čtvrtek 22. ledna 2015

Podnik pro malý i velký hipstery

Moment je příjemná veganská kavárna kousek od Jiřáku. Nemáme ji zrovna po ruce, ale parkrát už jsme v ní byli. Většinou bez Erwína a/nebo bez foťáku. Nedávno jsem tam ale zavítala na sraz s kamarádkou, která zrovna žije v Bruselu, a návštěvu konečně pojala reportážně. Protože každá cool matka by sem měla aspoň jednou vzít svoje dítka, aby nasály tu pravou hipsterskou atmosféru!


Moment má dvě místnosti. V přední tlučou supercool lidi do svejch super elektronickejch přístrojů a popíjejí k tomu kafe z pražírny La Boheme se sójovym mlíkem. Vzadu je pak ukrytá místnost s poměrně velkorysým dětským koutkem.

Dětem je tu k dispozici docela slušný výběr knížek, plastová kuchyňka, houpací kůň a kobereček s krabicí hraček. Obsluha je nadmíru trpělivá a příjemná. A i osazenstvo podniku se Erwína na chvíli s láskou ujalo. Jedna čtyřnohá (a zrovna hárající) zákaznice dokonce Erwína zatlačila do kouta a vyjadřovala mu svoji náklonost s takovou vervou, až se z toho chudáček celý polekal. Láska je holt někdy trochu nevyzpytatelná. Kromě důležité životní lekce, ale dostal od chlapíka z kuchyně sladký mls a od mámy pusu, takže smutek byl brzy zažehnán.

Na Facebooku a blogu Momentu najdete každý den jejich denní nabídku. Na stálém jídelním lístku je ale dostatek dobrot, z kterých si určitě vyberete něco pro sebe a své ratolesti. Nabízí se ovesná kaše, lívance nebo Erwínem zbožňovaný hummus.
---
Moment
Adresa: Slezská 2315/62, Praha 2
Bezbariérový vstup: ano
Dětský koutek: ano 
Dětské menu: Ne, ale z nabídky pro dítě vždycky něco vyberete. 
Dětské židličky: ano
Místo na kočárek: ano 
Přebalovací pult: ano
Klady: Zatím se nám tu pokaždé líbilo. Skoro si ani nepřipadáte v Praze. Tenhle podnik by s přehledem uspěl i v mém milovaném Berlíně.
Zápory: Pokud věříte, že jídlo bez masa není jídlo, tady nepochodíte. A taky se nenechte zastrašit zvýšenou koncentrací fousatejch a potetovanejch chlápků. Jsou naprosto neškodný!
---
Další recenze podniků, které můžete navštívit s dětmi, najdete tady.




9 komentářů:

  1. Tak tam zkusim zajit s moji vegetarianskou kamaradkou :-) Navic kousek odtud bydli tchyne, tak to muzu spojit. Diky za tip. Chodila jsem vzdy kolem, ale nikdy nezasla....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem ti mohla rozšířit obzory ohledně podniků blízko tvojí tchyně!

      Vymazat
  2. Vůbec jsem netušila, ze mají dětský koutek a to chodim kolem skoro každý týden..Díky za info

    OdpovědětVymazat
  3. Je, Moment... Sice nejsem hipster, ale i tak se tahle kavarna stala moji domovskou. Proc? Muzu si tam jen tak lelkovat a nikomu to nevadi. Maji skvely vegansky menu za 120,-. A ty jejich cheesecaky! Zrovna ve stredu jsem si jeden odvazela domu. Kafe slo trochu s kvalitou dolu. Ale i tak je to jedno z mych nej mist v Praze:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi tam moc líbilo. Jen z těch veganskejch cheescaků jsem měla trochu srach. Kdysi jsem si dala dort v Loving Hut a nedal se vůbec jíst. Příště zkusím. Díky za tip!

      Vymazat
  4. Radko- ja moc LH nemusim, abych pravdu rekla. Ale pect v Momentu fakt umi, to se jim musi nechat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jídlo si v LH občas ráda dám, ale ty dorty byly fakt nepoživatelný... V Momentě se tedy příště odvážím.

      Vymazat
  5. Tak my tam dneska taky byli. Detsky koutek uz neexistuje. Kafe se absolutne nedalo pit (coz nam potvrdila i servirka, ale nekterym lidem pry i chutna - to me rozsekalo). A ten tvarohovej kolac nebyl tvarohovej, korpus ale dobrej. Tak nevim, co si o tom myslet. Ale misto a interier fajn. Ta obsluha na muj vkus teda docela pomala na to, ze jsme tam byli celkem tri. A fousace jsme taky potkali, takze to jediny nas potesilo:)))

    OdpovědětVymazat