pondělí 3. července 2017

SEZNAM NA LÉTO aneb SUMMER 2017 BUCKET LIST

Před dvěma roky jsem si do zásoby připravila seznam letních aktivit, který tu měl veliký ohlas. Loni byla moje mise jediná - přežít. S malým miminkem jsem neměla žádné velké ambice a pro inspiraci si znovu vytiskla soupis z předchozího roku. Od té doby už z Adélky vyrostl super (i když pořád trochu trpasličí) parťák na kratší výpravy i celodenní výlety. A ke slovu se opět dostává potřeba mít po ruce seznam, ke kterému se můžeme uchýlit a vytáhnout před dětmi nějaké pěkné výletní eso z rukávu.


V některých bodech bude podobný tomu původnímu, protože některé výlety a aktivity se nám osvědčily a budeme je chtít podniknout zas, k některým jsme se ještě nedostali a některé položky přibyly.

20 nápadů pro slunné dny v Praze

1. Stromovka – za nás osvědčená klasika, kterou máme skoro za humny. Letos tam navíc přibyl rybníček, kde se dá i „na vlastní nebezpečí“ cachtat. Mrkněte na fotky z našeho prvního letošního pikniku, který jsme si tam nedávno udělali - tady.
2. Vodní svět v areálu Gutovka ve Strašnicích, kam se chci podívat už pěkně dlouho. V areálu se nachází i další atrakce, jako je horolezecká stěna, skatepark, sportovní hřiště či lanové centrum. Info o areálu najdete tady. (Jen z fotky to vypadá, že vodní skluzavky jsou na slunci a není se moc kam schovat.)
3. Hostivařský park – další pražská destinace, která mě láká. V tomto článku jsem našla tip na šestikilometrový výlet přes Přírodní park Hostivař–Záběhlice a Hostivařskou přehradu, který se dá podniknout s kočárkem i s dětmi na odrážedlech.
4. Toulcův dvůr – možná že při výpravě do Hostivaře ale dojdeme jenom sem a pokocháme pohledem na zvířátka v místní farmě. Více o Toulcově dvoře hledejte zde.
5. Lesní zoo v Chuchelském háji – tenhle výlet jsme podnikli s Adélkou v břiše a je čas si ho zopáknout. Vzali jsme to pár kiláků pěšky ze Starého Slivence, prohlídli zoo park, který se specializuje na zvířata žijící v české přírodě, a hezky z kopečka sešli do Malé Chuchle, což je jen jedna stanice autobusu od Lihovaru nebo dvě na Smíchovské nádraží. Na report z téhle procházky se můžete podívat tady.
6. Dopraní hřiště – Erwín byl se školkou na dopravním hřišti před několika týdny a doteď si o tom chce před spaní vyprávět. Trochu jsem to proťukla a zjistila, že je jedno na Letné kousek od Sparty. Můžete tu drandit ve vlastním nebo si kolo či koloběžku půjčit. A navíc tu je i regurelní dětské hřiště. Víc informací najdete tady. A našla jsem ještě jedno dopravní hřiště Na Vypichu, kde je k dispozici i lanová pyramida, lezecká stěna a lanová dráha a prý je tu i zázemí pro menší děti.
7. Plavba lodí z Holešovic do Karlína – taková naše nouzovka na dny bez velkých plánů a ambicí. Přívoz je pro děti zážitek, stejně jako následná výprava do Karlína pravou pražskou divočinou. V Karlíně se pak zabavíme na hřišti u Invalidovny, a pak se vydáme osvěžit k Divokým matkám nebo se trochu projdem a zajdeme na zmrzlinu do Parlor Cafe. Nebo se zaseknout Přístavu 18600. Fotky z jedné takové cesty si můžete prohlídnout tady.
8. Kampa – skvělé místo na piknik, krmení labutí u řeky a lezení po miminech od Davida Černého. Je tu i dětské hřiště, které vám poskytne zábavu, když už děti nebude bavit běhat po parku. Cestou se nezapomeňte stavit na zmrzlinu v Angelatu. Já se navíc těším, až se podíváme do nové kavárny ve Werichově vile, na kterou mě nalákal nedávný rozhovor s cukrářkou Ivetou Fabešovou, která si ji tu otvírá. Když už tady budete, mrkněte se do muzea Karla Zemana (report z naší loňské návštěvy najdete zde), u kterého si můžete udělat i projížďku po Čertovce. Nebo zajděte do Muzea Kampa, kde je zrovna bezva výstava Adolfa Borna.
