyto kosmetické výrobky propaguje. Věřte ale, že kdybych s nimi nebyla spokojená, nedoporučovala bych vám je. 

11 komentářů:

  1. Na plenkovou oblast cca dvakrát denně Sebamed nebo klasickou Rybilku. Jinak mažu kokosákem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rybilka mi smrděla. Na opruzeniny jsem na doporučení od kamarádky používala SudoCream, který je ovoněný levandulí, a při horší variantě PureLan. Teď mám SebaMed, ale už pro něj (naštěstí) nemám takové využití... Kokosák je dobrá volba. Občas ho používám, ale nenapadlo mě jím máznout i Erwína. Kokos = léto. A to já můžu.

      Vymazat
  2. A na tělo modrou Indulonu.
    Popravdě se mi na suchou kůži u dětí osvědčila výrazně lépe než Sebamed.

    OdpovědětVymazat
  3. Sebamedem (mycí emulze, krém) jsem začínala u obou děti (když byly úplná miminka). Oba měli/mají atopický ekzém ... Emmě pomáhala konopná mast a Tadeáše mažu klasickou modrou indulonou :). Jo a ještě mám ráda Sudocrem.

    OdpovědětVymazat
  4. Klárka měla také jako miminko atopický ekzém, proto s kosmetikou musíme opatrně. Díky ekzému jsem narazila na německou kosmetiku Linola a jsme nadšení. Na normální dny používáme krém Linola Gesicht a pokud mrzne a fouká tak Linola Fett. Na klasické promazávání (které už bohužel nedělám tak často jako když byla miminko) používáme lékárenský glycerinový krém a ten je skvělý, bez chuti a bez zápachu, ale účel plní na 100%.

    OdpovědětVymazat
  5. Weleda je fajn, vyhovuje nám od ní zimní krém, měsíčkový tělový a koupele při nachlazení, nic dalšího jsem od nich nezkoušela, od Sebamed jsem měla pár vzorečků, ale nějak mě nezaujal. U malé a teď i malého jsem měla moc ráda olej od Hipp a při loupání pokožky Excipial, aktuálně jsem nadšená z kosmetiky, plen a ubrousků od Seventhgeneration baby, jsou biologicky odbouratelné, bez parfemace a čehokoliv a nedám na ně dopustit, ubrousky se krásně tahají po jednom ven z obalu, pleny jsou bezvadně pružné v zapínání (oproti jiným eko plenám, které jsem zkoušela). Na vlásky jsem u dcerky používala ráda Alphanova bébé, protože jako jeden z mála opravdu neštípal do očí, měla jsem také moc ráda produkty od Melvity, ale ta už bohužel na českém trhu není.

    OdpovědětVymazat
  6. My máme do mrazu, pod nosík trápený rýmou, na případný ekzémek Linolu Fett. Sebamed mýdlo měla dcerka doporučené od kožní doktorky, když měla vyrážku z písku na rukou. Je šetrnější než běžné tuhé mýdlo a než tekutá mýdla.
    Sudocrem ten mi tak krásně voní.

    OdpovědětVymazat
  7. Když byl Samuelek miminko, tak jsme hodně používali Saloos, teď kombinujeme Weledu a Hipp, mají prima krém na zimu. Ale určitě vyzkoušíme bublinkovou koupel:-)

    OdpovědětVymazat
  8. když je potřeba mazat, mažu kokosákem, jinak ničím, na zpruzenej zadek zásyp leontýnku, preventivně nepoužívám nic

    OdpovědětVymazat
  9. Na obličej jsem si pro děti oblíbila dětské krémy od Hádka. Mají levandulový a heřmánkový.
    Používám i jeho nosní olej baby při rýmě.

    OdpovědětVymazat
  10. SebaMed dělá skvělou dětskou kosmetiku. Já na ni poprvé narazila před pár měsíci tady a jsem za to hrozně ráda. Je teda pravda, že ty jejich věci nejsou zrovna nejlevnější, ale alespoň jsou kvalitní. :-)

    OdpovědětVymazat