čtvrtek 29. října 2015

Výlet do zookoutku Malá Chuchle


Doufám, že jste si včerejší den volna užili! My jsme podcenili plánování a teprve ráno začali spřádat plány, co vlastně podniknem. Naštěstí nám doma pořád visí letní seznam nápadů na zajímavé a zábavné aktivity. Společně jsme ho prošli a zvolili výlet do malé lesní zoo v Chuchelském háji. Příjemnou cestu lesem a následnou prohlídku klecí a výběhů se zvířaty, vám můžu s klidným svědomím náramně doporučit! 

Když si tuhle minizoo zadáte do Googlu, najdete několik návodů, jak se sem dostat z Malé Chuchle po žluté značce. Většina cest se mi ale zdála s už notně narostlým pupkem a s případně spícím Erwíňákem v kočárku jen těžko schůdná. Nakonec jsem se inspirovala článkem Lily z blogu Maminátor, která sem jezdí autem z druhé strany. A ukázalo se, že dostat se do Nového Slivence hromadnou dopravou zas takový problém taky není. Cesta je odsud nadmíru příjemná. Nejdřív sice musíte překonat několik prvotních metrů, které jsou tak trochu neoficiálně obydleny, ale pak už je to mírně z kopečka polem, alejí a lesem. Zabloudit nemůžete a cestou ještě potkáte příjemné hřiště, kde se můžete sklouznout na klouzačce nebo projet na kolotoči. Samotná minizoo už je pak odsud opravdu jen pár kroků. 

Specializují se tu na zvířata, která najdete v české přírodě. Můžete tu tak svým ratolestem zblízka ukázat třeba divoká prasata, srnky, muflony, daňky, polární lišku nebo rysa ostrovida. A taky několik druhů ptáků a sov. Erwína nejvíc zaujala nahlas krákající vrána, "mluvící" krkavec a obrovský výr. V letní sezóně tu o víkendu funguje i občerstvení, které bylo otevřené i ve svátek. Typoška si tak mohl dopřát pivíčko a Erwín vyfasoval taky nějakou tu dobrotu. Chvíli jsme si "zajezdili" na "auťácích" a pak vyrazili po té žluté značce hezky zase z kopečka do Malé Chuchle, což je jen jedna stanice autobusu od Lihovaru nebo dvě na Smíchovské nádraží. Pokud jste zdatnější výletníci a půjdete bez kočárku, s přehledem dáte tuhle trasu i nahoru. Nám se ale líbilo, že jsme se nemuseli nikam vracet a cesta měla takový hezký spád. Pokud ještě nevíte, kam se vydat o víkendu, tohle je rozhodně destinace ke zvážení!

Žádné komentáře:

Okomentovat