9. Botanická zahrada – příjemné místo na procházku, kterou můžete zakončit v místní vinárně s výhledem na Prahu. V pokladně můžete dětem za 35 korun koupit mapu s archem samolepek, podle které mohou pátrat po 14 největších místních zajímavostech. Nedělní odpolední procházku si tu můžete zpříjemnit koncertem klasické hudby, který začíná v 15:00. Seznam letošních koncertů najdete tady. A do kalendáře si taky můžete poznamenat 22. červenec, kdy se tu bude konat Indiánský den. Rodinná vstupenka vás sem vyjde na 250 korun, tak to chce pořádně využít! (A pokud nemáte dost, mtkněte se ještě na report z naší loňské návštěvy.)
10. Anežský klášter – ráda bych v létě prozkoumala zdejší nedávno otevřené zahrady a objevila domeček od Franty Skály. V létě se tu koná spousta akcí pod hlavičkou Anežka LIVE! S dětmi se můžete vypravit třeba 30. července na recyklační workshop Já na tom dělám. Celý program Anežka LIVE! najdete tady, informace o nově zpřístupněných zahradách zase tady.
11. Divoká Šárka - Typoška o tomhle místu několikrát básnil. A já, ač rodilá pražačka, jsem tu nikdy nebyla. Je to ideální místo na procházku i koupání.
12. Pražský Simmering - cesta vlakem k prázdninám patří a pražský Simmering nás svezl už několikrát. Hned řada zastávek na trase nabízí krásné procházky po okolí. Jednou z nich je Cibulka, kde jsme byli, když byl Erwín ještě v kočárku a Adélka na houbách (report a instrukce na cestu zde). Že bychom se sem letos zase podívali?  
13. Obora Hvězda - dokonce i sem se dá dojet vlakem. Každá cesta vlakem totiž povýší výpravu na opravdicý výlet. I kdyby to mělo být jen do Ruzyně a pak kus pěšky.
14. Krčský/Kunratický les - Typoška miluje les. A tak se snažíme občas do nějakého vyrazit i v Praze. Sem se dá na rozdíl od předchozího tipu dojet metrem. Trochu úlet, ale když vezmem odrážedlo, myslím, že by se tu mohlo Erwínovi líbit. Na report z našeho předchozího výletu se můžete podívat tady.
15. Žofín / Slovanský ostrov - sem budeme muset jít provézt Erwína na šlapadle ve tvaru auta. Pokaždé když jdem kolem Vltavy, tak o tom totiž básní. A taky si pamatuje, jak se tu několikrát svezl v Českém lvíčku - zmenšeném modelu parovozu Český lev, který na Žofíně jezdil v roce 1841. (Více zde) Tentokrát se projede i Adélka a zatímco budou chlápci šlapat po Vltavě, my si tu spolu pohrajem na dětském hřišti.
16. Pražská zoo – tahle položka nesmí na letním seznamu chybět, ale chce si to na návštěvu vybrat spíš nějaký den pod mrakem, a ideálně ve všední den. Pokud vás tedy k pozorování nejvíc nebaví Homo sapiens. Na návštěvu se můžete připravit s knížkou Hvězdy pražské zoo. A zpátky do civilizace to vemte třeba parníkem.
17. Letiště Václava Havla - Erwín má strach z létání. Asi tím, že letadlo vlastně nikdy pořádně neviděl. Možná se sem vypravíme na klasické koukání na startující stroje z letištní terasy. Možná se vypraíme k nějakým valům, odkud letadla pozorují nadšenci. A možná si počkáme na nějakou akci pro děti, kterou tu čas od času pořádají. Informace o exkurzích najdete tady.
18. Letecké muzeum Kbely - muzeum, do kterého se chystáme podívat už pěkně dlouho. Jako malá jsem tam byla s taťkou na nějaké akci a poprvé viděla psát araba do nějaké pamětní knihy zleva doprava a potřásla si rukou s Remkem. Poté jsem si tajně dlouho nemyla ruce, měla jsem pocit, že jsem se dotkla vesmíru a nechtěla jsem ten dotek smýt. :) Vás tam asi takové terno nečeká, zato si můžete prohlídnout desítky letadel. Součástí Leteckého muzea Kbely je i expozice umístěná v hangárech Staré Aerovky v Letňanech (cca 900 metrů od kbelského areálu). Mrkněte na muzejní web. A možná vás potěší, že vstup je sem zdarma.
19. Chvalský zámek - ten se nachází v Horních Počernicích, kam se lehce dopravíte buď autem nebo vlakem z Masaryčky. Přes léto tu je výstava  v Hlavolamy v uličkách starého města a v programu je i několik tematických víkendů pro děti. Více informací najdete tady.
20. Vlastivědná procházka – aspoň jednou bych si chtěla střihnout nějakou vlastivědnou procházku jenom s Erwínem. Baví ho pražská strašidla, tak třeba nějakou o nich. Zajímavě vypadají tyto.

