čtvrtek 22. srpna 2013

Provětrání v Mistrálu

Minulý týden jsem v rámci novoroční čistky věnovala tašku plnou knih Městské knihovně. Bylo jich tak deset kilo, tak jsem si tam raději došla pěšky. Aby nějakýmu chudákovi, co se mi rozhode pomoct do tramvaje, neruplo v zádech. No a za tu snahu jsem se samozřejmě musela odměnit. A protože už jsem měla v nohou tisíc mil, zapadli jsme s Erwínem do Mistral Cafe, který je hned za rohem.

Foto: Mistral Cafe
V téhle restauraci panuje naprostý klid a pohoda, které čiší nejen z citlivě zvoleného interiéru, ale i z příjemné obsluhy. A jídlo taky stojí za zkoušku. Zaměřují se tu na "tradiční pokrmy české kuchyně a zajímavé mezinárodní recepty. Vše s důrazem na kvalitní čerstvé suroviny a bylinky z vlastní zahrádky." Ráda sem chodím na ragú z lesních hub s bramborovými plackami. Tentokrát jsem si dala rajskou polévku s raviolami a taky jsem si pochutnala.
 

Dětské menu nabízí velkoryseji pojaté pokrmy, které zachutnají téměř každému mláděti a k tomu ještě šišky s mákem. Já osobně odmítám dávat Erwínovi špagety s kečupem, takže snahu místního šéfkuchaře kvituju.

Erwínovi se tu moc líbilo. Nejdřív se usadil ve velké židli, slupnul odpolední dávku vitamínů a pak byl přemístěn do hracího koutku, kde se náruživě seznamoval s Krtečkem. Koutek je poměrně malý a je dobře vidět na druhé fotce. Větší děti se tu ale určitě sami zabaví. Kromě hraček, mají k dispozici i super kartonovy domeček a stoleček s pastelkama. Obsluha k nám byla vždycky moc milá. Jednou se málem pohádali, kdo nám pomůže připravit přebalovací pult. Erwína náležitě obletovali a obdivovali, takže se sem se mnou určitě rád vrátí.

Adresa: Valentinská 11/56, Praha 1
Bezbariérový vstup: ano, jen do zadní části vedou dva schůdky
Dětský koutek: ano
Dětské menu: ano
Dětské židličky: ano
Přebalovací pult: ano
Místo na kočárek: ano
Klady: Ideální místo pro kulinární zážitek v sofistikovaném prostředí. Pokud máte mimino, můžete jeho odpolední spánek využít k práci na počítači - včetně připojení na internet, které tu je k dispozici. Případně můžete čas využít k četbě denního tisku či časopisů. A rozhodně se nemusíte bát se tu sejít s někým bez dětí.
Zápory: Škoda, že nečepují trochu zajímavější piva (ten Typoška se na mě teda pěkně podepisuje). Koutek je stranou, takže tam budete muset s menším dítkem být. Energičtější děti z něj pravděodobně budou vybíhat. 

2 komentáře:

  1. Poklona spolupěší ze Stromovky u fontány,
    teď už nebudu kvaltovat se změnou knižní, ale chtěl jsem se zeptat na ty knihy. Uvažuji o podobné cestě - darovat je. Akorát nevím jestli formou někdějšího projektu - ani nevím jestli ještě ten projekt funguje = přečti a zanechej v metru, nebo darovat do věznice Pakrác a nebo Tebou zvolená Městská knihovna i když nosit to tam mi přijde jako sázet dvacetmetrové stromy do stejně vysokého lesa. Helpík názorový případný mi prosím pošli na mantakura@seznam.cz. PLZeR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj plzensky anonyme, knizky si knihovna prebere a co nezuzitkuje nabidne ctenarum k rozebrani. To mi prijde jako ferovej dyl. O dalsich zminovanych alternativach nevim. Ale kdybys nechal bananovku plnou knih nekde v metru, on by se ji treba nekdo ujal. :)

      Vymazat