úterý 20. ledna 2015

Sto jedenáct týdnů

Erwín s další oblíbenou knížkou – O smutném tygrovi. Krásně se hodí k tomu, co už si chci nějakou dobu poznamenat. Erwín je totiž docela citlivé dítko, které má navíc tendenci svoje pocity pojmenovávat. Když je smutný oznámí nám: „Adámek smutný.“ nebo „Adámek pláče.“ Když ho chlácholíme, aby neplakal, odsekne nám: „Plaká!“ Za chvíli je mu ale většinou zase hej, což hned hlásí: „Adámek se směje.“ Ve školce mají nové „miminko,“ které samozřejmě po ránu trochu brečí. Erwín je z toho celý nesvůj a empaticky brečí s ním. Tety tak musí chlácholit oba dva. Radíme mu, aby šel nového kluka pozdravit a rozveselit třeba nějakým autíčkem. Sám navrhl, že by ho mohl polechtat. (Díky, této Zuzko!) Pozná na sobě, i když je unavenej a pak prostě řekne: „Adámek spinkat.“ Pak sice většinou dodá: „Do velký postele.“, což znamená, že se rochníme v naší posteli. Dřív spal Erwín po uložení do svojí postýlky jako dřevo. Teď už si pravidelně před spaním povídáme, čteme a hrajeme s auty. A zpíváme. Nejraději má teď písničky, kterým říká trumpeta (Jede, jede, poštovský panáček) a kladivo (Pec nám spadla). Přes den si zpívá travičku zelenou a poslední dobou i českou obdobu písničky Head, shoulders, knees and toes. A když jsme u té angličtiny, slušné odposlouchává z youtube anglická slova. Vypadá to, že mu jazyky půjdou samy, v čemž ho - pokud mu to vydrží - rádi podpoříme.


Focení se tentokrát konalo za slíbený úplatek – misku borůvek. Šil sebou ale tak, že je většina fotek pěkně rozmazaná. A když borůvky dojedl, zase se odvalil pryč…
---
Na sobě má znovunalezené tričko s velrybou z Lindexu, které měl ve školce jako náhradní a džíny z Gapu.

4 komentáře:

  1. Jako by zničehonic vyrostl... na B. to ale pozoruju taky, takový dvouletý skok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. napadlo mě úplně to samé! Erwín je najednou úplně velký kluk :)

      Vymazat
    2. Taky jsem si toho na téhle fotce všimla. Na další focení si třeba zase vyžádá dudlík a bude jak malej klouček... Letí to ale strašně rychle. Když si vezmu, že před rokem byl ještě úplně mimino!

      Vymazat
    3. Hrozně to letí... Taky mi přijde, že ty naše miminka strašně rychle "vyrostly" v děti.
      Já vytáhla oblečení pro mimino a nevěřila jsem, že byl kdy Eli tak malý!! Nějak jsem na tu dobu jakoby pozapomněla...

      Vymazat