20 nápadů na jednodenní výlet (z Prahy)

1. Park Mirakulum - byl už na mém původním seznamu, ale podívali jsme se sem teprve nedávno. Report, kterým vás tam doufám zlákám, najdete tady.
Cyklohráček
2. Kutná Hora - příjemná destinace na jednodenní výlet. V pohodě si stihnete projít centrum, nakouknout do sv. Barbory, navštívit GASK, kde na děti čeká krásný dětský koutek od umělkyně Evy Koťátkové  a interaktivní vizuální herna. Zaskočit můžete i do Muzea stříbra, kde je v podzemí vidět i opravdový důl. Pak je tu samozřejmě ještě Kostnice a nespočet restaurací a cukráren, do kterých se vás budou děti pokoušet zatáhnout.
3. Vyhlídka Máj - krásný výhled na meandr Vltavy. Nedávno sem podnikla výlet Tereze / Madame Coquette s celou partičkou. Na Instagramu ji někdo psal, že je to profláklé místo, já o něm ale třeba předtím nejspíš neslyšela. Pokud si chcete taky zaplnit mezeru ve vzdělání, mrkněte k ní na blog.
4. Lužná u Rakovníka - přes Lužnou jezdíme do Žatce a vždycky vyhlížíme místní vlakové muzeum. Nejspíš už je na čase se sem tohle léto podívat...
5. Cyklohráček / Okoř - když už jsme u vlaků, rádi bychom zase někam vyrazili Cyklohráčkem. Dopraví vás na Okoř či do Slaného. Zajímavých zastávek ale nabízí víc a jednou z nich je i lesní zoo (Sem ale ze zastávky vlaku pěšky nejspíš nedojdete. Na kole se to ale zvládnout dá.) Report z naší minulé výpravy najdete tady. A pokud se vám na Okoři zalíbí a budete tu chtít strávit romantickou noc, okoukněte Rodinný hotel Okoř, kde jsme si při minulém výletě s kamarádkou dávali na terase kafe a snily o víkendu bez dětí. Tohle místo, tedy vesnice hned vedle, nabízí ještě penzion a restauraci V polích, která se pravidelně umisťuje na seznamu nejlepších českých restaurací.
6. Zeměráj - nedávno jsem tenhle "přírodní park plný zážitků pro děti i dospělé" objevila na Instagramu. Na webu slibují archeopark raného středověku, kilometr dlouhou přírodní stezku naboso, archeologické a paleontologické naleziště, bludiště, dětskou vesničku, interaktivní hernu, dětskou únikovou hru, lukostřelnici, množství přírodních hřišť různého zaměření, tajemnou cestu za pokladem a pátrání po Kamenech času. Autobusem to sem z Prahy trvá necelé dvě hodiny, autem tu jste cobydup. To zní docela zajímavě, co? Podrobnosti najdete zde.
7. Botanicus - centrum řemesel a bylinné zahrady. Výlet podobného ražení jako předchozí tip. Vlakem se sem dostanete za necelou hodinu. O víkendech se navíc k běžně otevřeným dílnám dráteníka, k výrobě mýdel, provazu, svíček či papíru otevřou dílny řezbáře či kováře. Všechna řemesla si můžete vyzkoušet a zároveň se také dovědět více o jejich historii. Pokud se sem vypravíte v sobotu, můžete vidět kejklířská, divadelní a hudební vystoupení. V hodovní síni si tu pochutnáte na pokrmech připravených z produkce místních ekologických zahrad. Více informací zde.
8. Únětice - pivovar & pocházka, na to by se dal Typoška zlákat. Jede sem autobus z Dejvický. Pokud se vám podaří vypakovat dřív, nasnídejte se na trzích na Kulaťáku. Oběd si dejte v pivovaru a pak to vemte pěšky kolem penzionu a restaurace U Lasíků, která je vyhlášená svými koláči, do Roztok u Prahy. Nedávno jsme to takhle prošli a je to pohoda. Nic náročného. Tichým údolím vede asfaltová stezka, takže se dá tenhle vejšlap zvládnout i s kočárkem či odrážedly. Cestou si navíc můžete smočit nožky v potůčku. / Roztoky u Prahy - další možnost je to vzít obráceně. Anebo tu zůstaňte a navštivte místní zámek s parkem a pak zajděte na zahrádku U zvířátek. Anebo se vydejte pěšky zpět ku Praze. Jeden pidireport z podobného rychlovýletu najdete tady.
9. Beroun / Karlštejn - do Berouna mě jednou Typoška vzal v začátcích našeho vztahu. První značenou turistickou cestou v Čechách jsme se vyplazili až ke Karštejnu. Prý se to dá ale pohodlně dojít podél řeky. Před cestou se občerstvěte ve vyhlášeném podniku Black Dog, kde mají bezva hambáče. (I na vegetariány tady taky myslí, nebojte.) A Karlštejn patří k vyhlášeným panoramatům a povinným výletním destinacím.
10. Kokořínsko - sem se taky vypravujeme už nějaký ten pátek. Dokonce jsem sem chtěla před pár týdny vzít i Typošku, ale pak jsem zjistila, že hotýlek, který jsem k tomu měla vyhlídlý, hledá nového majitele. Z nádraží Holešovice nám tam jede přímý autobus, tak to můžeme vzít i na otočku. Jeden tip na procházku kolem skalních reliéfů najdete tady.
11. Pikovice / Petrov u Prahy - další výlet k řece. Tentokrát k Sázavě. V Petrově u Prahy jsme kdysi měli chatu, tak sem z nostalgie jednou za čas zajedeme. Jede sem vyhlášený Posázavský pacifik, který už má ale svou slávu bohužel dávno za sebou. Smočíme nohy v řece, poahojujem projíždějící vodáky, k obědu dáme řízek nebo nějakou jinou českou pochoutku z omezeného výběru místních podniků, vyšplháme na vyhlídku, z které jako batolátko málem skulem střemhlav ukončil svůj život můj tatínek, projdeme se v lese, dáme si zmrzku v místní curárně a sednem na vlak a jedem zase zpátky. Někdy vystoupíme o pár zastávek dřív a podél řeky do Pikovic dojdem. Někdy Petrov u Prahy přejedem a jdem do lesa na houby.
12. Říčany / Plovárna Jureček - plovárna v prvorepublokovém stylu, která ještě čeká na naše otestování. Předběhnete nás? Více info tady.
13. Dobříš - čeká vás zámek se strašidelnou prohlídkou pro děti a dobovou restaurací i dva různé zámecké parky. My jsme tam jeli vlakem, zpátky zvolili rychlejší variantu autobusem. Report z výpravy, kterou hodláme podniknout zas, najdete tady.
14. Kladno - tady bydlí Typoškova milá sestra. A ta má na zahradě bazén. (Pro sestry bez bazénu tu ale čeká akvapark a koupaliště Sletiště, které prý taky není vůbec špatné.)
15. Tábor - ani nevíme proč, ale Tábor nás v poslední době k výletu láká. Vlakem to sem není daleko. Mají hezké náměstí, zoo a cukrárna tu taky nějaká bude. A děti toho upřímně víc nepotřebují.
16. Ústí nad Labem - další možnost výletu do zoo. Byli jsme tu vloni a Erwín se sem chce vrátit a podívat se zase na nosrožce. Navíc tu mají i lanovku, kterou třeba příště taky vyzkoušíme.
17. Mělník - tady jsem byla jen jednou jako malá. Možná by stálo za to se k soutoku Vltavy a Labe vypravit. Erwína by mohlo zlákat místní podzemí a kostnice. Dá se sem dojet vlakem a ti, co nespěchají si sem můžou zajet i parníkem.
18. Černošice - další nenáročná výletová varianta. Procházka kolem vody je fajn. V dobrém počásku se tu dá i koupat. A pak zajít do lázní na nanuka. Takhle se tam Erwínovi líbilo, když byl ještě (skoro) mimino.
19. Klučov - tady je taky plovárna, i když značně skromnějších poměrů. My tu ale máme kamarády, které bychom už zase konečně mohli navštívit.
20. Mokrovraty / les - cestou do Mokrovrat za kamarády jsem loni viděla bezva plácek s potůčkem u lesa. Pokud se sem vypravíme, napíšu o tom. Zatím je tenhle neprobádaný tip spíš pro nás.

