pátek 9. října 2015

The Best of Last Week #1

Rozhodla jsem se obnovit rubriku The Best of... Často totiž narazím na zajímavý článek, místo či výrobek, nebo mě prostě jenom něco potěší a chtěla bych si to uchovat v paměti. Mám sice Pinterest, ale tam se taky nedá uložit všechno. A v mojí hlavě už vůbec ne... Uvidíme, jestli bude rubrika pravidelná nebo ne. No a než začnu, musím se pochlubit naším prvním kaštanovým jelínkem, kterého jsme si s Erwínem po procházce ve Stromovce vyrobili. Není vůbec dokonalý, ale je náš! Tak a co mě tedy kromě něj za poslední týden zaujalo?

Podařilo se mi dostat se do kina! Vydala jsem se na film Mládí od Paola Sorrentina. Je to nádherná a strhující filmová báseň. Přiznávám, že se mi chvílemi zdála trochu patetická, ale na druhou stranu, co čekat od filmu s tímto názvem?

S kamarádkou jsme zavítaly do holešovické HomeKitchen, kde mě nadchl pozitivní přístup k dětem, dobrý kafe a ještě lepší bábovka.

Do schránky mi přistála nová Raketa, ve které najdete třeba návod na výrobu krásných podzimních masek. Mrkněte na blog Pondělí, kde už je holky vyzkoušely.

Zaujala mě nabídka krásných autorských kalendářů ilustrovaných například Andreou Tachezy. Chystám pro vás o několik z nich soutěž, která vám doufám udělá radost. Jsou totiž nejen moc hezké, ale i náramně praktické!

V Papelotte se taky připravují na konec roku a už nabízejí diáře na 2016. A opět připravili i dva ve spolupráci a na podporu nadace Cesta domů. Ten bleděmodrý je zatím můj diářový favorit.

A pokud jste ve štědré náladě, můžete podpořit i projekt Divoká Mazanka. Divoké matky by totiž rády opravily stejnojmennou usedlost, která se nachází mezi Palmovkou a Bulovkou, a vybudovaly tu kavárnu, galerii, školku a prostor pro společné setkávání.

Zajásala jsem nad ovocným sirupem / koncentrátem, který jsem náhodou objevila v našem holešovickém bioobchůdku. Dost dlouho už totiž hledám chutnou šťávu, která bude obsahovat hodně ovoce a málo cukru (a ideálně to nebude glukózo-fruktózový sirup). No a heuréka! Česká firma Severofrukt dělá přesně takový. A ještě lepší! Tahle dobrota se totiž vyrábí odpařováním vody. Nic jiného už pak do vzniklé tekutiny nepřidávají. V naší hruškovo-jablečné verzi je skoro kilo ovoce. Prodávají ho třeba i v obchodě CountryLife.

A když už jsme u toho jídla, věděli jste, že baobab má plody, které se dají jíst? Třeba v marmeládě, která chutná trochu jako meruňková? Já ne, ale jsem ráda, že jsem se jí v letenském obchodě ACA - African Culture and Art odvážila koupit. Je totiž opravdu moc dobrá! K ní jsem ještě přibrala jeden barevný pletený košík, který jsem věnovala Erwínovi na jeho minipoklady. Paní majitelka je Afričanka, která sem tyhle - údajně férově vyrobené - poklady dováží. Pokud půjdete kolem, určitě se tu stavte. Mají i hezká dřevěná zvířátka a vše za cenu nižší, než bych čekala.

V obchodě Bella Rose jsem se zase zakoukala do dětské zaječí skleničky a do růžového a mátově zeleného zaječího hrníčku od značky Bloomingville. A vlastně do všeho, co tam pro děti od téhle značky mají...

V blogerském světě se právě teď začalo soutěžit o titul Blogerka roku 2015 a LOHAS blogger 2015. Podpořte svůj oblíbený blog - a tím nutně nemyslím ten můj...

A v blogosféře ještě chvíli zůstaneme. V posledním týdnu mě zaujal třeba článek u Život podle Lucie, kve kterém Lucie vyjmenovává svoje srdcovky mezi bio a eko projekty a značkami. Rosa Mitnik mě zase pobavila svým článkem Deset věcí, které bych letos v létě udělala jinak a NieNie dojala úvahou o naší kráse - něco, co je podle mě důležité mít na mysli obzvláště při výchově dcer.

Co mě naopak zklamalo, byl zákaznický servis v Ecco. Reklamovala jsem tam boty, za jejichž ochození si sice můžu částečně sama, ale i tak bych v obchodě, kde boty stojí, kolik stojí, čekala trochu lepší služby. Bylo mi řečeno, že jde o mechanické opotřebení, ale že šikovný obuvník by to mohl spravit. Asi ten jejich šikovný není... Neměla jsem tam moc dobrou zkušenost s personálem už při jejich nákupu. Takže teď si to zpečetili a definitvně přišli o jednu zákaznici.

Ale abych skončila pozitivně, tady je pár tipů na zajímavé akce. V Národní galerii v září opět začaly výtvarné dílny! O víkendu si můžete ještě k tomu s dětmi vyrobit vlastní hudební nástroj na akci nazvané   Aspoň na víkend se nechej okouzlit světem hudby, která se koná v Českém muzeu hudby. A v neděli se zase  můžete pustit do tvoření draka v Nudném otci, kde se o den dříve koná Říjnový letenský bleší trh, na kterém se možná potkáme - chystám se tu totiž rozprodat něco ze své rozsáhlé sbírky nahamouněného oblečení. A pokud vás zajímá téma škodlivosti cukru, zajděte 12. října do Světozoru na zajímavý český dokument Sugar Blues.
---
Jak tak koukám, je toho na jeden týden týden docela dost! A co vy? Podělíte se o svoje tipy a objevy?

6 komentářů:

  1. já se nadchla(v raketě) pro tohle:):http://www.bionaut.cz/dobrodruzstvi-rosy-a-dary/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, to ja taky krásný! A já to úplně přehlídla... Díky!

      Vymazat
  2. Já začala pátrat po vhodných dárcích, knihách, nějak není inspirace, ani ty jsi dlouho knížky pro Erwína nezmiňovala - chtělo by to nějaké tipy.
    A naše Tipy? Absolvovali jsme na Chvalském zámku výstavu Krysáci a Broučci, je tam pár loutek a jedná se i o zajímavý prostor.
    Super bazén v Mladé Boleslavi.
    Nákup kapsáře na pokojik.cz
    Na youtube jsme objevili Méďa Kulička a Kocour Mikeš.
    V Nymburce skvělá kavárna Café Society a Bar Strejda Burgr - zde i dětský koutek.
    V Lysé kavárna Šálek Inspirace, v říjnu Zemanky za 37 Kč:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se těším, až vyjde tahle knížka: http://www.albatros.cz/vanoce-z-celeho-sveta/

    OdpovědětVymazat