čtvrtek 13. července 2017

Přírodní deodoranty, které fungují

Před pár dny jsem na Instagramu nabízela k přenechání téměř nepoužitý kuličkový deodorant od Weledy, který mi úplně nesedl. Strhla se tam zajímavá diskuze s tipy ohledně těch nejzaručenějších přírodních přípravků proti potu. Inspirovalo mě to pro vás nafotit tři přípravky, které se mi osvědčily. Mrkněte na ně.

Dry by Nature od Desert Essence je moje stálice už několik let. Obecně preferuju tuhé deodoranty a dlouho jsem hledala náhradu za Tom's of Maine, který jsem roky používala v Americe. Tenhle vyhrál. Je bez parfemace a tím pádem se netluče s mým oblíbeným parfémem. Taky nebarví oblečení, což je docela důležitý aspekt pro někoho, kdo chodí oblečený převážně v tmavých barvách. Deodorant jsem doporučila i své "nepřírodní" kamarádce a je s ním taky spokojená.

Znalci si mohou přečíst na fotce přesné složení. Ostatním možná bude stačit informace ze stránky Biooo, že "Deodorant Desert Essence eliminuje tělesný zápach díky obsahu tea tree oleje a výtažků z vilínu viržinského. Obě tyto byliny mají výborné dezinfekční a antibakteriální schopnosti." Jelikož zápach potu se dostaví až po styku s bakteriemi, lze mu předejít právě jejich zlikvidováním, o což se zmíněné bylinky hravě postarají. Já jsem si několikrát ověřila, že u mě záleží i na mýdle, které před použitím deodorantu použiju. U mě funguje třeba ten z řady Urtekram Calendula, který teď dětem tajně používám. Na přesné složení s vysvětlením jednotlivých ingrediencí včetně uvedení možných alergenů v deodorantu se můžete podívat tady.





Deodorant Levandulové pole od české značky Biorythme mi doporučili v prodejně s přírodní kosmetikou Country Life. Jeho tvůrkyně je vystudovaná chemička a nadšenkyně do přírodní kosmetiky, která si tenhle poklad vyrobila tak trochu pro sebe. Psala jsem o něm už když jsem si ho pořídila (tady) a slíbila, že vám dám vědět, jak funguje. Nanášení je trochu pracnější než u tuhého deodorantu, ale to je jediné, co bych mu vytkla. (Tedy ještě by mohl mít trochu hezčí design, ale to se časem třeba taky doladí.) Je ve vysouvacím obalu, který usnadňuje nanášení. Jak mi v obchodě doporučili, krém by se měl v podpaždí rozetřít, tak si stejně ale musíte při nanášení trochu ušpinit ruce. Já jsem si ale na tenhle způsob nanášení docela rychle zvykla, i když je pravda, že když pospíchám, sáhnu po tuhém od Desert Essence.

Jak je patrné z předešlé fotky, je už značně opotřebovaný a cedulka se složením se mi odlepila. Našla jsem ale fotku k již zmiňovanému článku, tak vám ji sem dávám. Vysvětlení základních složek deodorantu jsem si vypůjčila z webu výrobce: "Hlavními ingrediencemi je kakaové máslo vysoké kvality a Triethyl Citrate (jinak zvaný také Lemon Ester) a Farnesol. Triethyl Citrate je rostlinný ester kyseliny citronové, který se dokonce používá v potravinářství a Farnesol je zase přirozenou součástí některých esenciálních olejů (např. neroli, růže, citronela)." Osvědčil se mi (zase v kombinaci se správným mýdlem) i v náročnější dny. Je sice trochu výraznější, ale jeho levandulovou vůni mám ráda, takže mi to vůbec nevadí. Pro ty, co levanduli zrovna nemusí, Biorythne vyrábí deodoranty i v jiných vůních včetně verze bez parfemace. Navíc si můžete, stejně jako já, koupit menší balení na vyzkoušení. Mrkněte sem.


Nedávno jsem se nechala zlákat ke koupi krémového deodorantu Čistá pazuška od slovenské značky Mylo, o kterém jsem slyšela a četla mnoho pochvalných slov. Stejně jako deodorant od Biorythme se musí při nanášení dobře rozetřít v podpaždí rukou. A stejně tak voní výrazněji než neutrální Desert Essence. Jeho vůně je ale tak příjemná, že mi naopak během dne dělá milou společnost. Značka Mylo sází kromě svého složení i na krásný design obalů, což třeba na mě docela funguje. Jeho skleněný a tudíž ekologický obal i jednoduchá etiketa mě prostě baví.

A opět obligátní fotka složení, o němž jsem tentokrát čerpala informace z webu NuSpring. Mezi jeho účinné látky patří škrob z maranty, éterické vzácné oleje z palmové růže, neroli a fragónie, kokosový olej, farnesol a lemonester. Čistá pazuška  neobsahuje sodu bikarbonu, včelí vosk, hliník ani alkohol. Jako předešlé dva kousky mě doláže ochránit i v teplejších dnech. Když je ale venku 35°C ve stínu, samozřejmě nelze čekat, že vaše podpaždí zůstane suché. Ani jednou se mi ale nestalo, že bych se musela obávat o bezpečí kolemjdoucích.

PS: V diskuzi na IG několik účastnit přísahalo na deodorant od Naturalis, který jsem našla třeba tady.
---
Co vy a přírodní deodoranty? Používáte je a osvědčily se vám? Máte nějaké oblíbené značky? 

5 komentářů:

  1. Neparfémovaný od Biorythme jsem si jednu dobu kupovala, ale po čase mi začala vadit právě ta aplikace. A podezřívám ho, že mi obarvil bílá trička v podpaží. Ale na krémy od téhle značky nedám dopustit. Děkuji za tip na Desert Essence, v Biooo ho musím okouknout a Lavera už mi dochází.

    OdpovědětVymazat
  2. Musím zkusit, já stále ten svůj hledám ...

    OdpovědětVymazat
  3. My company is offering loan at 2% interest rate whatspp +917738214856



    We offer the right solution to your financial needs. just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies I'll
    advise you can contact us we believe in customer service
    abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp +917738214856
    Mr Ibrahim

    OdpovědětVymazat
  4. Já také používám přírodní deodoranty. Jejich výběr ale zas až tak moc neřeším. Vybírám si akorát takové, které moc nevoní, protože používám kvalitní parfém , který krásně voní a nechci, aby se vůně navzájem překrývaly.

    OdpovědětVymazat
  5. Dá se ještě někde sehnat ten váš oblíbený neparfémovaný? Chtěla bych pro syna. Děkuji

    OdpovědětVymazat