sobota 1. února 2014

The best of 01/2014

Podobně jako Alizia z blogu Mámou stylově jsem už nějakou dobu přemýšlela, že by se mi šiklo mít každý měsíc zarchivovaný nejoblíbeněší vychytávky. Ona mě se svojí rubrikou Inspirace předběhla a doufám, že se nebude zlobit, že zakládám podobnou. A vy, co nás sledujete obě, snad nebudu nudit...

Leden byl ve světě studený tak, že zamrzly Niagárské vodopády a nasněžilo i v Jeruzalémě. U nás na sebe nechala sice zima čekat, ale nakonec se taky ukázala. Naštěstí jsem si pořídila krásný zimní kabát, který už jsem nějakou dobu potřebovala.V teple domova jsem si pak ještě chvilku hýčkala posváteční atmosféru jazzovými alby Liquid Spirit od Gregory Portra a Why Should I Care od Diany Krall.

Na rande s Typoškou jsme narychlo povečeřeli v restauraci Coa, kde jsem se zamilovala do jejich PiňaCoady. Ideální dezert! Aspoň skrz výlohu jsem okoukla výstavu Pasta Oner / Man on Fire v Chemistry Gallery a navštívila moc zajímavou debatu FASHION TALK ROOM No. 2, na kterou jsem mohla konečně vytáhnout halenku Soolista a tašku od Luciella Taschen, které jsem si pořídila minulý podzim. Přečetla jsem skvělou knížku The History of Love (česky Dějiny lásky) a Typošku pobavil román Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, který ode mě dostal k Chanuce.

K plnění novoročních předsevzetí a organizaci času jsem si koupila snad nejlepší aplikaci Todoist. Celý leden chodím (nejen) díky ní poctivě na jógu a hlavně se nestresuju, že zapomenu na nějakou důležitou věc.

Konečně jsem zašla do krámku občanského sdružení Cesta domů, kde jsem pořídila krásné balící papíry a slíbila si, že se tam brzy zase pro něco vrátím. Pokud nebudete mít cestu kolem, podívejte se na jejich e-shop. Pro děti doporučuju časopis Hrana.

Poštou mi dorazila záhadná zásilka biokosmetiky Logona. Možná jsem jí někde vyhrála, možná mi jí někdo poslal jenom tak. Každopádně jsem se zamilovala do jejich regenerační kúry na nehty a krému na posílení nehtového lůžka. Přesně ty serepetičky, které bych si sama nikdy nekoupila, ale moc ráda je teď používám.

Pro ty šikovnější z vás jsem objevila skvělej nápad na nácvikovou knížku pro batolata, kterou lze spíchnout z jejich použitého oblečení. Moje dovednosti na ni bohužel nestačí, ale pokud se do ní někdo pustíte, dejte mi vědět. A když už jsme u blogů, v lednu vznikl nový, který voní kávou a dobrotami.

16 komentářů:

  1. Skvělý! Jsi strašně produktivní takhle při lednu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Když se to takhle sepíše, opravdu leden působí akčně. Až na mrazivý konec, se mi líbil. Doufám, že ty sis ho taky náležitě užila!

      Vymazat
  2. Radko, ty jsi úžasná! Strašně moc ti děkuju!
    Aplikaci si hned stáhnu, tohle je přesně věc, kterou teď potřebuji, pořádně si utřídit a zorganizovat čas. A kromě těch co musím, se chci věnovat jedinému: dobře jíst, milovat a blogovat:-)
    Přeji ti minimálně tak hezky nabitý únor a těším se na tvé postřehy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Aplikaci doporučuju. Designem je čistá a dá se propojit s počítačem i s kalendářem. Držím palce, aby se ti to tvoje krásné předsevzetí podařilo do puntíku dodržet! :)

      Vymazat
  3. Ty jsi toho tolik pěkného prožila... Tak ať ten únor je stejně tak produktivní... Zásilku s biokosmetikou bych si taky nechala líbit :-) Hezký večer!

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá rubrika ;-) Máš hezké tipy, já to mám zase pojatý trošku jinak, takže opakovat se snad nebudem :-) Já svůj příspěvek zrovna taky finišuju, tak se můžeš podívat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Už jsem ten tvůj příspěvek viděla. Zase super!

      Vymazat
  5. Ta knížka vypadá pěkně, v ideálním světě bych se do ní možná i pustila :-) Rubriky oblíbenců jsou všeobecně oblíbené - jen tak dál :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. Co se knížek týče, nedám dopusit na Kindle. Je skladný a tak si můžu číst po chvilkách třeba v tramvaji. Papírové knížky jsou od té doby, co mám Erwína, u mě na ústupu. I když podle knihovny to poznat není. Ta nám pořád přetéká...

      Vymazat
  6. Časopis Hrana je opravdu skvělý, potvrzuju. Miky se každý měsíc nemůže dočkat a chodí několik dnů předem nakukovat dotrafiky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dala jsem ho neteřím k Vánocům a těším se, až bude Erwín větší a budeme si ho spolu taky číst.

      Vymazat
  7. Zajímavý je odkaz na Todolist - dívala jsem se na to a stáhla si verzi zadarmo. Jak si dobře organizovat práci, to je moje věčné téma - zatím průběžně vylepšuju papírové verze a nedávno jsem si koupila moc hezký papírový diář http://www.filofax.cz/, kterého se mi nechce vzdát - má spoustu záložek, do kterých si dělím nejrůznější úkoly a ty pak odškrtávám...Ačkoliv jsem velký přítel moderních technologií, u toho psaní a odškrtávání se mi nechce papíru vzdát. Přesto elektronická verze má určitě svoje výhody. Co myslíš ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda odškrtávání a kdysi jsem si s diářem a jedním blokem vystačila. Bohužel je teď "moje pracoviště" natolik mobilní, že jsem se začala ztrácet v papírcích a připomínkách, které jsem si pro sebe psala. Občas jsem na něco zapomněla, ale víc mě stresovalo to, že jsem neměla úkoly na jednom místě. Do mobilu si teď můžu něco naťukat kdykoliv a kdekoliv. Zatím jsem spokojená a aplikace plní svůj účel. Ale hezký diář je taky dobrá motivace. :)

      Vymazat
    2. To úplně chápu - také jsem měla spoustu papírů. Proto jsem je zatím sjednotila do toho diáře s těmi krásnými záloštičkami. Večerní škrtání a doplňování je pro mě příjemným rituálem. Nicméně na tom elektronickém zpracování je zase přitažlivé, že se mohou jednotlivé položky různě přesouvat a přehledně je zobrazovat vedle sebe. No, tak uvidíme, jestli i u mě bude elektronická verze dalším stádiem:-)

      Vymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat