pátek 20. června 2014

Letní tip #1 / Víkend s dětmi

Zítra začíná léto!!! Počasí se sice na nás při té příležitosti trochu zakabonilo, ale nenechme si tím zkazit náladu a užijme si první letní víkend naplno! Po rozkliknutí najdete pár tipů, kam s dětmi o víkendu vyrazit. My se v sobotu chystáme do Počernic na oslavu taťkových narozenin, ale doufám, že se nám v neděli podaří aspoň jednu z níže nabízených akcí okouknout. Jaké jsou vaše víkendové plány?

Na Parukářce se bude v sobotu od 10:00 do 18:00 hodin konat akce TERIBEAR DĚTEM - zábavný den s Nadací Terezy Maxové. Na programu je spousta aktivit pro děti i dospělé. Kromě divadla, výtvarných dílen a soutěží budou děti určitě nadšené z šance zahrát si fotbal s hráči AC Sparta. Erwína by taky určitě bavilo dopravní hřiště, které připravilo Škoda Auto. Pozváku a víc informací najdete na webové stránce Nadace Terezy Maxové.

V neděli bude na Náplavce otevřen knižní jarmark Knihex, který už poněkolikáté představuje menší nezávislá nakladatelství. Kromě krásných knížek na vás budou čekat výtvarné dílny, loutkové divadlo a taky odpočinkový koutek. Ti vytrvalí se můžou těšit na afterparty v Bajkazylu. Více informací o Knihexu najdete na jejich webu nebo Facebooku.

Co by od Knihexu záchraným kruhem dohodil, bude výtvarnachtivé lákat Dětský KomiksFEST!, ukotvený na lodi Tajemství od 10:00 do 16:00. Program je rozhodně lákavý. Budete si třeba moct vytvořit lodě či vznášedla podle komiksu Kája a Filip od Tomáše Chluda nebo s Davidem Böhmem, spoluautorem nejlepší dětské knihy roku Hlava v hlavě, okouknout, jak vypadá ostrov Hlavozem. Podrobný program najdete tady.

Pokud se bojíte vody nebo vás víc zajímají židovské organizace, které v Čechách působí, vydejte se na náměstí Míru, kde se bude od 13:00 do 21:00 konat festival JUDAFest. Bude se hrát, bude se zpívat, bude nám hej! Více informací zde.
---
Použitá fotka je z Pinterestu


2 komentáře:

  1. ta fotka je boží! I když tipy jako nepražská nevyužiji, rozhodně mě obrázek upoutal a rozesmál :-) díky

    OdpovědětVymazat