čtvrtek 3. srpna 2017

Testování nosítka & nový obchod Garden Carrier

Během příprav na cestu do Krkonoš jsem se dala do vyřizování domácích restů. To mě dovedlo k restům blogovým a tak jsem se konečně dostala k tomu, abych vám napsala o nosítku, které jsem testovala už na jaře.


Na testování, které probíhalo ještě ve fázi vývoje, jsem se dostala díky Nině, majitelce nového e-shopu Garden Carrier, která nosítko vymyslela, navrhla a dotáhla jeho výrobu. K vytvoření motivu na látce přizvala českou malířku Kamilu Zemkovou, švadlenu nosítek pak také lovila v lokálních vodách. Nina dlouho pracovala v jednom nejmenovaném předním obchodě s věcmi pro děti a rodiče a díky této zkušenosti má tohle nosítko v sobě zkombinované klady hned několika oblíbených nosítkových značek. Nina se ale rozhodla, že tohle nosítko pozvedne nejen na ergonomický, ale taky na ekologický a etický skvost. Nosítko je proto vyrobené z certifikované GOTS biobavlny a výztuhy popruhů a bederního pásu jsou z kokosových vláken. Výplně měkkých částí pak ze surové bavlny.


Já miluju svoji Tulu, od které tohle nemá tvarem zas tak daleko. Co mě ale nadchlo, byla možnost zkřížit popruhy na zádech, což výrazně zvyšovalo komfort při nošení. Dalším super detailem jsou utahovací pásy, které se díky speciálním přezkám dají stahovat směrm doředu i dozadu. Malý detail, který oceníte ve chvíli, kdy dítko začnete nosit na zádech (a vaše ruce jsou dvěma dětmi lehce zmožené a neobratné). Naopak mi chybí na bederním popruhu malá kapsička, do které si u Tuly dávám při nošení mobil a peníze. To je ale malý detail, které stejně většina nosítek nemá. Součástí balení je i odepínatelná kapucka, ochrana popruhů = slintáčky z biobavlny, zkracovací popruh (pro případné zmenšení sedáku) a taška/batoh z recyklované bavlny. Nosítko je vhodné pro děti od 4 měsíců do asi 1,5 roku. Adélce bylo v době testování kolem 14 měsíců a v nosítku si spokojeně hověla. Osobně sice preferuju spíš jednoduchý geometrický design, pohodlím si mě ale tohle nosítko získalo! Zatím se vrábí ve dvou barevných variantách a najdete ho tady.

Jak už jsem zmiňovala, Nina netroškaří a vrhla se nejen do vytvoření vlastního nosítka, ale rovnou i celého internetového obchodu Garden Carrier (mrkněte sem), jehož heslem je Love without Barrier (Láska bez bariéry). Dostanete v něm kromě tohoto nosítka třeba i látkové plenky, dřevěné hračky, přírodní kosmetiku a oblečení. Na obrázku jsem vám vybrala několik věcí, které v obchodě zaujaly mě.
---
Naše fotky se staly součástí reportáže v prvním čísle interetového magazímu Little Green Talks. Nakouknout do něj můžete tady

1 komentář:

  1. Mě furt vyhovuje manduca, taky se dají skřížit popruhy a dítě se tam může nosit i tříleté, takže má vyšší nosnost. Někdo ale tvrdí, že vyšší lidé by měli radši volit Kibi. Resp si vypůjčit a zkusit, než to koupíte. Výhodou manducy je i to že jak je populární, tak ji prostě lehko prodám.

    OdpovědětVymazat