čtvrtek 15. srpna 2013

Kolosální pizzerie

Jak jsem zmiňovala minule, Erwín už není žádné mimino a já musím výběr navštěvovaných osvěžoven podřídit i jeho potřebám. Když jsme minulý týden chtěly s babi zajít na oběd, využila jsem situace k dalšímu reportu o místech, která jsou přívětivá i k malým návštěvníkům. Výběr padl na restauraci Pizza Coloseum v Myslbeku, kterou už mám díky kamarádkám se staršími dětmi několikrát vyzkoušenou.

Foto: Alakarte



Restaurace je skvělá nejen svou polohou, dobrým jídlem, ale i samostatnou místností určenou pro návštěvníky s dětmi. Jsou v ní sice jenom dva stoly, ale zatím jsem nikdy neměla problém se tam vejít. Možná je to i tím, že místnost je schovaná a moc lidí o ní asi neví. S dítětem si navíc můžete sednout kdekoliv.

Velkou výhodou v Pizze Coloseum je samostatné dětské menu, které určitě rozšíří vašim dětem kulinární obzory. Jídelní lístek zároveň slouží jako omalovánky. Tady prostě na klid dospělých a zábavu i dobré jídlo dětí myslí. Ostatně dětské koutky nabízí v 6 z osmi poboček. Největší je v Průhonicích, ale ani ten v DBK Budějovická není k zahození. Je v něm kromě hraček i televize a výhled ven.  

Po jídle a zmrzlině mají děti k dipozici hračky i samostatný stůl se čtyřmi židličkami. Na rozloučenou dostanou balónek a lízátko a vy úsměv od personálu, což bohužel není při návštěvách s dětmi samozřejmost.

Adresa: Ovocný Trh 8, Praha 1
Bezbariérový vstup: ano i ne, venkovní a kuřácká část jsou v úrovni chodníku, k nekučácké části a dětskému koutku vedou tři schody, které vám ale ochotně pomůže překonat obsluha
Dětský koutek: samostatná místnost se dvěma stoly, stolkem pro děti a koutkem s hračkami
Dětské menu: skvělý samostatný jídelní lístek, který zároveň slouží jako omalovánky
Dětské židličky: ano
Přebalovací pult: ne
Místo na kočárek: ano
Klady: Několikrát jsem si ověřila, že obsluha je v téhle restauraci k maminkám s dětmi velmi vstřícná. Ideální místo na setkání s bezdětnými kamarády. 
Zápory: Dětský koutek není ohrazený, větší děti budou mít možná tendenci utíkat a zkoumat restauraci. Místnost je navíc docela tmavá a i hraček by mohlo být o trochu víc. 

7 komentářů:

  1. V Coloseu na Andělu je taky celkem fajn dětský koutek ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi mi nekdo rikal, ze majitele Colosea maji taky male deti a proto ty detske koutky tak resi. Je to fajn. Clovek si pripada, ze jde na "normalni" jidlo a deti si taky prijdou na sve.

      Vymazat
  2. Tyhle reporty jsou fakt super! Sice se nás to ještě tolik netýká (Lola je zatim ležák :), ale brzo bude a pak určitě využijem vašich zkušeností. Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Erwin byl jeste nedavno taky lezak. Utika to jako voda... :)

      Vymazat
  3. Coloseum je me oblibene misto na jidlo v Ostrave, v Karoline maji taky fajn koutek. A v Celadne jejich frenchizu prebrandovali na DiValle, ale interier vcetne koutku a venkovniho hriste zustal. Krystof si tam pravidelne dava detskeho lososa, je to moje zachrana, kdyz uz jsem ze vseho moc utahana a potrebuju mezi lidi ,)) a personalu nevadi ani deti jezdici autickem tri metry od stolu rodicu .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Unikovy podniky jsou potreba. I proto jsem se rozhodla zmapovat mista, kam muzu s Erwinem zavitat. Je dobry vedet, ze Coloseum se vstricnoti k detem drzi i mimo Prahu. Autickum a lososum zdar! :)

      Vymazat
  4. Tak mohu potvrdit..koutek otestovan a vse super.obsluha velmi ochotna. Skvele jak je koutek oddeleny. V predni casti restaurace to hlucelo (predvanocni obedy) a vzadu v koutku krásný klid. Díky za tip.. nikdy bych ho sama nenašla.

    OdpovědětVymazat