
Akce byla parádně připravená. I občerstvení bylo v souladu s tématem a všechny nabízené pokrmy měly s kvašením něco společného.
A zatímco Adélka spokojeně rabovala místní výzdobu...
...já jsem si (v relativním klidu) vyslechla několik zajímavých přednášek o procesu výroby (nejen) fermentované dětské výživy a o zdravotních benefitech, které pro nás kvašené potraviny mají. Doma jsem si ještě fermentaci proťukla a na stránce Bezpečnost potravin se dozvěděla, že při fermentaci se některé látky štěpí na jednodušší a díky tomu jsou pak třeba bílkoviny lépe stravitelné. Kvašením vznikají i zdraví prospěšné vitamíny skupiny B a některé z kvašených potravin (třeba jogurt, kefír, některé sýry nebo kvašené zelí) navíc fungují jako probiotika, která podporují správnou funkci střevní mikroflóry. (Původní text najdete tady.) Kromě jogurtu toho ale na výběr z kvašených potravin pro ty úplně nejmenší děti nemáte a i proto uvádí Hami na náš trh tohle fermentované kojenecké mléko.

Pro úplnost ještě fotka se složením a obsahem živin. Tak co? Zaujalo vás to? Pokud ano, více informací najdete tady. Fermentovaná mléka přijdou na trh v dubnu, takže se po nich už můžete začít poohlížet, případně je vyzkoušet na Feedu, kde jsou přednostně k mání.
---
PS: Za mě má teda Hami i nejkrásnější obaly. Látková zvířátka z jejich krabic pro ně navíc navrhla a ušila česká maminka, což mi u takové firmy přijde moc sympatické.
Škoda, že to nebylo před rokem :( přechod na UM dával Vikimu docela zabrat...
OdpovědětVymazat