17 nápadů na hrátky doma a na zahradě
Ať už doma nebo u babí a dědy v Počernicích a v Žatci

1. Grilování, pečení na ohni a jezení al fresco
2. Vyrobit si něco z kartonových krabic - třeba raketutelevizi, silnici, nebo hru na zahradu
3. Zbudování týpíinspirace zde
4. Přespání na zahradě ve spacáku či ve stanu
5. Foukání obr bublin - návod najdete tady
6. Sbírání lučního kvítí
7. Malování na kamínky - třeba veselé barvyobličejepísmenka nebo dopravní značky
8. Udělat si vlastní loutkové divadlo - nápady a návody tadytady nebo tady
9. Vyrobit si indiánské čelenky a hledat schovaný poklad
10. Malování prsty
11. Upéct ovocný koláč a citronové sušenky pro tátu
12. Vyzdobit si květináč - inspiraci najdete třeba tady, tady a tady
13. Cachtání v bazénku
14. Potisknout si balící papír nebo vyrobit obrázek razítky z brambor
15. Dopřávat si domácí zmrzlinu a smoothies
16. Přes den pozorovat mraky a v noc hvězdy
17. Uspořádat na zahradě turnaj v kuželkách nebo v nějaké jiné venkovní hře
18. Nacpat se podomácku vypěstovaným ovocem a zeleninou (a možná i společně pomoct nějaký ten záhonek vyplít.)
19. Krmení koňů, kachen, ryb a mravenců
20. Řádění s bratrancem, sestřeničkama a kámošema

32 komentářů:

  1. Tábor ani Ústí nad Labem bych nezařadila do "okolí Prahy"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem tím výlety, které se dají z Prahy podniknout na otočku. Popisek jsem ale pro jistotu změnila, aby nebyl zavádějící.

