úterý 13. ledna 2015

Sto deset týdnů

Dalších deset týdnů za námi. Vysloužil si očkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím, se kterým jsem čekala, až mu budou dva roky. U paní doktorky se choval vzorně. Pěkně pozdravil, okoukl ordinaci a nastavil ručičku. Po upozornění, že to trochu píchne, pípnul au, vyfasoval náplast, znalecky si jí prohlídnul a poprosil: "ještě jednu!" Slíbili jsme mu, že za půl roku se dočká. Náplastí a "pígem" se chlubí dodnes. Náplast totiž pořád pěkně drží a obávám se, že její sundávání bude horší než samotná injekce… Na obrázku je se zvířátky z Dupla, které dostal od babí. Spoustu hraček jsme schovali a teď má ve svém hracím košíku jenom Duplo a svoje milovaná vozítka. Taky jsme ubrali z knihovničky asi půlku knížek a všimla jsem si, že si je teď častěji sám od sebe vezme a prohlíží. O víkendu u nás byla na lívancové snídani kamarádka a obdivovala, jak máme doma hezky uklizeno. Míň věcí se holt uklízí líp. Schovávání a obměňování hraček a knížek všem vřele doporučuju! Kromě toho jsme o víkendu podnikli rychlou cestu do Kladna a v neděli se jeli poveselit za babí a dědou do Počernic. A konečně jsme taky pověsili krásný plakát Noemovy archy z Designville a z postýlky mu vykukuje lemur od strejdy Kuby, kterej vypadá čtyřprocentně a proto mu ho koupil. A taky vymyslel další veleroztomilé slovo. Nosorožci říká „očomorec.“ Úplně si to říká o nějaký příběh s bláznivým obrázkem nového tvora... A takhle dělá slon! Tůůů.


Takhle dělá slon. Tůůů.
---
Tričko Tezenis od babí a tepláky s nápisem Moomins na zadku z Lindexu od maminky.

8 komentářů:

  1. Bibi nejoblíbenější duplo zvíře je "žišava", taky ji tam na posteli vidím... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žišava a očomorec - to bude bestseller dětské literatury! :)

      Vymazat
  2. My jsme byli včera na očkování, tak jsem zvědavá jak to zvládneme. :)
    Jinak s uklízením a tříděním věcí naprosto souhlasím. Doma i večer schováváme duplo, Eli hezky pomáhá a táta dá "kotičky hají". Jen ty auta se u nás pořád někde musí povalovat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spoluúčast na uklízení je u nás sporá. Erwína to baví asi tak pět sekund a pak začně bloumat kolem. Jako dítě jsem na tom ale byla dost podobně, takže mi to jenom pěkně vrací. A s ockovanim drzim palce. Pro nas to bude zitra tyden a zatim je to dobry.

      Vymazat
    2. Samozřejmě ten úklid nesmí trvat dlouho a někdy to dopadne tak že pri úklidu něco objeví na co zapomněl a začne si znovu hrát. Ale důležitější podle mě je, že ví že hracky se uklízí :)

      Vymazat
  3. Žišava, očomorec a kojójó :D Zdeňka

    OdpovědětVymazat
  4. rotovanie hraciek je super vec, tiez to tak robim. akurat mala zistila v ktorej skrini su ulozene a tak tam casto stoji s otazkou "co chces?" ( hovori o sebe v druhej osobe)
    ja mam problem s vyhadzovanim jej veci, ktore uz su nefunkcne alebo sa mi nepacia ( hracky z kinderiek, nepekne knihy ktore dostala, plesnive gumove hracky do vane). tak nejak sa nemozem prinutit vyhodit darcek od niekoho...

    OdpovědětVymazat