čtvrtek 20. října 2016

Tipy na Halloweenskou oslavu




Erwín si letos vyžádal oslavu Halloweena a tak spřádám plány, jak mu přání vyplnit. Předchozí víkend budeme v Žatci a samotný Halloween vychází na všední den, takže to žádná velkolepá akce nebude. Spíš tematická večeře zakončená strašidelným filmem.

Dýni už máme. Erwín si ji vlastnoručně navrhl - zub je sice mimo pusu, ale je třeskutě roztomilá, ehm strašidelná... Zkusím ji na památku vyfotit. Pokud se mi to povede, určitě se s vámi o fotku podělím. Kromě dýně by to ještě chtělo nějakou výzdobu. Z dob, kdy jsem doma ještě pořádala mejdany, mi zbyly nějaké dekorace. Taky jsem našla tuhle sadu na parádní Halloweenský večírek. Určitě se spolu pustíme aspoň do výroby podobné girlandy. Třeba se ale rozšounem a vyrobíme toho víc.

Další věc, kterou si Erwín v poslední době několikrát vyžádal, jsou párky. Doma jsme je měli snad jen jednou, ale evidentně na něj udělaly dojem. Zároveň ho v Marks and Spenceru zaujaly sušenkové prsty. Koupím tedy nějaké dobré čistě hovězí párky, vyříznu na nich nehty, přidám trochu kečupové krve a to by bylo, aby mu nechutnaly...

Jako dezert spolu upečeme cookies, které přizdobíme pavouky. Ty hravě zvládnem ještě před cestou do Žatce, necháme je uležet a v pravou chvíli vyndáme. Recept na ty z obrázku najdete na tady. Pavoučci se dají vyrobit i z rozinek. A pokud se na pečení zrovna necítíte, zaskočte si do Leli's Cupcakes na super stylové Halloweenské cupcaky, které Lelí na oslavu tohohle svátku chystá. Pro americké sladkosti pro případné koledníky se zase vypravte do Candy Storu nebo už do zmiňovaného Markse a Spencera.

Před spaním by to chtělo nějaký strašidelný film. Napadl nás třeba Mrňous a čarodějnice, ale trochu se obáváme, že by z toho mohl mít Erwín noční můry. (Já při jednom z večírků v ložnici, kde se odkládaly kabáty, nechala běžet Vymítače ďábla a pak se tam bála několik nocí spát...). Nejspíš nakonec zvolíme nějakou míň strašidelnou Halloweenskou epizodu Simpsonů. A mrňouse si pak pustíme s Typoškou sami. Vy můžete taky (najdete zde).

Oslavu strašidel a dušiček si pak ještě protáhneme - a pokud to počasí dovolí - vyrazíme druhý den večer do Stromovky na tradiční oslavu Dia de los Muertos, kterou pořádá divadlo Alfréd ve dvoře. Podrobnosti o akci najdete tady. Na obojí zkusíme pozvat nějaké kámoše a doufám, že bude Erwín s oslavou spokojen!
---
Co vy? Budete Halloween taky slavit? A nenapadá vás nějaký strašidelný film pro skoro čtyřleté děti? 

7 komentářů:

  1. Ty párkoprsty vypadají hodně věrohodně :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jo jo slavit budeme to se ví :-D Jesse je z Halloweenu poprvý úplně mimo, ty minulý dva si tolik neužil, teda loni se naučil jíst čokoládu. Letos je v pondělí, takže se mu to protáhne na několik dní, v pátek má oslavu ve školce, o víkendu po městě a v pondělí si jako všichni rodiče beru půl dne volna, s Amíkem se převlíkneme do kostýmů, navlíkneme mini chlapíka a jdem na trick or treat už se těším. Za mě je to nejlepší americkej svátek!

    OdpovědětVymazat
  3. Ve Stromovce se potkame! Loni jsme si to uzili moc!

    OdpovědětVymazat
  4. U nas je Halloween druhy nejoblibenejsi svatek hned po Vanocich...;) Detem jsme driv kazdy rok pousteli Curious George Halloween Boo Fest, nez ho omylem muz smazal a na youtube uz neni ke zkouknuti. Nicmene deti to zboznovaly a stale na nej vzpominaji. Takze Mala carodejnice to jisti. Ale koukame taky na It's a great pumpkin, Charlie Brown a zitra si pustime halloweenskyho Caillou. To jsou spis tematicky pohadky, ale mily. A cely rijen poustime Halloween songs od Super Simple Songs. Bavi to i me, ale tim bych se nemela chlubit, ehm. A samozrejme tancime na Thriller :) Carodejnicky prsty peceme sladky (dle Apetitu), taky hady z listovyho testa a dnes jsme pekli dynicky z kynutyho testa (nejvic nejlepsi). A kostatka ze slanych tycinek a nastrihanyho syru. Krasny konec rijna, Slavka

    OdpovědětVymazat
  5. možná bych zkusila http://www.csfd.cz/film/297732-norman-a-duchove/prehled/

    OdpovědětVymazat
  6. Také jsme využili naši ložnici jako místo, kde si děti mohou hrát. Je to přeci jeden z mála dní v roce, kdyby člověk a rodič měl dělat nějaké ty ústupky, no ne?

    OdpovědětVymazat