      Vymazat
    2. My severočeši nesouhlasíme:-)) Ústí je z Prahy hoďku přímým vlakem (navíc vlakem s oddělením pro matky s dětmi). Takže hurá na sever! :-D

      Vymazat
    3. FINANCIAL RESTORATION: fundingloanplc@yahoo.com

      Hello am Nathan Davidson a businessman who was able to revive his dying business through the help of a Godsent lender known as Jason Raymond the CEO of FUNDING CIRCLE INC. Am resident at 1542 Main St, Buffalo, NY.. Well are you trying to start a business, settle your debt, expand your existing one, need money to purchase supplies. Have you been having problem trying to secure a Good Credit Facility, I want you to know that FUNDING CIRCLE INC. is the right place for you to resolve all your financial problem because am a living testimony and i can't just keep this to myself when others are looking for a way to be financially lifted.. I want you all to contact this Godsent lender using the details as stated in other to be a partaker of this great opportunity Email: (fundingloanplc@yahoo.com or fundingcircleplc@gmail.com) OR Call/Text +14067326622


      Vymazat
    4. WHEN I HAD NO HOPE AFTER LOOSING ALL MY SAVINGS, CHESTER BRIAN LOANS HELPED ME {brianloancompany0@gmail.com}
      Hi everyone, i am Chloe Raymond am so glade coming back to this great forum to testify about the help i received from Chester Brian. I was in desperate need of a loan in other to be free from debt and financial bondage that was place on me by my ex husband. It was really bad that i have to seek for help from Friends,family and even my bank but on one could assist me because my credit score was really bad. So i was browsing with my computer and saw some testimonies from people Chester Brian assisted with a loan, then i decided to contact him on his email BRIANLOANCOMPANY0@GMAIL.COM, then i received a mail from them and i did all that was asked from me. To my greatest surprise they transferred to my account the loan i requested and now i am so happy clearing my debt and have also started a business with the remaining amount to take care of myself and family. If you need a loan do contact the best loan lender of all time Chester Brian on his email: BRIANLOANCOMPANY0@GMAIL.COM or Call/Text +1(803) 373-2162

      Vymazat
    5. CONTACT PROSPER LOAN AND BE FOREVER PROSPEROUS :- prosperloanplc@gmail.com or call +1(205) 224-8709 .

      Greetings to everyone, Life they say is full of deceit. No torture and pain can be compare to what i Theresa L. Bernard experience in the hands of scammers, I trusted the words of those fake loan lenders without verifying, I lost more than $12,500 in the quest of obtaining a loan i sold my car defaulted in my bills but i keep on falling victim my life has been piece of trash full of mess. My kids dropped out of school, My bank denied me credit because my credit score was down already. Until last week a very close friend told me that she got a loan from PROSPER LOAN PLC that i should also give it a try. Not having an option I contacted them with a heart full of sorrow and skepticism i shyly follow their procedures comply to their policy, I was waiting for the bad news like every other loan company i contacted gave me then i receive a credit alert that my bank account has been credited with $250,000 which i initially applied for instantly tears of joy roll out of my eyes because I never believe it will come through. Whenever you are in need of any kind of loan don't be a prey and contact the one true loan company via their information. Email: prosperloanplc@gmail.com or Call +1(205) 224-8709. And receive your financial breakthrough.

      Vymazat
  2. Ahoj Radko, díky za výborné tipy, které, jak jsem ti říkala, jsme už mnohokrát rádi využily s dětmi jako inspiraci pro nedělní výlety. Dokonce jsem z nich vybrala už několikrát i při plánování aktivit pro děti v naší škole.

    Dovolím si přidat ještě jeden z tipů, který jsi uváděla již před nějakou dobou - v Ekoateliéru v Oranžérii Trojského zámku mají celé léto dny otevřených dveří - za 5 Kč (děti) a 10 Kč (dospělí) si tam celý den mohou návštěvníci vybrat z mnoha center nejrůznějších voňavých klidových aktivit s přírodninami. Byly jsme tam s J. a R. v pondělí, téměř nikdo tam nebyl, holky i já jsme si to moc užily.

    http://www.ghmp.cz/doprovodne-akce/letni-eko-atelier-v-oranzerii-trojskeho-zamku/

    Zdravím a přeji klidné léto!
    G

    OdpovědětVymazat
  3. Já doplním Tábor �� máme muzeum lega - není velké, ale je tam hromada lega ke staveni, muzeum čokolády, katakomby a pro male milovníky strašidel je strašidelné podzemí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě byla moc pěkná výstava z lesa ve "věži" třeba je tam něco i letos, líbilo se nám i na nějaké putovní výstavě iq parku, ač 2 místnůstky, zabavilo nás to na hodinu
      Iveta

