úterý 15. srpna 2017

Prázdninový deník 2017 / 5. týden

Pátý prázdninový týden byl odpočinkový. Sice jsem přijela z Krkonoš úplně nejvíc odpočinutá a nabitá energií, i tak mi ale zapírání skvrn od borůvek zabralo díly neustálému záškodničení dětských ručiček skoro celý týden.

Vezmu to ale hezky popořádku a začnu pátkem, kdy jsme se z dovolené vrátlili. Byl to poslední pátek v měsící, kdy jedna židovská komunita pravidelně pořádá šábesy pro děti. Zatím nám to moc nevycházelo, ale tentokrát jsem si řekla, že se kousnu a pozvu Erwína na randíčko. Šábes byl díky prázdninám komorní, ale s Erwínem se nám tam líbilo a zkusím z toho udělat pravidelnou tradici. Po skončení b-hoslužby a krátkém hodování jsme se vydali ještě někam posilnit. Navrhla jsem sushi, o kterém už Erwín zmiňoval, že by ho chtěl zkusit. Naprosto dospěle, řekl: "To zní dobře." a vyrazili jsme na randíčko, během kterého mi dojetím v jednu chvíli vyhrkly slzy dojetí. Bylo to totiž jako opravdické rande! Procházeli jsme se letní Prahou (Erwín mě vedl podle imaginární mapy, kterou vytvořil po šábesu) a hledali ten správný podnik. Nakonec jsme skončili v pasáži v Dlouhé v Yami Sushi Bistro. Objednali jsme si dvě sushi maki rolky a edamame, o kterém vím, že ho má Erwín rád. Když jídlo dorazilo na stůl, vzal dva balíčky nerozlomených hůlek a prohlásil: "Předpokládám, že to budu umět." No, předpokládal samozřejmě trochu špatně, sushi mu zrovna nezachutnalo a ještě jim tam rozmáčkl skleničku. Zbaštil ale skoro celou misku vařených sójových lusků, vyžbluňknul dvě limošky, seznámil se s místním kuchtíkem jménem "Jey," od kterého dostal speciálně upravené hůlky pro děti a cestou domů celý zářil štěstím. A já taky. Tahle randíčka nám totiž oboum opravdu moc svědčí!

V sobotu jsme málem odjeli s kamarádkou do Kutné Hory, ale při večerním vybalování jsme si uvědomili, že spíš potřebujem jeden odpočinkový den a zůstali jsme v Praze 7. Zašli jsme na nejlepší letenskou zmrzku do Gelateria & Caffé Amato a já si pak žílama ještě prohnala kofein z malého stylového podniku Sólista Espresso Bar.

Naše kroky pak mířili na obhlídku nových (i starých dobrých) expozic Národního zemědělského muzea. Naše návštěva vydala na samostatný článek, který se mi doufám pro vás podaří brzo sepsat.
Neděle byla zase spíš oddechová. Dopoledne jsme byli na hřišti a odpoledne se rozdělili. Typoška vzal Erwína do kina na film Letíme! a my jsme si udělaly s Adélkou příjemné holčičí odpoledne.

Následující týden pak chodil Erwín do školky. V úterý, trochu symbolicky na Tiš'a be-av, jeden z nejsmutnějších dnů židovského kalendáře, jsme se v úzkém rodinném kruhu sešli k rozptylu mojí babičky. Ačkoliv je po srmti už dvacet let (neptejte se, proč jsme se k tomu odhodlali až teď) byla jsem trochu překvapivě dojatá a vyvolalo to ve mě spoustu vzpomínek. Jelikož je Erwínova školka kousek, vyzvedli jsme si ho potom a vyrazili ještě v užším kruhu do Počernic k následnému rodinnému posezení. Ve čtvrtek jsme si po školce dali s Erwínovým kámošem Arim zmrzku v Erhartově cukrárně a pak sešli z Vinohrad do Vršovic, kde jsme nakoupili dobroty vNOFECH pâtisserie, o jejichž chale už jsem slyšela pět tolik chvály, že si jí sem budu muset někdy před šábesem přijít koupit! (Fotka je z jejich FB, v době naší návštěvy bohužel žádnou neměli.)

Na víkend jsme pak odfrčeli do Žatce, kde jsme se před vedrem schovávali v bazénu a slavili narozeniny a svátky snad deseti členů rodiny! Erwín zažil zásadní milník. Zjistil, že už může v bazénu stát, což nám všem neopomenul asi tak dvacetpětkát převyprávět.

Bylo moc fajn jenom tak zevlovat, pozorovat, jak si spolu děti hrají (oni si spolu totiž už opravdu začínají hrát!) a nic nedělat...

...i když to znamenalo, že někteří členové naší malé posádky díky tomu vypadali jako fanoušci Sex Pistols...

1 komentář:

  1. Testimony on how i got my LOAN from fundingloanplc@yahoo.com

    I'm Isabella Tyson from 1910 N Halsted St Unit 3, Chicago IL60614 USA,, i have been searching for a genuine loan company for the past few months and all i got was bunch of scams who made me to trust them and at the end of the day took my money without giving anything in return, all hope was lost i got confused and frustrated, i find it very difficult to feed my family and vowed never to have anything to do with loan companies on net and went to seek of assistance from a very good friend which i explained all my experience regarding online companies with and said he can help me that he knows of a Godsent and well known company called FUNDING CIRCLE PLC, he stated he just got a loan from them although i was still very unsure about this company due to my past experience but i decided to give it a try and did as i was directed by my friend and applied, i never believed but i tried and to my greatest surprise i received my loan in my bank account within 24 hours, i could not believe that i would stand on my feet financially again. I’m glad I took the risk and applied for the loan and today i'm thanking God that such loan companies still exist and promise to share the good news to people who are in need of financial assistance because the rate of scams on net is getting very serious and i don't want people to fall victim when we still have genuine and Godsent lenders.. You can contact this Godsent company using the information as stated and be a partaker of this great testimony.. Email: fundingloanplc@yahoo.com OR Call/Text +14067326622 thanks

    OdpovědětVymazat