sobota 15. července 2017

Udržitelná a lokální móda & další tipy na super akce příští týden

Facebookové události a e-mail mám přeplněný pozvánkami na super akce, které se budou v Praze příští týden konat. Sama si je musím protřídit a rovnou se tak s vámi o ty nejzajímavější podělím. Třeba se na některé z nich potkáme.


Hned zítra se chystám na Jam Session do Tiskárny na vzduchu ve Stromovce, kterou pořádá iniciativa Zachraň jídlo. Ta chce příchozí nalákat na na místě uvařený džem zdarma a na informace o tom, jak méně plýtvat jídlem. U třech hrnců můžete koukat pod ruku profesionálnímu kuchaři Petrovi Peškovi, Michalu Hromasovi a blogerce Julianě aka Maškrtnica. Bude i hudba a předpokládám, že místní stánek s pivem a limem bude taky otevřený. A jak jsme zjistili minulý týedn, mají tu i bezva pískoviště, takže co víc si přát na nedělní odpoledne! Více zde. Pokud bude pršet můžete s dětmi vyrazit na výtvarnou dílnu Papírová dílna s NaPOLI - Balóny a vzducholodě nebo do GHMP, kde bude na malé umělce v Domě fotografie čekat dílna inspirovaná výstavou izraelské umělkyně Orit Ishay s názvem Země jelena (více zde).

V pondělí si můžete užít Late Night Shopping na Řezáčově náměstí. Svým peněženkám můžete až do desíti hodin večer pustit žilou v HNST.LY a ve spřáteleném Koncept Story. V úterý pak můžete vyrazit do Goethe-Institutu na Člověk dělá šaty - Swap, Upcycle, Recycle!, který je zaměřený na téma upcycling s praktickými radami od zkušených krejčích a výměnou oblečení. A když už tam budete, mrkněte se na jejich Knihovnu věcí!

Ve středu si dejte odpočinek a ve čtvrtek se přes den stavte v Showroomu Czech Labes & Friends, kde se bude od 16:00 konat DESIGNER's sample sale oblečení a doplňků od značek Laformela, Odivi, Pavel Brejcha, Imreczeova, Katerina Geislerova, Dana Kleinert, PBL Prague, City Souls, Melissa nebo Toms a Matt&Nat. Více zde. O hodinu později začíná u Luciela Taschen LEHKÉ LETNÍ soiré & LATE shopping a nakonec můžete zamířit do Vnitroblocku na SLOU warm-up s créeme, které začíná v 19:00, kde bude představena vítězná značka prvního ročníku soutěže S-brand / udržitelná značka budoucnosti créeme, která se zaměřuje na výrobu minimalistického spodního prádla. Značku můžete už teď podpořit v kampani na Hit Hit.

A pokud si nic kupovat nechcete a naopak byste se rádi naučili věcí lépe zbavovat a netahat si domů zbytečnosti, vyrazte na akci Domácnost bez odpadu?. Pro začínající kutily čeká v ateliéru Free architects workshop Back to stool #teepee, na kterém si můžete pod odborným dohledem vyrobit krásný dřevěný věšák s betonovým podstavcem. V pátek odjíždíme do Krkonoš, tak už se raději ani nedívám, co všechno zajímavého se bude dít následující dny. Pokud byste naopak rádi zůstali v obraze, mrkněte na můj Facebook (klik), kde najdete další zajímavé tipy. Tak co? Zaujala vás některá z akcí?

4 komentáře:

  1. Pro mě je udržitelnost taktéž důležitá, z toho důvodu taky většinu oblečení nakupuji přes second handy. Občas jsem však dost časově vytížená, takže nemám čas na trajdání po obchodech. Naštěstí jsem však narazila i na online second hand, díky kterému mohu nakupovat i z pohodlí domova.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak dělám. Vlastně v sekáčích nakupuji asi úplně nejraději. Ale ne všechno se v nich dá najít. Například když jsem byla těhotná, tak jsem za žádnou cenu nemohla sehnat nějakou pořádnou těhotenskou bundu. Bylo to strašné, protože žádná z bund, které jsem měla doma už mi neseděla. Nakonec se mi ale podařilo najít jednu stylovou a hlavně teplou. Kupovala jsem ji tady.

      Vymazat
  2. Ahojte, mezi udržitelnou a lokální módu já osobně třeba zařazuji i klasické síťové tašky . Nejen tedy, že pomáhám našemu prostředí, aby mohlo volně dýchat, ale i to, že takovéto síťové tašky vypadají velice módně a stylově :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pro mě je velice důležitá lokální a udržitelná móda a obecně takové ty zelené a přírodní barvy. Proto velice ráda nakupuji i takové to army oblečení. Je to jedna z věcí, díky které se mohu zase propojit o něco více s přírodou.

    OdpovědětVymazat