      Vymazat

    2. SCAMMERS DRAINED AND RUINED ME FINANCIALLY AND LEFT ME HOMELESS BUT THANKS TO UP START LOAN (upstartloan@yahoo.com).

      Greetings to everyone, Life they say is full of deceit. No torture and pain can be compare to what i Theresa L. Bernard experience in the hands of scammers, The most annoying part of it is that someone always post of receiving a loan from them which is nothing but lies and strategy to deceive and extort hard earn money from people. I was victimize several times because of that, After reading a post about them i end up trusting them without verifying, I lost more than $12,500 in the quest of obtaining a loan i sold my car defaulted in my bills but i keep on falling victim my life was a piece of trash full of mess. My kids dropped out of school, My bank denied me credit because my credit score was down already about leaving the bank with a broken heart a staff in the bank approach me and say that there is a financial institution called UP START LOAN that say yes even when banks and other financial institution says no. She advised me to give it a try to be honest i was so skeptical leaving the bank without saying a word to her. It was a month later when my eldest son was hospitalized looking up and down nothing to pay for his hospital bill devastated and confused and then i remember what the bank staff told me and i quickly went to the bank to plead with her and inquire on how to contact UP START LOAN and she gave me the details which are Email: ( upstartloan@yahoo.com ) OR call/ text customer service through +1(574) 301-1639 . After following due procedures and comply to their policy in less than 24 hours my credit of $25,000 got approved and transfer to me. I later apply for a home and startup business loan of $350,000 which i receive and i obtain a home at 2076 Simon St, Philadelphia, PA 19124. UP START LOAN is the best. ( upstartloan@yahoo.com or text/call customer service +1(574) 301-1639. Indeed they say yes when your bank and other financial institution says no.

      Vymazat
    3. WHEN I HAD NO HOPE AFTER LOOSING ALL MY SAVINGS, CHESTER BRIAN LOANS HELPED ME {brianloancompany0@gmail.com}
      Hi everyone, i am Chloe Raymond am so glade coming back to this great forum to testify about the help i received from Chester Brian. I was in desperate need of a loan in other to be free from debt and financial bondage that was place on me by my ex husband. It was really bad that i have to seek for help from Friends,family and even my bank but on one could assist me because my credit score was really bad. So i was browsing with my computer and saw some testimonies from people Chester Brian assisted with a loan, then i decided to contact him on his email BRIANLOANCOMPANY0@GMAIL.COM, then i received a mail from them and i did all that was asked from me. To my greatest surprise they transferred to my account the loan i requested and now i am so happy clearing my debt and have also started a business with the remaining amount to take care of myself and family. If you need a loan do contact the best loan lender of all time Chester Brian on his email: BRIANLOANCOMPANY0@GMAIL.COM or Call/Text +1(803) 373-2162

      Vymazat
  4. Radko, to týpí stále nemáš ? :-)
    Minulý seznam jsem využila, většinu jsme splnili, letos už jsem zpět v práci, tak toho nestíháme tolik, ale pořád dost. Většinu z tvého seznamu máme i na tom našem. Přidali jsme ještě kemp Zrcadlová koza a sjíždění vody na raftu - děti nadšené! Chceme přespat na Ještědu a podniknout ještě jedno kempování - původně byl v plánu Dvůr Králové ZOO, ale protože jsme v té Pražské každý týden, tak jsme hledali jiné varianty a asi vyhraje Šiklův mlýn, posledních 5 let jsme jezdili na Vodnický týden do Chlumu u Třeboně a ač je to tam super, už je to profláklé a chceme letos změnu.
    V Praze Ti tam "chybí" lanovka na Petřín, ta má vždy úspěch!
    Iveta

    OdpovědětVymazat
  5. To je bajecny seznam! Diky za nej. Neco muzu plnit letos, neco az bude Roza vetsi, tak ho snad nezasantrocim. Ale vyborne aktivity, uz se tesim, az si neco splnime ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji opět za super tipy,už předešlý seznam mě inspiroval a jsem ráda,že je další,hodí se nejen na prázdniny :-)Užijte si celá rodina krásné léto,Míla

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za parádní tipy! Ještě bych vám přidala park v Malešicích...osobně se mi líbí víc než Gutovka..ten vodní svět je tam na celkem malé ploše a skluzavka není vodní, ale normální...voda je okolo...ale blízko je minigolf, bylo tam prázdno a pěkné prostředí, tam se chcem vrátit a vyzkoušet... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě dopravní hřiště na Proseku...nevím, jak mají otevřeno v létě, ale půjčují tam i elektroauta a motorky...pro malé kluky úplně super

      Vymazat
  8. FINANCIAL RESTORATION: fundingloanplc@yahoo.com

    Hello am Nathan Davidson a businessman who was able to revive his dying business through the help of a Godsent lender known as Jason Raymond the CEO of FUNDING CIRCLE INC. Am resident at 1542 Main St, Buffalo, NY.. Well are you trying to start a business, settle your debt, expand your existing one, need money to purchase supplies. Have you been having problem trying to secure a Good Credit Facility, I want you to know that FUNDING CIRCLE INC. is the right place for you to resolve all your financial problem because am a living testimony and i can't just keep this to myself when others are looking for a way to be financially lifted.. I want you all to contact this Godsent lender using the details as stated in other to be a partaker of this great opportunity Email: (fundingloanplc@yahoo.com or fundingcircleplc@gmail.com) OR Call/Text +14067326622


    OdpovědětVymazat
  9. Mila Radko, super tipy a mame podobne sepsane jen na hodo bozo papiru. V Paze take super Strelecky ostrov nejake to lezeni ale myslim ze jste o nem uz drive psala. Tabor bezvadny, podivejte na mapu Lukase Hejlika ma tam skvele tipy na kavarny i rest - za me Thir na jidlo super. S detma muzete do muzes cokolady - tedy cekala jsem neco jineho ... ale deti si muzou vyrobit z jedleho marcipanu co budou chtit, da se i koupit sebou. Ta gutovka je to tak ten vodni svet je na skunicku a je to hodne rozpalene, cekam ze ten Malesicky park by mohl byt lepsi. Min tyden jsme s holkama hned po ranu byly na prazdne naplavce a svezli jsme se privozem na druhou stranu, byly nadsene. Pro pripad deste mame v planu svickarnu v Sestajovicich a treba vyrobu voskovek. Uzivejte leta. Silvia

    OdpovědětVymazat
  10. V Táboře je navíc krasne knihkupectví Baobabu.

