pátek 16. srpna 2013

Moje IKEA / pro Olivku

Olivka na blogu mode de boulangerie nedávno vyhlásila soutěž o knihu HÅLLÖ - POJĎTE DÁL! A POJĎTE VEN, kterou pro nás vyhrála. Podmínkou účasti je vyfotit a popsat oblíbený kousek z IKEA, který máte doma. Hned mi to v hlavě začlo šrotovat. Že by kuchyň, z které mám radost a která s přivřením oka ani jako z IKEA nevypadá? Nebo knihovna přes celou stěnu, která budí dojem sečtělých obyvatel někde v New Yorku nebo v Paříži? Nebo snad postel, ve které si to rozdával i Jimmy McNulty v The Wire? Anebo všechny ty vychytávky, které jsme už stihli pořídit Erwínovi? A mám přiznat obavu, že to u nás doma možná malilinko vypadá jak v IKEA katalogu? Protože i ty designový židle od Eamse můžou pro necvičené oko vypadat jako z IKEA?

A pak jsem si vzpomněla na tuhle fotku. Když sem přijdete v pravou dobu, je to tu relax. Postarají se o všechny vaše základní potřeby a vy můžete snít, jaké by to bylo mít velký dům s velkou kuchyní a terasou. Intelektuálové si mohou zahrát hru - od kterého designaira tohle IKEA okopírovala? Můžete si říkat, že až dítko odroste, koupíte si ten originál, ale teď to prostě nemá cenu a IKEA vás zase zachrání.

No, za tohle tu knížku asi nevyhraju, ale nešlo to jinak. Prostě IKEA, I love to hate you...


4 komentáře:

  1. Nemám slov! :-* To je tak vtipné! :-D A originální!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mít velkou kuchyň bylo i mým snem. Je to sen asi skoro každé ženy, která ráda vaří. Já vařím ráda, mám 2 malé děti, takže to ani jinak nejde. A bez pořádné kuchyně by to nešlo. Stavěli jsme si dům sami a mým požadavkem na manžela bylo, aby tam byla prostorná kuchyň. Už rok bydlíme a musím říct, že kuchyň je opravdu úžasná a předčila má očekávání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, mít velkou kuchyň je super. My se nedávno přestěhovali do rodinného domku, takže jsem moc ráda, že konečně máme plnohodnotnou kuchyň. V našem starém bytě jsme ji totiž měli spojenou s obývákem, což nebylo zrovna ideální. Super je navíc i to, že se předchozí majitelka o kuchyň nejspíš velmi dobře starala, protože vypadá úplně jako nová. Jediné, co u ní bylo potřeba bylo koupit nové úchytky na dvířka a šuplíky. :)

      Vymazat