pátek 16. října 2015

The Best of Last Week #2

Stejně jako minulý týden mě nakonec zaujalo víc věcí, než jsem čekala a já díky tomu dostávám pocit, že jsem vlastně docela akční a sečtělá matka.

Třeba jsme s Erwínem zkusili novou letenskou kavárnu YES Cafe. Původně jsme šli sice na výstavu Les do Zemědělského muzea, ale než jsme se tam doštrachali, byla už skoro zavíračka. O to víc mě potěšili krásné polštáře ve tvaru polen a nařezaných pařezů, které v kavárně mají. Výstava je k vidění až do konce prosince, tak to snad ještě stihnem. Ostatně jejich expozice traktorů prý taky stojí za návštěvu. Tedy pokud jdete s malým klukem. I když rande mezi zemědělskou technikou...

V Českém centru Praha teď máme malou, ale hezkou výstavu českého skla s názvem Brilliant by Design, která se stane součástí Designbloku. Když ji viděl Erwín řekl, že je to krása a jestli jsem to dělala já. No kéž by...

Když už jsme u Designbloku, doufám, že letos si na něj najdu víc času než loni. Těším se třeba na novou kolekci dětského oblečení Hany Zárubové Totoe, o které už psala Iri na blogu Můj dům, můj squat. Ráda bych taky stihla aspoň jednu ze dvou zajímavých akcí v Salonu Petra Měchurová - 22. října se tu bude konat #HEARTISSUE: Opening party a představení vlasové kolekce Origin, na které bude k vidění kromě Petřiných skvělých vlasových kreací i limitovaná kolekce ODIVI. V neděli 25. října bych se zase ráda účastnila Fashion Talku s Olou Křížovou spojeného s workshopem 3D tisku vlasových doplňků. Zajímavých akcí bude určitě daleko víc, ale já už jich asi víc nezvládnu.

A kdybych nebyla v očekávání, jdu si na to koupit nějaký hezký kousek z nové kolekce Miss Green, kterou nabízí NILA. Vše je vyrobeno za spravedlivých pracovních podmínek z ekologicky šetrných surovin. A to mě poslední dobou stále více u věcí, které si kupuju, zajímá.

Už si pomalu začínám chystat výbavičku pro Adélku a zařekla jsem se, že se tentokrát zkusím co nejvíc vyhnout řetězcům a podpořit místní autory a výrobce. Hodně času díky tomu trávím na Fleru a tak mi přišel vhod soubor tipů na zajímavé prodejce, které sepsala Madame Coquette. A stejně tak její článek o prvních hračkách, které pořídila svému synovi Alánkovi.

Na Janiny blogu nás s Erwínem zaujalo její vlastnoručně vyrobené stínové divadlo. Na Week Journal jsem si zase nostalgicky zavzpomínala nad jejím reportem z Barcelony a Evi z Gather Moments mě ve svém článku nasměrovala na zajímavý projekt GIVT.

Co se týče vyhlídek na víkend, mám v plánu hlavně odpočinek. Pokud ale přece jen někam vyrazím, ráda bych se podívala na STREET FOOD FESTIVAL, který bude tentokrát spojen s přehlídkou filmů a workshopy LIFE SCIENCES FILM.

Ráda bych taky šla omrknout nějakou světelnou instalaci, které nabízí festical SIGNAL. Třeba ta vznášející se síť u Rudolfina vypadá úžasně (a pro nás dostupně.) A když už tam budem, stálo by za to zajít i do Vojanových sadů na [M]ondes.

Zajímavě zní i víkend mezinárodního festivalu pro zvídavé děti a hravé rodiče Struny dětem, který se bude od pátku do neděle konat v divadle Minor a v Novoměstské radnici. A bez dětí se zase můžete vydat na Žižkovský workshop Zdrojovny, během nějž se naučíte renovovat nábytek a proměnit zdánlivý odpad v použitelné kousky. Obojí zní super, ale naši účast úplně reálně nevidím... Spíš bych se někam zašila do kavárny. Co se chystáte o víkedu podniknout vy?
---
Na úvodní obrázek jsem tentokrát použila fotku nové šály a pásků od Jany Mikešové, která tvoří pod značkou MIK. 

4 komentáře:

  1. Moc se mi libi, ze chcete podporit mistni výrobce. Jsem zvedava, co si vyberete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá, co nakonec Adélce pořídím. Při letmém průzkumu se ale ukázalo, že těch hezkých lokálních věcí je docela hodně. I když je pravda, že dost podědí po Erwínovi, takže toho nebudu muset kupovat tolik.

      Vymazat
  2. V Lysé je zítra právě Fler jarmark, takže tam:-)

    OdpovědětVymazat