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Radko, přidávám ještě jeden tip - Plzeň - ZOO, DINO parka, Techmánie, podzemí, pivovarské muzeum ...

    OdpovědětVymazat

  12. SCAMMERS DRAINED AND RUINED ME FINANCIALLY AND LEFT ME HOMELESS BUT THANKS TO UP START LOAN (upstartloan@yahoo.com).

    Greetings to everyone, Life they say is full of deceit. No torture and pain can be compare to what i Theresa L. Bernard experience in the hands of scammers, The most annoying part of it is that someone always post of receiving a loan from them which is nothing but lies and strategy to deceive and extort hard earn money from people. I was victimize several times because of that, After reading a post about them i end up trusting them without verifying, I lost more than $12,500 in the quest of obtaining a loan i sold my car defaulted in my bills but i keep on falling victim my life was a piece of trash full of mess. My kids dropped out of school, My bank denied me credit because my credit score was down already about leaving the bank with a broken heart a staff in the bank approach me and say that there is a financial institution called UP START LOAN that say yes even when banks and other financial institution says no. She advised me to give it a try to be honest i was so skeptical leaving the bank without saying a word to her. It was a month later when my eldest son was hospitalized looking up and down nothing to pay for his hospital bill devastated and confused and then i remember what the bank staff told me and i quickly went to the bank to plead with her and inquire on how to contact UP START LOAN and she gave me the details which are Email: ( upstartloan@yahoo.com ) OR call/ text customer service through +1(574) 301-1639 . After following due procedures and comply to their policy in less than 24 hours my credit of $25,000 got approved and transfer to me. I later apply for a home and startup business loan of $350,000 which i receive and i obtain a home at 2076 Simon St, Philadelphia, PA 19124. UP START LOAN is the best. ( upstartloan@yahoo.com or text/call customer service +1(574) 301-1639. Indeed they say yes when your bank and other financial institution says no.

    OdpovědětVymazat
  13. DO YOU NEED MORTGAGE LOAN? 5000$ to 100,000,000.00$
    No credit check
    Repaid over 1 Year
    Approval in 15-30 minutes
    Open 7 days a week from 24/7
    Service available nationwide
    E-MAIL -burgeesjason2@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. WHENEVER YOU OR YOUR LOVED ONES NEED A LOAN UP START LOAN IS THE BEST, TESTED AND TRUSTED.( Email: upstartloan@yahoo.com or text/call +1(574) 301-1639 ).

    Good day, Out of my busy schedule just feel like to quickly share this because i know am going to save thousand of lives with this. A lot of persons will agree with me that fake loan lenders is no longer a news to us it has been trending for some months now and i was also victimized when i tried seeking for a loan for the invention of a new patent and invest on stock. After so many failed attempt to get a loan there was one company who proved themself to be different among the rest, They are trust worthy, straight forward, honest and reliable. I won't say much because as the saying goes "experience is the best teacher", I will candid advice anyone who need a loan of any amount to kindly contact this one and only true lenders UP START LOAN on their email address: ( upstartloan@yahoo.com ) Or you can as well text/call them on ( +1(574) 301-1639 ) . I remain my humble self Wesley Kurt Dwayne, I reside at Park Ave Richmond VA 23220. Say no more to be victim of scam enough is enough for the wise, Don't trust until you verified contact UP START LOAN now and share your own awesome experience with them./.

    OdpovědětVymazat
  15. Good Day Dear Loan Seeker,

    *Debt Consolidation Loans *Business Loans *Personal Loans *Home Loans *Car Finance *Commercial Loans *Investments Loans *Debts Consolidation *Business Planning *Commercial Development Finance *Properties Mortgages *Bad credit loans *commercial loans *Start-up- working capital loans *Construction loans *Car loans, *Hotel loans*Student loans
    We awaits your urgent application form to be filled ok. Email Us: (bdsfn.com@gmail.com)

    Loan application form:
    Full Name:....................
    Country:.....................
    State:..............
    City:..............
    Sex:.........................
    Phone Number:...........
    Loan Amount :...........
    Monthly income:..........
    Occupation:................... ....
    Loan Period:....................... ................
    Purpose of Loan:......................... ...........
    E-mail address:...................... ................
    Have You Applied Before?....................

    CONTACT EMAIL: bdsfn.com@gmail.com
    CONTACT EMAIL: anatiliatextileltd@gmail.com
    Mrs.Emilia Fedorcakova

    **Are you financially squeezed?
    **Do you seek funds to pay off credits and debts?
    **Do you seek finance to set up your own business?
    **Are you in need of private or business loans for various purposes?
    **Do you seek loans to carry out large projects?

