čtvrtek 22. října 2015

Podzimní styl pro celou rodinu

Nevím, jak je to u vás, ale my se občas na sebe před odchodem z domova podíváme a zjistíme, že jsme oblečení v dost podobném duchu - třeba kombinace tmavomodré džíny, pruhované tričko a tenisky je dost populární. Jeden z nás se pak jde většinou převléct, abychom nevypadali, že jsme se společně prokopali ven z Alcatrazu. Pokud nejsme oblečení úplně identicky, vlastně se mi líbí, že jsme jako rodinka barevně sladění. Za pár měsíců se k nám přidá ještě malá holčička, která vzhledem k tomu, že spoustu věcí podědí po Erwínovi, do našeho rodinného vizuálu krásně zapadne. A já si už začínám malovat, jak bude vypadat náš příští podzim...



Barevně u nás vede tmavě modrá a černá, kterou občas rozhodíme nějakou jinou barvou. Ani jeden z nás si nepotrpí na vzory a tak v našem šatníku narazíte hlavně na jednobarevné věci a proužky. Erwín zatím na auťácích nebo postavičkách, které zná ze seriálů a knížek, na svém oblečení netrvá, a tohle období se budu snažit uhájit, co nejdéle to půjde. Tmavomodrý svetr s proužky míváme tedy v šatníku všichni. Nedávno mě nadchl ten, co prodávají v nově otevřeném butiku s francouzskou módou Petit Bateau. Pro děti je tahle investice ještě docela drahý špás. I když vzhledem k tomu, že svetr je z kvalitního materiálu, a tudíž vydrží i pro druhé dítko, není to zas tak moc. (Vždycky jsem byla dobrá v přesvědčování sebe sama, proč si mám nějakou pěknou věc koupit...). Kromě dětských velikostí se dají sehnat i v dámské a pánské variantě. (Pokud si ale vaši muži moc nepotrpí na knoflíčky na rameni, nebo nechcete být úplně jak přes kopírák, pruhovaný svetr v několika variantách najdete třeba i tady. V mojí oblíbené NILE mají zase pro chlápky krásnou - a bio - bílou mikinu s modrými pruhy.) K tomu jsem si vysnila tuhle fešnou žlutou pláštěnku z již zmiňovaného Petit Bateau.
Součástí správné podzimní výbavy jsou pořádné holinky. Doteď jsem je k životu moc nepotřebovala, ale letos si začínám uvědomovat, že s malým klukem, co se rád brouzdá spadaným listím a skáče do louží, bych si měla taky jedny pořídit. Samozřejmě se nabízí ty ikonické od Hunt, ale mě se líbí i ty z obrázku, které vyrábí česká Novesta. Erwín má tyhle od dalšího české firmy Pidilidi a jsme s nimi taky moc spokojení.

No, a protože podzim nejsou jenom plískanice, ale i návštěvy výstav a divadel, chce to mít ve skříni i nějakou tu podzimní parádu. Erwínovi se třeba moc líbí Typoškův kabát z úvodní fotky a několikrát se vyjádřil, že by podobný taky chtěl. Teď mají jeden přesně takový v Gapu. Loni jsem mu pořídila krásný dvouřadý z Nextu za 150 korun v bazárku v Žatci. Sice ho nakonec moc neunosil, ale za ty peníze se vyplatil. A navíc, Adélka ho se správnými holčičími doplňky brzy taky využije...

Úplně ji vidím, jak vyrážíme za kulturou v jedněch z těchto tří šatiček z Espritu, který jak jsem nedávno zjistila, nabízí i dětské (a těhotenské!) zboží. Prostě se kochám představou, že budeme příští rok čtyři a jak nám to bude spolu slušet!
---
A jak si svůj ideální rodinný podzimní šatník představujete vy? 

7 komentářů:

  1. Tak to je nádhera. Díky moc za článek a hlavně módní inspiraci. Já na podzim také sháněla nějaké pěkné oblečení pro svoji malou a při hledání jsem narazila na tento eshop Musím říct, že mě překvapilo jak moc hezký dětský textil tam mají. Nakoupila jsem si tam dokonce i něco pro sebe. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já manželovi žádné oblečení nekupuji. Chodí pořád jen v pracovním, které si kupuje sám z https://www.ardon.cz/c/309/pracovni-odevy . Mně to ale nevadí, protože mám alespoň o starost míň. Stačí, že se starám o oblečení dětí, které z toho vždy rychle vyrostou.

    OdpovědětVymazat
  3. Podzim je roční období, které mám asi ze všech úplně nejradši. Člověk už se pomalu připravuje jako zvířátka na zimní spánek formou teplého oblečení a právě v tom já vždy mezi kamarádkami vynikám. Pořizuji si totiž oblečení na online tržišti s oblečením na onlinesekac.cz Kamarádky vždy zírají a ptají se, kde jsem ten nový kus koupila.

    OdpovědětVymazat
  4. My se třeba s nějakým oblečení na ven moc nepářeme. Ne tedy, že bychom nějak odflákli přípravu na ven, ale spíše to nehrotíme po té módní stránce. Prostě si na sebe vezmeme jen nějaké maskáče a vyrážíme ven. Je to pro nás stokrát lepší a výhodnější, než kupovat nějaké hervisácké nebo alpiňácké předražené oblečení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc, my jsme si nedávno na ven koupili docela dost obyčejné pracovní oděvy a spokojenost veliká. Možná se divíš, proč zrovna pracovní a je to hlavně proto, že pokaždé, co jdeme ven ještě něco málo uděláme na zahradě a tak se to aspoň může zašpinit :)

    OdpovědětVymazat