úterý 13. října 2015

Mých sedm knih / Tag

Po Instagramu teď putuje tag s názvem Mých sedm knih, který má na svědomí knihkupectví Martinus. Nominovala mě na něj Jana - autorka Janinyblog. A když už jsem se s tím sepisovala, tak to šoupnu i sem. Hezké počtení a budu ráda za vaše knižní tipy!

1. První kniha, kterou jsem přečetla?
Na svoji úplně první knížku si nepamatuju, ale doteď vím, kterou jsem přečetla za jeden den, a jak jsem na to byla pyšná. Byla to Helenka a Princezna od Eduarda Petišky s krásnými ilustracemi od Heleny Zmatlíkové.

2. Právě čtu?
Na nočním stolku mám už několik týdnů Raising a Child with Soul od Slovie Jungreis-Wolff, kterou už čtu poněkolikáté a v Kindlu momentálně přeskakuju mezi The Road to Character od Davida Brookse a Surprise, kterou napsaly Tania Luna a LeeAnn Renninger.

3. Můj nejoblíbenější autor?
Chaim Potok

4. Nejhezčí kniha?
Prorok od Chalíla Džibrána

5. Nejvíc mě ovlivnila kniha?
Vyvolení od Chaima Potoka

6. Knižní hrdina, který je mi nejbližší?
U většiny dobrých knih získám pocit, že je mi hrdina blízký a těžko se s ním na poslední stránce loučím.

7. Přeji si dostat?
Máme doma knihovnu přes celou zeď a plný sklep knih, takže se poslední dobou raději knihkupectvím vyhýbám. Do sbírky bych ale klidně brala nějakou hezkou kuchařku – třeba Jerusalem nebo Plenty More, které napsal Yotam Ottolenghi a sbírku receptů s krásnými fotkami The Green Kitchen od autorů stejnojmenného blogu. Do Kindlu mám v merku Twelve Steps to a Compassionate Life od Karen Armstrong a jednu z knížek o New Yorku, které v poslední době vyšly – třeba My First New York nebo Never Can Say Goodbye. Do knihovny se chystám zaskočit pro dvě české autorky – Petru Soukupovou, od které bych si chtěla přečíst Bertík a čmuchadlo a pro Petru Hůlovou a její Macochu.

Žádné komentáře:

Okomentovat