    Loan application form:
    Full Name:....................
    Country:.....................
    State:..............
    City:..............
    Sex:.........................
    Phone Number:...........
    Loan Amount :...........
    Monthly income:..........
    Occupation:................... ....
    Loan Period:....................... ................
    Purpose of Loan:......................... ...........
    E-mail address:...................... ................
    Have You Applied Before?....................


    CONTACT EMAIL: bdsfn.com@gmail.com
    CONTACT EMAIL: anatiliatextileltd@gmail.com
    Mrs.Emilia Fedorcakova

    We awaits your urgent application form to be filled ok. Email Us: (bdsfn.com@gmail.com)

    Email : bdsfn.com@gmail.com
    Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
    Mrs.Emilia Fedorcakova

    OdpovědětVymazat
  16. WHEN I HAD NO HOPE AFTER LOOSING ALL MY SAVINGS, CHESTER BRIAN LOANS HELPED ME {brianloancompany0@gmail.com}
    Hi everyone, i am Chloe Raymond am so glade coming back to this great forum to testify about the help i received from Chester Brian. I was in desperate need of a loan in other to be free from debt and financial bondage that was place on me by my ex husband. It was really bad that i have to seek for help from Friends,family and even my bank but on one could assist me because my credit score was really bad. So i was browsing with my computer and saw some testimonies from people Chester Brian assisted with a loan, then i decided to contact him on his email BRIANLOANCOMPANY0@GMAIL.COM, then i received a mail from them and i did all that was asked from me. To my greatest surprise they transferred to my account the loan i requested and now i am so happy clearing my debt and have also started a business with the remaining amount to take care of myself and family. If you need a loan do contact the best loan lender of all time Chester Brian on his email: BRIANLOANCOMPANY0@GMAIL.COM or Call/Text +1(803) 373-2162

    OdpovědětVymazat
  17. I’m Frank Julius by name, i want to use this medium to alert all loan seekers to be very careful because there are scam everywhere, Few months ago I was financially strained, and due to my desperation I was scammed by several online lenders. I had almost lost hope until a friend of mine referred me to a very reliable lender called Musa ( A God fearing man) who lend me a loan of $250,000 under 72 working hours without any stress. I explain to the company by mail and all they told me was to cry no more because i will get my loan from this company and also i have made the right choice of contacting them i filled the loan application form and proceeded with all that was requested of me and to my shock I was given the loan, If you are in need of any kind of loan just contact him now via:powerfinance9@gmail.com

    LOAN APPLICATION FORM
    **********************
    Your full name:
    Country/State:
    Loan Amount:
    Duration
    Phone:
    Monthly income:
    Occupation:
    Contact Him At :powerfinance9@gmail.com
    WhatsApp Number +919717357946

    OdpovědětVymazat
  18. Super tipy, kam s dětmi vyrazit. Určitě některá místa navštívíme. My jsme si vloni koupili zahradu, tak nejvíc času trávíme tam. Je to pohoda, máme tam svůj klid a relaxujeme. Museli jsme akorát koupit nový plot , protože tam žádný nebyl, tak aby nám syn nějak neutekl.

    OdpovědětVymazat
  19. Necháme se vašim seznamem inspirovat a určitě taky něco s dětmi v létě podnikneme. Chtěli bychom letos vyrazit s dětmi konečně k moři, ale já mám hrozný strach z létání a manželovi se autem jet nechce, tak musíme najít nějaký kompromis. Asi bych to viděla tak, že se objednám k psychologovi , jestli mě dokáže strachu z létání zbavit.

    OdpovědětVymazat
  20. Business Personal Cash Finance?
    Unsecured Finance
    Fast and Simple Finance?
    Quick Application Process?
    Finance. Services Rendered include,
    *Debt Consolidation Finance
    *Business Finance Services
    * Finance services Help
    We offer Finance at low interest rate.of 2%
    We Offer all types of Finance
    Open 7 days a week from 24/7
    Service available nationwide

    I'll advise you can contact us via email at
    whatspp +917738214856
    abdullahibrahimlender@gmail.com
    Mr Abdullah Ibrahim

    OdpovědětVymazat

  21. Do You Need Personal/Business Loan At 3%? If Yes contact us Whats-app +1(301) 329-5298 urgent loan we offer worldwide loan to who in need of loan the business opportunity you having being looking for is here again: inforamzanloan@gmail.com

    OdpovědětVymazat

  22. Do You Need Personal/Business Loan At 3%? If Yes contact us Whats-app +1(301) 329-5298 urgent loan we offer worldwide loan to who in need of loan the business opportunity you having being looking for is here again: inforamzanloan@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Na našem seznamu na toto léto nechyběl určitě bazén . Je to hlavně kvůli tomu, že máme strach z té nemoci, co se právě šíří světem a je pro nás stokrát bezpečnější se cachtat a užívat si léto na zahradě, než někde na pláži :-)

    OdpovědětVymazat